BU KURULTAY NEDEN TOPLANDI?

                                   
10 Ağustos’ta Ekmeleddin İhsanoğlu çatısı çöktü. RTE, İktidar ve muhalefetin elbirliğiyle cumhurbaşkanı yapıldı. Tabi, bu konuda en çok eleştirilen CHP oldu.

Neden mi? CHP, Cumhuriyet’i kuran partidir. Cumhuriyet’i savunması gereken siyasal yapıdır. Cumhuriyet’i yıkmak isteyen güçlere karşı durmak için vardır. Cumhuriyet’i savunamayan bir CHP, Atatürk’ün partisi olamaz.

Kılıçdaroğlu, yanlış aday seçimiyle cumhurbaşkanı seçtirdiği RTE konusunda çok eleştiri aldı. Parti tabanı, bu durumu bir türlü kabul edemedi. Eleştirilerin çığ gibi büyüyeceğini görünce şark kurnazlığıyla erken davrandı. Kartopunun çığ olmaması için kurultayı toplama kararı aldı. Amaç, yükselmekte olan parti içi muhalefetin önünü kesmek. Yoksa iktidara yürümek için yeni politikalar üretmek gibi bir amacı yok bu kurultayın.

Bugünkü CHP Olağanüstü Kurultayı’nda:

Türkiye’nin ekonomik sorunlarının,

Yerle bir olan tarımın ayağa kaldırılmasının,

Çığ gibi büyüyen işsizliğe çarelerin,

Talan edilen doğanın nasıl korunacağının,

Küçülmekte olan endüstriyi, büyütmek için reçetelerin,

Çöken, eşitsizleşen, laiklikten, bilimden, akıldan uzaklaşan eğitim sistemiyle ilgili seçeneklerin,

Madenciliğin ilkel düzenini değiştirmenin,

Hayvancılığın sorunlarının,

Türkiye’de yok olmakta olan iş güvenliği ve iş güvencesinin,

Yerlerde sürünen sağlık sistemine çözümlerin,

Dış politikada tecrit edilen Türkiye’yi kurtaracak çözümlerin tartışılıp görüşüleceğini mi sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz...

AKP’den farklı olarak terör sorununa bir çözümün Türkiye gündemine getirileceğini mi düşünüyorsunuz? Düşünmeyin, kafanızı yormayın... İnanın ki AKP’nin açılımı düzleminde yarışmaktan başka bir şey ortaya çıkmaz.

Bugünkü CHP kurultayının üç amacı var:

Birincisi, Kılıçdaroğlu yönetimi kendini kurtarmak isteğindedir. Haziran 2015 seçimlerinde, kendi kadrolarını TBMM’ye taşımak amacındadır Kemal Bey.

İkincisi, partideki Kemalist ana damarı yok etmek... Çünkü küresel güçlerin hedeflediği budur.

Üçüncüsü, bu kurultayda AKP’nin açılım sürecine destek gelecek. Hatta AKP’den daha ileri gidecek sözde çözümler tartışmaya açılacak. Anlaşılacağı üzere halkın sorunları tartışılmayıp küresel güçlerin dayattığı gündem egemen olacak.

Gönül ister ki, CHP kurultaylarında halkın sorunları tartılıp bunlara çözümler üretilsin. Böyle olursa kurultaylar, iktidara yürüyüşün şöleni olur. CHP, içinde bulunduğu kısır döngüden ve çıkmazdan kurtulmak için ülke sorunlarının tartışıldığı kurultayları toplamalı. Toplamalı ki iktidara gelsin.
                                               Adil Hacıömeroğlu
                                               5 Eylül 2014

                                                                 

4 yorum:

  1. CHP , görevdeki genelbaşkanca ivedilikle olağanüstü kurultaya gitti. Cumhurbaşkanı seçim yenilgisiyle başlayan karışıklıklar , yakınmalar kendisini daha çok yıpratmasın ; koltuğunu korusun diye kurultay topladığı belliydi Kılıçdaroğlu'nun. Bundan sonra Küresel emperyalizmin etkisinde Kürt açılımında da AKP ile yarışta görebiliriz Kılıçdaroğlu'nu. Ülke sorunlarının çözümü için toplanan bir kurultay olmayınca ; CHP de umut olmaktan çıkmakta ne yazık ki.. Konunun ayrıntılı anlatımı Sn. A. Haciömeroğlu'nun bu yazısıyla okurlara sunulmuştur. Teşekkürler !
    ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil
  2. CHP nin iktidara gelince ne yapacağını merak ediyorum, bundan kötü olmaz diyenler olacaktır, ama yetmez, hızlı bir şekilde CHP nin fark yaratabileceği halka ispatlanmalıdır, dur daha kurultay yapılmadı sen iktidar yaptın diye düşünenlere: Adil Bey 'in tarif ettiği gibi bir kadroyu CHP nin başına getirin, gerisi kolay.. ��

    YanıtlaSil
  3. Çare SARIGÜL! Genç, dinamik, karizmatik demokrat, sosyal devletçi, gerçekçi... Kılıçdaroğlu nun seçilmesi iyi oldu. İnce konuşmaktan başka bir şey yapmıyor, klasik politikacı, iyice pasifleşen Kılıçdaroğlu nun Sarıgül karşısında şansı kalmayacak ve çok da iyi olacak.

    YanıtlaSil
  4. Adil Bey, merak ediyorum, ekonomisi emperyalist ülkelere göbeğinden bağlı bir ülke nasıl olacak da bağımsız bir kurultay, bağımsız bir muhalefet veya iktidar çıkartabilir?

    YanıtlaSil