EKMEL BEY ÇOK MUTLU, YA SİZ?


Seçimden sonra adayların ve siyasal parti yöneticilerinin değerlendirmeleri önemlidir. Hele seçimlerin sonuçları karşısında bir adayın duygularını ifade etmesi çok anlamlıdır. Bir de bu duygular seçmenle bütünleşirse gelecek için güzel şeylerin olacağının muştusunu verir.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra siyasal parti yöneticileri düşüncelerini paylaştılar. Adayların da düşünce ve duyguları merak konusuydu. Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu hemen seçimlerin ertesinde evinden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Dün söyleyeceklerimin hepsini beyan ettim, bende laf bitti. Halkımıza, oy verenlere, vermeyenlere teşekkür ederim. Ben çok mutluyum.” dedi İhsanoğlu. Seçim sonrasında söylenen bu sözler ilginçtir.

Ekmel Bey’in lafı bitmiş. Neden acaba? Bu sözüyle ne demek istedi? Çatıdaki siyaseti noktaladığını anlatmakta. Seçim oldu, kazanan kazandı, bundan sorası için konuşmayacağını söylemekte üstü kapalı olarak.

Ekmel Bey çok mutluymuş? Neden acaba? Erdoğan; Çankaya’ya çıktı, diye mi? Kendisinin de RTE’nin seçilmesine katkı yapması mı onu çok mutlu etti. Cumhuriyet güçlerini parçaladığı için mi çok mutlu yoksa? Erdoğanlı açılım süreci, tüm hızıyla süreceği için mi mutlanmakta?

Belki de babasının Türkiye’yi terk etme nedeni olan Atatürk’ün koltuğuna, Vahdettin sever biri oturduğu için midir bu çok mutluluğu?

Türk Ulusunun yarıdan çoğunun mutsuz olduğu bir günde, seçimi yitirmiş muhalefetin adayı nasıl mutlu olur? İnsanlar gelecek kaygısıyla kan ağlarken siz neden bu kadar çok mutlusunuz Ekmel Bey? Söyleyin de bilelim...

Ekmel Bey çok mutlu... Siz Kemal Bey! Siz Devlet Bey! Sizler de çok mutlu musunuz? Ne olur söyleyin!
                                                                       Adil Hacıömeroğlu
                                                                       12 Ağustos 2014


2 yorum:

  1. Sanki dizi film oyuncusu, rolünü oynadı, dizi bitti, laf da bitti, bakalım yeni çekilecek dizilerde hangi rolde olacak, belki bir ekmek fırınında hamur ustası olur, yakışırda hani...

    YanıtlaSil
  2. TC. için cumhurbaşkanı adayı olacağına ,düşünde görse inanamazdı Ekmeleddin Bey. Kuruluşu laiklik temeline dayanan cumhuriyete başkan adayı olmak piyango çıkışıydı kendisi için.Seçilmemiş olsa da , dinci bir dönüşüme yönlendirilen , laikliğinin içi boşaltılan bir cumhuriyete tanık olması mutlu etmiş olabilir kendisini. Aday gösteren partiler mutlu değilken , kendisine oy verenler mutlu değilken Atatürkçü aday çıkarılmayışını görenler mutlu değilken, Ekmeleddin Bey'in mutluluğu anlamlıdır. Bu konuyu irdeleyen yazısı ile karşımızda Sn. A. Haciömeroğlu. Teşekkürler!..

    ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil