PKK KÜRT DOSTU MU?

                                               

PKK,   ortaya çıktı çıkalı Kürtlerin haklarını savunduğunu söyledi hep. Ancak yaptığı birçok eylemle Kürtlere zarar verdi. PKK’nın öldürdüğü Kürt sayısı; asker, polis ve öğretmen sayısından belki de fazladır.

Bu yazıda PKK’nın geçmişini irdeleme amacında değiliz. Çok güncel ve gündemde olan iki olaydan söz edeceğiz.

IŞİD, Irak ve Suriye Kürtlerinin yoğun olarak yaşadığı bölgeleri hızla ele geçirmekte. Suriye’de Ayn El Arap (Türk basınının ve birçok siyasetçinin Suriye’deki yerleşim yerlerinin resmi adlarını kullanmamalarını ayrıştırıcı, bölücü emperyalist politikalara bir hizmet olarak görmekteyim. Bu nedenle yazılarımda ülkelerin yasalarında yer alan resmi adları kullanarak, o ülkelerin birliğine saygı gösterdiğimi düşünmekteyim. )  kuşatma altında. Bu kent, daha çok Kürtlerin yaşadığı bir yer. Burada yaşayan Türkmenlerin ne olduğuyla ilgili ne yazık ki bilgi yok. Gerek iktidarın, gerek muhalefetin, gerekse basının Irak ve Suriye’deki Türkmenlere duyarsızlığı anlaşılır gibi değil.

IŞİD, daha önce Ayn El Arap kentinin çevre köylerini ele geçirdi ve buralarda yaşayan halk, can havliyle Türkiye’ye kaçtı. Onları, sınırda Mehmetçik karşıladı. Susayana su, acıkana ekmek verdi. Bebeklere mamalar hazırlandı çabucak. Yürüyemeyen hasta, yaşlı ve yorgunları koltuklayıp güvenli alanlara getirdi Mehmetçik. Yayan yapıldak yollara düşenlerin ellerinde ve sırtlarında taşıdıkları yükleri Mehmetçik sırtladı. Ne de olsa gelenler konuktu. Zordaydılar, darda kalmışlardı. Yüz yıllardır bu topraklar kovulan, sürülen kişilere kucak açmıştı.

Bir yandan çadırlar kuruldu. Çorbalar kaynatıldı. Seyyar hastaneler işe koyuldu. Sayrı olanlar,  ivedilikle otandı.

Mehmetçik, Suriye’den canını kurtarmak için Türkiye’ye sığınan Kürt kardeşlerine yardım için ter dökerken PKK yandaşları çıkıverdi ortaya. Amaçları üzüm yemek olmayan, her fırsatta bağcıyı dövmek için fırsat kollayan bölücü örgüt militanları taşlarla saldırdı Mehmetçik’e. Ne yazık ki bu aymazların içinde TBMM üyesi olan, ancak hiçbir zaman milletin vekili olamayan biri de vardı. Kendilerini ve Suriyeli Kürtleri koruyan Mehmetçik’e saldırarak acaba kime hizmet etti? Taşçı Tuğluk, bu davranışıyla Suriye’den kaçan Kürtlere zarar verdiğinin farkında mı acaba?

Gelelim, ikinci önemli konuya...

HDP yöneticileri her fırsatta Türkiye’nin PYD’ye yardım etmesi ve Ayn El Arap’ın IŞİD’in eline geçmemesi gerektiğini söylemekteler. PKK, Kürt davasının bir örgütüyse Kandil’de militanlarını semirtmek yerine neden koşmuyor soydaşlarının imdadına? Yıllarca Türk Ordusu ve halkına doğrulttukları namluları niye IŞİD’e doğrultmuyorlar?

PKK,  gerçekten Kürtlerin esenliği için varsa saniye geçirmeden koşmalı Suriye’ye. Hem de Barzani’nin peşmergelerini de almalı yanına. Öyle emperyalistlere sırtını dayayarak atıp tutmakla olmuyor bu işler. ABD uçaklarının bombalamasıyla yiğitlik olmaz. Emperyalizmin kucağında şaşkına dönmüş AKP’ye, her gün tehditler savurmakla Kürtlerin hakkı savunulmaz.

Yukarıdaki iki önemli olay göstermektedir ki PKK, Kürtlerin haklarını korumak için değil; Türkiye’yi bölmek için vardır. Bunun içindir ki yalnızca Türkiye’ye kurşun sıkar, masum Kürtleri uykudayken öldürür bölücü örgüt. Bitlis’te polise karşı kullandığın roketatarları neden IŞİD’e karşı kullanmıyorsun? Türkiye’de sakladığınız silahları gönderin Suriye’ye.

PKK son davranışlarıyla bir kez daha Kürtlerin dostu olmadığını gösterdi. Amaçları, Türkiye halkını parçalamak, düşmanlaştırmaktır. Böylece de küresel güçlere hizmet etmektir.
                                                          
                                        Adil Hacıömeroğlu
                                        27 Eylül 2014


5 yorum:

  1. Ülkemize oynanan bölücülük oyununu bu kadar iyi tahlil eden ikinci bir yazı daha okumadım, kaleminize sağlık Adil Bey, Kürtler artık bin yıldır beraber yaşadıkları kardeş toplumlara düşmanlığın sadece kendilerine zarar getireceğini anlamlıdır...

    YanıtlaSil
  2. IŞİD 'in saldırısıyla yurtlarından kaçıp Türkiye'ye sığınan Kürt topluluğuna Türk askerleri sağlıkla , beslenmeyle , konaklamakla ilgili yardım elini uzattı. Bu askerlere taşla saldıran Aysel Tuğluk ; kürt soydaşlarına yardımı da hoşgörmediğini anlatmış oldu . PKK savunucusu bu vekil gibi PKK de askerlerimize aynı yaklaşımı göstermektedir. Ancak , Kürt kırımı yapan IŞİD ' e karşı Kandildeki teröristleri harekete geçirmiyor PKK . Silahlarını da IŞİD 'e karşı kullanmıyor. Bu tutum ; PKK 'nin hedefinde Kürt toplulukları korumanın olmadığını , bunun yerine kendilerine saltanat kazandıracak bölücülüğe yöneldiğini de gösteriyor . İşte bu konunun ayrıntılı anlatımıyla karşımızda Sn. A. Haciömeroğlu'nun yazısı.. Teşekkürler !
    ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Adil bey,pkk ile ilgili görüşlerinizi ne yazık ki hiç bir siyasi parti,köşe yazarı dillendirmiyor.Bence halkın da böyle yorumlamasına yönelik bilgilerin ortaya dökülmeli ki dünya halkları da böyle okusun gerçeği.

      Sil
  3. Adil Bey,
    Yazınız; hem PKK, hem Kürtler, hem de Türkmenler açısından çok isabetli bir analiz...
    Yorumların katkısı da dikkat çekiyor...
    Özellikle son yorumcu arkadaşın gözlemi çok doğru...
    Sizi ve yorumcuları kutluyorum....
    Doğan Ersoy

    YanıtlaSil
  4. Tespitleriniz çok doğru Adil Bey. PKK hiçbir zaman Kürtleri koruyup kollamadı. Bunu en iyi anlatan da Kürtlerin arasında olan çok ciddi sınıf farklılıkları. Geçmişten günümüze “maraba” diye tanımlanan sınıf sömürülmekte. Sömürenler ise 21. Yüzyılda ağa, aşiret reisi olarak tanımlanıyor. Toprak Reformuyla ilgilenmeyip gündeme bile getirmeyen insanlardan ne beklenir ki.
    Son haftalarda ise eğitim konusuna darbe vurmaları da ayrı bir dram. Sağlıcakla kalın. Ali AKTÜRK

    YanıtlaSil