KÜRT KORİDORU ADIM ADIM AÇILIYOR


IŞİD, silahlandırılarak önce Suriye’ye, sonra da Irak’a salındı. Musul’u IŞİD alırken Kerkük de Kürtçü aşiretlerin eline geçti.

Ne hikmetse IŞİD, güneye, Bağdat’a gitmedi de birden kuzeye yöneldi. Peşmerge ve PKK ile karşı karşıya kaldı. Kuzeye giderken Türkmen kentleri, kasabaları, köyleri yerle bir edildi. Türkmenler öldürüldü, topraklarından sürüldüler. Günlerce gidecek yer bulamadılar. Türkiye’ye yalvardılar. Kapılar duvar oldu. Türkmenlerin çoğu zorlu bir yolculukla yayan yapıldak Irak’ın güneyine gittiler. Onları ne gören oldu ne de arayıp soran... Televizyonlar sustu, gazeteler yazmadı, siyasetçiler sırtını döndü.

IŞİD, Türkmenlerden sonra Yezidilere saldırdı. Türkiye büyük bir âlicenaplıkla (?) Yezidilere kapıları açtı. Televizyon kameraları koştular sınır bölgelerine. Bazıları koşmadı, çünkü zaten orada bekliyorlardı. Yezidilerin yaşadıkları acıklı öyküler peş peşe yayımlandı. Tüm Türkiye’nin ve dünyanın ilgisi çekilmeye çalışıldı. Türkiye’ye sığınan Yezidi sayısı beş yüzü bile bulmuyordu oysaki.

Tabi, şunu öncelikle belirtelim yaşanan acı kişi sayısına göre ölçülmez. Düşenin elinden tutmak insanlık görevi. Yardım isteyenin inancına, etnik kökenine, cinsiyetine, düşüncesine bakılmaz. Ancak Yezidilerin belki de yüz katından çok olan Türkmenlere kapıların neden açılmadığını sormak da hakkımız. Türkmenlerin de insanlık ailesinin üyesi olduğu unutulmamalı. Onların acısını yüreğinde duyumsayamayan siyasetçi, gazeteci, televizyoncuların, sözde aydınların bu duyarsızlığına isyan etmek de her insanın görevi.

Bugün Suriye’nin kuzeyinden Kürt kökenli kişiler sınırlarımızdan içeri girdi. Gelen kişilerin perişanlığı yürekleri burkmakta. Ancak onları perişan edenleri de bilmek gerek.

IŞİD’i Ortadoğu’nun başına bela eden kim? ABD ve AKP... Suriye’de durup dururken iç savaş çıkaran kim? ABD ve AKP... Irak’ı parçalayan kim? ABD... O zaman Türkmen, Yezidi, Kürt, Arap... tüm bu insanları evinden yurdundan söküp atarak yollara düşüren, perişan eden kim? ABD ve işbirlikçileri... Şimdi kalkmışlar, iyilik meleği kesiliyorlar. Hem insanları perişan et, aç bırak, ölümün tuzağına düşür; sonrasında kalk, o insanlara yardım ediyorum diye ortalıkta caka sat. Kirli ellerini, böyle temizleyeceğini mi sanıyorsun? Taşlaşmış yüreğini, iyilik yapıyor görünerek yumuşatmayı mı düşünüyorsun?

ABD yazıyor, bölgedeki piyonlar oynuyor. ABD, Kürt koridorunu açmak için planlar kuruyor. IŞİD, koridorun açılması için yüklenmekte. Ortadoğu’nun kötü polisi IŞİD, günah keçisi olmak için rolünü iyi oynamakta. Kimse sormuyor: “Bu örgütün parası, silahı, yiyeceği, içeceği, militanların aylıkları nereden geliyor?” diye. Bunca militan kuş olup mu uçuyor o topraklara? Sormazsan, sorgulamazsan ABD planına hizmet edersin. Ama biraz kafanı kaldırıp sağa sola bakarsan görürsün oynanan emperyalist oyunun kepazeliğini.

Bütün çaba, Barzanistan’ın Akdeniz’le buluşması için. ABD, AKP, İsrail, IŞİD, Suudi Arabistan; Katar, PKK... Birleşmişler şer cephesinde kürt koridorunu adım adım inşa etmekteler.

Yarın, öbür gün ABD ve piyonları ortaya çıkacaklar koro halinde bağıracaklar. Suriye ve Irak’ın kuzeyinde güvenlikli bölge(?) oluşturalım, diye. Elbirliğiyle önce propagandayla beyinler yıkanacak. İnsanlık dramı öyküleri kurgulanacak. Ardından askeri görevler paylaştırılacak ve güvenli bölge(?) oluşturulurken yeni güvensizlikler yaratılacak. Yine olan suçsuz, günahsız insanlara olacak. Niye mi? ABD ve küresel sermaye daha çok dolar kazansın diye bütün bu kan ve gözyaşı.

Peki, piyonlar ne kazanacak? Kendi halklarına, ülkelerine ihanet payesi...
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           19 Eylül 2014

3 yorum:

  1. Küresel emperyalizmin lokomotifi ABD ; yanına kuklalarını ( Suudi Arabistan , Katar , İsrail AKP , PKK gibi ) alarak BOP 'u gerçekleştirmeye koyulmuş durumdadır. Bu amaçla , IŞİD saldırısından kaçan ve güney sınırlarımızdan geçişine izin verilmeyen Türkmenlerin kıyıma uğramasına göz yumuldu. BOP 'un içinde KÜRDİSTAN olarak yer alması planlanan Kürtler gözetilerek geleceğin Kürdistan'ına zemin hazırlandı. Ortadoğuda akan kanların sorumlusu ABD ve onun kuklalarıdır ( AKP de ). Bu gerçekleri anlatan akıcı yazısı karşımızda Sn A. haciömeroğlu'nun. Teşekkürler.
    ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil
  2. Türkiye de yanlış seçimlerinin kurbanı olacak.

    YanıtlaSil
  3. Kim dedi hatırlamıyorum ama %10 hain kontenjanımız var demişti, güç ve imkan bu kontenjanın elinde olunca sonuç da böyle oluyor, Türkiye sadece uluslararası konjonktürün değişmesini bekliyor oturduğu yerde....

    YanıtlaSil