TIPIŞ TIPIŞ GİTMEK


Kılıçdaroğlu, eski parti yöneticileriyle milletvekillerini toplantıya çağırdı. Neden mi? İhsanoğlu’na destek vermeleri için. Tabi, burada CHP’nin tüm üyelerinin Ekmeleddin Bey konusunda bütünlük içinde olduğunu da göstermek istedi kamuoyuna.

Kaç seçim geçti. Cumhuriyet en bunalımlı dönemlerini yaşadı. Yaşamsal değerdeki 30 Mart yerel seçimlerinde eski yöneticilerin ve milletvekillerinin düşüncesi alınmadı. Ne zaman ki gösterdikleri cumhurbaşkanı adayı, halktan gerekli karşılığı bulmadı, parti bütünlüğü akla geldi.

Kemal Bey’in telaşlı olduğu gözlenmekte. Çünkü çatı adayı bir fiyasko... Çatı adayının seçimi kaybedeceğine Kemal Bey de inanmakta. Büyük bir hezimet olmaması için çabalamakta. İhsanoğlu’nu aday yaparak Çankaya’nın yoluna RTE için kırmızı halı döşendiğine artık herkes inanmakta. Ekmeleddin Bey’i hararetle destekleyenler de seçimin 3 Temmuz’da bittiğinin farkındalar. Ama ne yapsınlar? Namus belası... Sonuna kadar götürecekler işi.

Kılıçdaroğlu’nun eski yönetici ve milletvekillerinin katıldığı toplantıda söylediği sözler ilginç. Önce dil sürçmesi olduğunu düşündüm. Bir sonraki gün grup toplantısında aynı sözleri yineleyince üzerinde durmanın gerekli olduğunu düşündüm.

“Her kuruşun hesabının sorulmasını istiyorsan, özgürce yaşayıp tatil yapmak istiyorsan, senin hayatına birisi gelip müdahale etmesin diye düşünüyorsan, sandığa gideceksin. Şakası makası yok, Ekmeleddin İhsanoğlu’na oyunu vereceksin. Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, demokrasinin gereğini yapacaksınız.” demekte Kemal Bey. Burada “tıpış tıpış” sözü ilgi çekmekte...

Kılıçdaroğlu’nun ne demek istediğini anlamak için öncelikle “tıpış tıpış ne demek ona bakalım.

Tıpış tıpış 2) mec. İster istemez bir yere gitmek veya bir yerden ayrılmak. (TDK Türkçe Sözlük, 2009)

Tıpış tıpış gitmek: İstemediği halde zorunluluk duyarak gitmek. (Ömer Asım Aksoy, Deyimler Sözlüğü)

“Tıpış tıpış” sözünün her iki anlamında da istemeden yapılan iş, anlamı var. Ayrıca istenmeyen bir şeyi zorunlu olarak yapma anlamı da var.

Kemal Bey, bu sözle insanları sandığa gitmeleri için zorunlu tutmakta. Kendisi de çatı adayının beğenilmediğinin farkında. Telaşla ne söylediğinin de farkında değil.

Ey Kılıçdaroğlu! Seçmenler senin çiftliğinde maraban değil. Pazardan satın aldığın kölelerin de değil. Halkı, sen emir erin mi sanıyorsun? Bu sözler CHP Genel Başkanına da demokrasiye inandığını söyleyen birine de dilinden özgürlük sözcüğünü düşürmeyen bir siyasetçiye de yakışmaz. Önce halkın düşüncesine saygı göstermeli. Onları, sandıktan uzaklaştıran nedenleri belirlemeli siyasetçiler.

Ben, beklerdim ki Kemal Bey halktan özür dilesin. “ Ne yapalım, doğru 1bir cumhurbaşkanı adayı belirleyemedik, özür dilerim.” desin. Bundan sonra da halktan bir yüce gönüllülük beklediğini söyleyip oy istesin.

Kemal Bey’in yukarıdaki sözleri, tam da boykotçuların sandığa gitme eğilimi gösterdiği bir anda söylendi. Zamanlama ilginçtir.

Kılıçdaroğlu, yukarıdaki sözlerle halkı kışkırtmakta. Cumhuriyet’in özgür bireylerine emrivaki yaparak onlarla zıtlaşmakta. Bu yolla da onların sandığa gitmemesine neden olmakta. Böylece de RTE’nin birinci turda sorunsuz bir biçimde kazanmasına yardım etmekte. Kemal Bey’in Tayyip’e olan sevgisini anlamak olanaksız.

Bir yere “tıpış tıpış gitmesi”  gerekenler varsa halkın isteklerini hiçe sayan politikacılardır. Oturdukları koltukların hakkını veremeyen siyasetçiler gitmelidir Kemal Bey, hem de ivedilikle...
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           15 Temmuz 2014



2 yorum:

  1. "Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz....." diyen şahsa bizler seçim sonrası siz de "tıpış tıpış gideceksiniz ...." dedik mi? Demedik. CHP Genel Başkanı şeçildiğinde "siz yalnızca yolsuzluk dosyalarından anlarsınız" (Gökçek ve Dengir Mir örneğini hatırlayalım lütfen) dedik mi demedik. Demokrasi sözünü kullanan bir insan önce kendisi demokrat olmalı. MUZO

    YanıtlaSil
  2. Neden koşa koşa gitmek varken, tıpış tıpış.... Ah CHP yaptın yine yapacağını...

    YanıtlaSil