ABD, IŞİD’İ NEDEN VURDU?


IŞİD, Suriye’de doğup büyüyen bir örgüt. Esat yönetimine karşı ABD, Katar, Suudi Arabistan ve AKP tarafından desteklendi. Kendisine bu ülkelerce umut bağlandı, Esat’ı yıkar diye.

IŞİD’çiler, önceleri El Nusra içindeydiler. Fazla dikkat çekmediler. Sonradan kafa kesme, öldürdükleri kişilerin kalplerini, ciğerlerini çiğ çiğ yemeleriyle herkesin ilgisini çekmeye başladılar. Yaptıkları vahşet, o kadar korkunçtu ki anlatılır gibi değildi. Bu vahşeti izleyenlerin kanı dondu. İnsanlık adına utanç duydu IŞİD’in videolarını izleyenler.

IŞİD’in Musul’u işgal etmesiyle tüm dikkatler bu örgüte çevrildi. Suriye’de yaptıkları vahşeti, Irak’ta da yaptılar. Kafa kesme, sivilleri kurşunlama, ölenlerin eş ve kızlarını cariye alma, işgal ettikleri yerlerdeki insanların mallarına el koyma gibi eylemleri hayretle izlendi.

Musul’u ele geçiren IŞİD, önce Bağdat’a doğru genişletti etki alanını. Sonra Kuzey’e yöneldi. Şiileri kesti, doğradı. ABD’den ses yok! Türkmenleri sürdü, öldürdü. ABD’den tek sözcükle protesto yok! İslam’ın kutsallarını dinamitle havaya uçurdular. Hem ABD hem de İslam dünyası dilini yuttu. Hani inançlara saygı vardı? Iraklı Hıristiyanlara saldırdı IŞİD. Yaktı, yıktı, öldürdü. ABD’den “Tıs!” yok! Yezidileri yerle bir etti. Öldürdüklerinin eş ve kızlarını cariye aldıklarını duyurdular bütün dünyaya... ABD’nin umurunda olmadı.

Ne zaman ki IŞİD, Barzanistan’ın sınırlarını aştı, PKK kamplarına yaklaştı. Peşmerge denilen sözde savaşçıların ödlekçe dağıldıklarını gördü ABD... İşte, tam bu sırada IŞİD’e “Dur!” dedi. Neden mi?

ABD, Barzanistan’ın (yani ikinci İsrail’in) yıkılıp dağılacağını düşündü. Çünkü ABD’nin Ortadoğu’da asıl müttefikleri İsrail ve Kürtçülerdir (Kürtler değil.). Ilımlı İslamcı örgütler, siyasetçiler ABD’nin asıl amacına ulaşmak için kullandığı araçlardır. Araçlar, işleri bitince terk edilir. Ya da çizmeyi aştıklarında kulakları çekilerek onlara ne oldukları anımsatılır. Kısacası, hadleri bildirilir. Emperyalizmin aleti olan örgütler, efendilerinin izin verdiği ölçülere göre davranmak zorundalar. Ölçü aşılmamalı, çizgiler geçilmemeli.

ABD, IŞİD’i bombalayarak kendisiyle iş yapan İslamcı gruplara açıkça kullanıldıklarını söylemiştir. ABD denetimindeki Kürtçü grupları ezilenlerin savaşımını veren kahramanlar(!) olarak gören bir kısım solcunun da gözlerini açma uyarısıdır bu. Unutulmamalı ki, emperyalizmin kolları arasında halk hareketi olmaz.

Ortadoğu’da ABD’nin iki savaşı var: Birincisi enerji kaynaklarını elinde tutmak... İkincisi ise İsrail’i yaşatmak... Bu nedenlerle yeni İsrailler yaratmak... Ortadoğu halkları; mutlu, huzurlu, barış içinde yaşamak istiyorsa öncelikle ABD’nin bu planını bozmalıdırlar. Emperyalizmin etnik ayrılıkları ve inanç farklılıklarını körükleyen politikalarına alet olunmamalı.

IŞİD de AKP de diğer örgütler de ABD çıkarları için savaşım vermekteler, İsrail ve Barzanistan’ın varlığı için çalışmaktalar. Bunun içindir ki, Ortadoğu’da çağdaşlık adına ne varsa İslamcı örgütlerce yerle bir edilmekte. Çünkü bölgedeki çağdaş oluşumlar, ABD’ye köleliği reddeder, ulusal varlıklarına ve kaynaklarına sahip çıkar.

Artık uyanma zamanı gelmedi mi? Oynanan oyun ne zaman fark edilecek? Ortadoğu paramparça olduğu zaman mı?
                                                           Adil Hacıömeroğlu

                                                           10 Ağustos 2014

2 yorum:

  1. ABD 'nin başında bulunduğu küresel sömürgecilik ; BOP için Ortadoğu'da mezhep kavgalarını körüklemiştir. IŞİD de ABD 'nin kışkırttığı terör örgütü olarak kanı donduran cinayetler işlemektedir. Ancak ; ABD'nin İsrail benzeri bir Kuzey Irak Kürt devleti oluşumuna karşı IŞİD saldırısına '' DUR '' dediğini gördük. ABD'nin çıkarı bu yönde.. AKP'nin de beslediği IŞİD , ABD'nin izin verdiği ölçüde ilerleyebilirdi ancak. Ortadoğu'da çağdaş gelişime ve demokrasiye inananlar ; ABD ' nin oyununu savdıkları ölçüde başarıya ulaşabilirler. İşte bu konuda bilgi veren ve uyaran yazısı ile karşımızda Sn. A. Haciömeroğlu .Teşekkürler !
    ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil
  2. Ortadoğu ne zaman Atatürk'ün varlığını anlar ve Atatürk'ün reçetesini uygular, o zaman düzelir. Bunu da yapmaya en yakın aday Ortadoğu'nun Arap olmayan müslümanlarıdır.
    TV den, sosyal medyadan, gazetelerden takip edebilirsiniz. Ortadoğu hâlâ Atatürk demiyorsa bilin ki ıstırabı da bitmeyecek...

    YanıtlaSil