AKP TEZKERESİ


IŞİD, Irak ve Suriye’de hızla ilerleyip kendince bir devleti kurarken, katliamlar yaparken ABD ile müttefiklerinin aklına önlem almak geldi. Anlaşılacağı üzere Ortadoğu’yu karıştıranlar, yakıp yıkılmasına neden olanlar, IŞİD ve benzeri terör örgütlerini yaratanlar düzeni sağlamak için kendilerince çözüm aramaktalar güya. Yıkan güçlerden yapmalarını beklemek saflık olmalı.

“Uluslararası güç” Ortadoğu’ya müdahaleyi düşünür de AKP, bunun dışında kalır mı? Tabi ki kalmaz. En öndeki yerini almalı. Yoksa Yeni Osmanlı’yı nasıl kurarlar?

“Uluslararası güç” dedikleri de NATO... NATO demek, ABD demek... Yani dünyayı ABD’den ibaret görmek ve bazı ülkelerin yöneticilerinin ABD hizmetini, baş görev edinmesi işin en ilginç yönü.

IŞİD’i durdurmak için kolları sıvadı “uluslararası güç”. AKP hükümeti de hemen bir tezkere çıkardı TBMM’den. Amaç, komşu ülkelere asker göndermek, askeri müdahalelerde bulunmak. Tezkerede IŞİD ve PKK gibi terör örgütlerinden söz edilmesi usulendir. Asıl amaç, Suriye’dir, Esat yönetimini devirmektir. Tek takıntısı vardır RTE ve Davutoğlu’nun: Esat...

Irak ve Suriye’nin bölünmesi, yıkılıp yakılması, buralarda her tür terör örgütünün cirit atması, akla gelmedik ilkelliklerin yaşanması, oluk gibi kan akıtılmasının AKP’ce önemi yok! AKP’yi ilgilendiren Esat’ın gitmesi...

RTE-Davutoğlu ikilisi; olaylara, siyasal gelişmelere, devletlerarası ilişkilere yönettikleri ülkenin çıkarları penceresinden bakmamaktalar. Onlar, Suriye konusunu kişiselleştirdiler, onur konusu durumuna getirdiler. Konuyu, bir devlet adamı ciddiyetiyle değil, çocukça bir oyunun kaybedeni olmamak tavrıyla ele aldılar hep. Ortadoğu’nun genelini görmekteler. Bölgeyi, yalnızca siyasal İslamcılardan ibaret saymaktalar. Farklı renkleri, siyasal anlayışları, inançları, yönetimleri kabul edememekte AKP yöneticileri. Olaylara at gözlüğüyle bakarsanız çevrenizi göremezsiniz.

Şimdi herkes sanacak ki AKP, İŞİD ve PKK ile savaşacak. Niçin savaşsın? PKK açılım ortağı. IŞİD ise düşüncelerinin uyuştuğu bir örgüt. IŞİD’in yaptıklarından rahatsız oluyor mu acaba AKP yöneticileri? İçten içe sevinmekteler belki de... Kim bilir?

RTE, ısrarla “tampon ya da güvenlikli bölge” istemekte. Neden mi? “Eğit, donat” düşüncesini yaşama geçirmek için. Bu bölgede terör örgütlerini eğitip silahlandırarak Esat yönetiminin üzerine salmak içindir çırpınışı. Çünkü Türkiye topraklarında bu işleri yapmaları oldukça güçleşti.

IŞİD, PKK ve diğer terör örgütlerini yok etmenin yolu Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünü en güçlü biçimde savunmaktan geçer. Irak ve Suriye parçalandıkça, merkezi yönetimleri zayıfladıkça terör örgütleri güçlenir.

TBMM’den çıkarılan tezkere, AKP’nin Esat’ı devirmek için aldığı bir yetkidir. Suriye ve Irak’ın birliğini savunmak ve bunun için çalışmak gerek.

AKP’nin, Türkiye’yi ateşe atma siyaseti önlenmeli. Türkiye’nin geleceği; ideolojik saplantılara, kişisel kaprislere feda edilmemeli.
                                                                                                             Adil Hacıömeroğlu
                                                                                                                  8 Ekim 2014


3 yorum:

  1. Ortadoğu da herkesin barış ve huzur dışında bir sevdası var, kim kanton istiyor, kimi bağımsızlık, kimi yeni Osmanlı, kimi Petrol parası, kimi su kaynakları, kimi geçmişle hesaplaşma derdinde, kiminin gelecek kaygısı var, kimi Şii, kimi sünni despotluk taraftarı Vs Vs.. Bu Liste uzayıp gidiyor... Ortadoğu ne zaman barış ve huzur ister o zaman akan kan durur, formülü ise şöyle =YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ, M. K. Atatürk

    YanıtlaSil
  2. Ulusal egemenliğimize , bütünlüğümüze el uzatan PKK , Kobani'ye Türk Ordusunun müdahalesini ( daha çok silah yardımını ) ve IŞİD ile savaşmasını beklemektedir. Kılıçdaroğlu da bu müdahale için yeni bir TEZKERE çıkarılmasını istemiştir . Atatürk'ün kurduğu CHP yöneticisi ; Atatürk 'ün kurumlaştırdığı TC 'nin aleyhine bir tutum takınmıştır. Bu aymazlığa karşı bir uyarı ve değerlendirme yazısı ...Teşekkürler Adil Haciömeroğlu ! Emeğinize sağlık!
    ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil