NEDEN SAMSUN VE ERZURUM?


Erdoğan, cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklandıktan sonra ilk seçim mitingini Samsun’da yapacak. Ardından Erzurum’a gidecek.

RTE’nin öncelikle Samsun ve Erzurum’a gitmesinde özel bir amaç var mı? Bu soruyu yanıtlamadan önce Erdoğan’ın adaylığı açıklandıktan sonra, konuşmasını yapmak üzere kürsüye nasıl çağrıldığına bakalım.

“İstiklal mücadelesinin Lideri...” diye çağrılıyor kürsüye Erdoğan. “İstiklal Mücadelesi” denerek 1919 ruhuna vurgu yapılmakta. AKP kurmayları, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı ruhunun bu topraklarda dimdik ayakta durduğunun farkındalar. Son günlerde Atatürk, Cumhuriyet ve Kurtuluş Savaşı’nın toplumda daha çok ilgi gördüğünü bilmekteler. Yükselen değerlerin bağımsızlık ve emperyalizm karşıtlığı olduğunu görmekteler. Bu nedenle de “Cumhuriyet’i yıkma amaçlarına ulaşmak için bile halkı kandırmak için “İstiklal Mücadelesi” gibi ulusal bir davanın adını kullanmaktalar.

“İstiklal Mücadelesi” veren biri(!), nereden başlar işe? Önce Samsun’dan tabi ki... Ardından da Erzurum’a gider. (Bu arada Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kentlerde seçim mitingleri yapmayacağını, yalnızca geziler düzenleyeceğini, bu gezilerde bazı kişi ve kurumlara ziyaretlerde bulunacağını belirtelim.)

Erdoğan; din sömürüsü, yapay düşmanlıklar, yandaş muhalefetin yardımlarıyla da olsa seçilmesinin çok zor olduğunun farkında. Bu nedenle Atatürk’ün yolundan gittiğini göstermek istiyor halka. 30 Mart yerel seçimlerinde milliyetçi söylemlerle işi kurtardı. Şimdi de Kurtuluş Savaşı rotasını izleyerek oylarını artırmanın peşinde.

Atatürk’ün kurucusu olduğu parti, Cumhuriyet kurucularıyla hesaplaşıp Kurtuluş Savaşı’na sırtını dönerken ve okyanus sularında kulaç atarken RTE’nin bu tavrı ilginçtir. Bu kozu Erdoğan’a başta Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP’nin tarih bilmeyen ve halkın eğilimlerini okuyamayan bilgisiz yöneticileri vermekte.

Sen Atatürk’üne sahip çıkamazsan; Kurtuluş Savaşı’na dört elle sarılmazsan; Samsun’un, Erzurum’un yolunu çoktan unutmuşsan; “İstiklal Mücadelesi” sözünü beyinlerden sökmeye çalışırsan bir Cumhuriyet düşmanı gelir, senin sahip çıkman gereken değerleri milleti kandırmak için kullanır.

Sen de her yenilginde biraz daha sağa kayarak ve değerlerini her geçen gün daha çok terk ederek yeni bir siyasetin yolunu keşfettiğini sanırsın.

Ey CHP yöneticileri, Kemalist bir aday göstermeyerek Türkiye’yi nasıl bir ateşe attığınızın farkında mısınız? Eloğlu, seçimi kazanmak için senin sahiplenmediğin değerleri kullanıyor, sen Okyanus ötesinden bir ışık yanar mı diye ellerini ovuşturarak bakmaktasın bir yerlere. Türkiye’de seçim kazanmak için yalnızca bu toprakları tanımak gerektiğinin bile farkında değilsiniz.
                                                           Adil Hacıömeroğlu

                                                           2 Temmuz 2014

1 yorum:

  1. Erdinç ŞENER3 Temmuz 2014 00:58

    Her satırı düşündüklerimizin ifadesi olmuş sayın Hocam..Ülkeye kendi değerlerine yabancılaşan insanlar yıllardır halkı suni gündemlerle oyalayanların değerlerine başkaları sahip çıkar..Bugün Tvde Gürsel Tekin milyonların önünde CHPnin geçmişi kirli diyorsa, Din istismarını bile ellerine yüzlerine bulaştırıyorsa bunlar geleceğin Türkiyesini kurmaya umut olamaz..

    YanıtlaSil