PKK, ATATÜRK VE TÜRK BAYRAĞINA NEDEN DÜŞMAN?


IŞİD, Ayn El Arap’ı kuşattı. PKK/PYD direnemedi. Bölücü örgüt militanları, IŞİD’le savaşmak yerine okullara, Atatürk heykellerine ve Türk bayraklarına saldırdılar.

Yurttaşlarımızın çoğu, AKP hükümetinin Atatürk heykellerine saldırılması karşısında neden sessiz kaldığını merak etmekte. Şunu söyleyebilirim ki, birçok AKP yöneticisi bu durumdan memnun. Kendilerinin yıllardır yapmak istediği bir şeyi PKK’nın yapmasından içten içe mutlu olmaktalar.

Bölücü örgüt neden Atatürk heykellerine, Türk bayrağına ve okullara özellikle saldırmakta?

Atatürk ve bayrak, Türk Ulusunun birliğini simgeler. İkisinin olduğu yerde bölücülük, ayrımcılık olmaz. Ulusu bölmek için, önce onu birleştiren paydayı yok etmeli. Bu payda ne? Atatürk ve bayrak...

Türk Bayrağı, emperyalizme karşı savaşın simgesidir. Atatürk de emperyalizm ve gericilikle savaşın önderidir. Son günlerde Güneydoğu’da Atatürk heykellerine benzin döküp yakan bölücü örgüt piyonlarının dedeleri, babaları Atatürk sayesinde yurttaş olup Ortaçağ karanlığından kurtuldular. Anneleri, nineleri, eşleri, kız kardeşleri Atatürk sayesinde erkeklerle eşit sayıldılar. Aşiretlere dayalı feodalitenin kara düzeninden çağdaşlığa adımı Atatürk sayesinde attı ülkemiz ve Kürt yurttaşlarımız.

Türk Bayrağı, Türkiye’de yaşayan her kesimden insana emperyalizme karşı durmanın ve onu yenmenin haklı gururunu yaşattı. Hep birlikte onurlandık onun dalgalanmasıyla. Göğsümüz kabardı atalarımızın tarihsel başarılarıyla.

Gelelim okulların kundaklanmasına...

Okullar dünyanın her yerinde çağdaşlaşmanın, ilerlemenin, gelişmenin, bilimin, sanatın, kültürün yuvasıdır. Uygarlığın ışığı, Ortaçağın karanlık dehlizlerine okullarla girer. Kör karanlık okullarla aydınlığa dönüşür. Özgür kişiliklerin biçimlendiği yerlerdir oralar. Dünyaya, evrene, sonsuzluğa açılan pencerelerdir okullar. Ulusal ve evrensel kültürün öğrenildiği, yurttaş olmanın güzelliklerinin tadıldığı yerlerdir eğitim yuvaları.

PKK kalkmış anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite demeden yakıyor okulları. Neden mi?

Kürtleri ışıksız bırakarak Ortaçağ’a tutsak etmek için...

Neden mi?

Özgür yurttaşlar olmasın, diye... Bölücü örgüte körü körüne inansınlar, diye... Liderin buyruğunu sorgulamadan körü körüne ölüp öldürmek için...

Yaşamak güzel şey... Hele özgürce, çağdaş değerlerle uygar bir dünyada yaşamaktan daha güzel bir şey var mı? Bu topraklarda güzel, mutlu yaşamak için Atatürk’e, Türk Bayrağına ve okullara gereksinim var.

Atatürk ve Türk Bayrağı olmadan çağdaşlık, uygarlık, bağımsızlık, özgürlük, barış, birliktelik, yurttaş olmak olanaklı mıdır?

Atatürk ve Türk Bayrağı olmadan tarladaki ekini, bahçedeki meyveyi, bostandaki sebzeyi, fabrikadaki üretimi, sanattaki güzelliği, bilimdeki başarıyı paylaşıp gururlanabilir miyiz?

Atatürk sayesindedir ki, yurdun dört bir yanında her yörenin ezgileri çalınıp söylenir.

Atatürk olmasaydı, sen olur muydun o topraklarda, ey heykellere benzin döken hain el?
                                               Adil Hacıömeroğlu
                                               10 Ekim 2014



2 yorum:

  1. Atatürk 'e ihanet eden eller kırılsın...

    YanıtlaSil
  2. Ulusal birliğimizin güçlü bağıdır bayrağımız ve Atatürk'ümüz. Her iki değerimiz de Ulusal Bağımsızlık Savaşımızın ve kurtuluşumuzun simgesidir. Emperyalizm ve onun maşaları , PKK de elbet , bu iki değerimizi yok etmedikçe bağımsızlığımızı yok edemeyecek , bütünlüğümüzü ayrıştıramayacaklardır ; bunun bilincindedirler.İşte bu yüzden ( BÖLÜCÜLÜK emellerini gerçekleştirmek ve yeniden ülkemizi bağımlı kılmak için ) Atatürk heykellerine ve bayrağımıza saldırmaktalar. Kürt halkını cahil bırakıp kolayca teslim almak için de okulları yakmaktalar. Dedeleri Atatürk'ün Ulusal ordusu içinde asker olanların ; bağımsızlık savaşımıza katılanların torunlarından bir kesimin günümüzde PKK ihanet örgütünde olmaları , kendi dedelerine de ihanetleridir. Bu konunun ayrıntılı , akıcı anlatımını kapsayan yazısı için Sn. A. Haciömeroğlu'na teşekkürler !
    ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil