YANDAŞ BASININ KILIÇDAROĞLU SEVGİSİ


Gerçek CHP’liler, cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Kılıçdaroğlu’nun istifasını istediler. Neden mi? Kılıçdaroğlu, tek başına, yani parti organlarından hiçbirine danışmadan İhsanoğlu’nu aday gösterdi. Böylece de Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmasının önünü açtı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları CHP için hezimettir. Çünkü AKP’nin hızla güç yitirdiği, halk desteğinin azaldığı bir dönemde Erdoğan’ın Çankaya yolu kesilememiştir. Yanlış siyasal kararlar, AKP’yi ve Erdoğan’ı kurtarmıştır.

CHP içi muhalefet, “Kılıçdaroğlu istifa etsin.” dedi ya, bütün AKP yandaşı, destekçisi basın ulusalcılara savaş açtı. Zaten öteden beri ulusalcılığı halkın gözünde kötüleme kampanyaları yapmaktaydı AKP sözcüleri. “Neymiş efendim, ulusalcılar kazanırsa CHP tek parti dönemindeki zihniyetine dönermiş.” Sana ne kardeşim CHP’den nereye dönerse dönsün? Bin oyun olsa bir tanesini vermezsin CHP’ye... Kalkmışsın CHP’ye yön veriyorsun.

Bütün yandaş kalemler, beyazcam bülbülleri koro halinde bağırmaktalar. Tek parti dönemini ucubeymiş gibi göstermekteki amaç ne? –

Türkiye’de hangi renkten, hangi siyasal kökenden olursa olsun Atatürk düşmanlarının tümünün izlediği bir yol var. Atatürk’e doğrudan saldırmazlar. Ya Atatürk’ün en yakın çalışma arkadaşlarını hedefe oturturlar ya da Atatürk dönemini “tek parti” adı altında kötüleme yarışına girerler. Sonra da uygun ortamı bulduklarında yavaş yavaş Atatürk’ü eleştirirler. Önce toplumun bilinçaltını kirletirler saçma sapan yalanlarla... Sonra da asılsız düşüncelerle mahvettikleri belleklere istedikleri aşılamaları yaparlar. Yalanı, gerçekmiş gibi pazarlama konusunda Atatürk düşmanlarıyla yarışacak kimse yoktur dünya yüzünde.

İnsanı kahreden de şudur: Ne yazık ki birçok CHP yöneticisi gerici, bölücü, Atatürk düşmanı cephenin propagandasına alet olmaktalar bilerek ya da bilmeyerek. Onlar da tek parti döneminin antidemokratikliğinden (?) dem vururlar zaman zaman.

Yandaş basının ulusalcılara savaş açması nedendir acaba? Çünkü ulusalcılar Kemalist’tir. Ulusalcılar, tam bağımsızlıktan yanadır. Ulusalcılar, cumhuriyet değerlerine bağlıdır. Çünkü ulusalcıların ebedi önderi Atatürk’tür. Eğer ulusalcılar güçlenirse parçalanmaya yüz tutmuş yurt toprakları bütünleşir, parçalanmaya yüz tutmuş ulus kucaklaşır. Ulusalcılar, kimseye uşak olmaz, halkının gücüne güvenir. Ulusalcılar, gücünü akıl ve bilimden alır, hurafelere inanmazlar. Ulusalcılar iktidarda olursa yurtta ve dünyada barış olur.

İşte, yukarıda sıraladığım nedenlerle padişahçılar, bölücüler, liberaller, dönekler, hilafetçiler, emperyalizme işbirlikçi olmayı ilericilik sanan zavallılar hep bir ağızdan ulusalcılığa savaş açmaktalar dört koldan.

Yandaş basının Kılıçdaroğlu’na desteği uyarıcı olmalı. CHP’liler, AKP’li kalemlerin ve kadrolu ekran bülbüllerinin tavrından ders çıkarmalılar. “AKP yandaşları, Kılıçdaroğlu’nu neden ısrarla desteklemekte?” sorusunu kendilerine sormalılar ısrarla.

Tüm yaşamını CHP ve Cumhuriyet’le savaşarak geçirmiş, Atatürk’e zerre kadar sevgi duymamış kişilerin Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu koruması için üstün bir çaba içinde olmaları düşündürmeli CHP delegelerini. Gerçekten bu kişiler, CHP’nin iktidar olmasını mı istiyorlar, yoksa kokuşmuş sağ iktidarlarının sürmesi için mi uğraşmaktalar?

CHP’li olmayanların, CHP’ye yol göstermeleri düşündürücü değil mi?

Yaşamı boyunca CHP’ye oy vermemiş kişilerin aniden beliren CHP ilgisi, Kılıçdaroğlu sevgisi nereden kaynaklanmakta?

Eğer karşıtın, senin genel başkanını çok beğeniyorsa düşünmelisin CHP’li kardeşim, düşünmelisin. Hem de kara kara düşünmelisin. Düşünmelinsin ki Atatürk’ün yadigârı olan partinin emperyalist merkezlerden yönetilmesine izin vermemelisin. Eğer CHP’yi Batı’nın liberal merkezlerinin yönetmesine göz yumarsan, bil ki Cumhuriyet’in de olmayacak ülken de...

Evet, düğün değil, bayram değil... AKP’li yandaşlarda neden Kılıçdaroğlu sevgisi nüksetti acaba? Evet, neden? Bulalım bu sorunun yanıtını, kurtaralım CHP’mizi...
                                                                       Adil Hacıömeroğlu

                                                                       19 Ağustos 2014

3 yorum:

  1. CHP Genel Başkanı'nı delegeler değil halk seçsin.Üyeler ve en az iki üyeyi referans gösterebilecek bir üye olmayan vatandaşın seçme hakkı olsun, bir üye en çok bir kişiye referans olabilir. Oylar ilçe teşkilatlarında kullanılsın. CHP'de delege oyunları bitsin.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel yazı hocam, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. CHP'yi bilmek ve anlamak için Atatürk'ü ve onun ilkelerini bilmek gerekir. Cumhuriyet tarihini bilmek şarttır yine. Bunları yapmayanlar açılımcı, Dersimci, Baransucu zavallıları CHP'li zannetmeye devam etmekteler.

    YanıtlaSil