ABD ÇUVALINDAN ÇIKAMAYANLAR

                                    
TGB’Lİ gençler, Eminönü’nde ABD askerlerinin başına çuval geçirdi. Tıpkı 68’lilerin Conileri, Dolmabahçe’den denize attıkları gibi.

TGB’liler, çuvalı ABD askerinin başına geçirmeden önce demokratik haklarını kullandıklarını açık bir dille söylediler onlara. Çuval geçirme eylemi sırasında, Conilerin üzerlerine atılan kırmızı boya ise ABD’nin döktüğü masum insanların kanlarını simgelemekte.

TGB eylemi sırasında vurma, yaralama, cam çerçeve kırma yok. Ellerinde delici, kesici, yakıcı, yaralayıcı, öldürücü alet ya da silah bulunmamakta. Bundan da anlaşılacağı üzere eylem tamamen demokratik çerçevede gerçekleşti.

TGB eylemine ne yazık ki Türkiye’de bazı kurum ve kişiler karşı çıktılar. AKP hükümetinin dışişlerinin bu işten üzüntü duyması doğaldır. Çünkü liderleri BOP eşbaşkanıdır. Eminönü’ndeki çuval eyleminin ABD’li dostlarını rahatsız ettiğinden kendileri de rahatsızdır.

Kendini devrimci, solcu sayan bazı kişilerin çuval eylemine türlü nedenlerle karşı çıkmaları anlaşılamaz. Hem devrimciyim, solcuyum diyeceksin hem de ABD emperyalizmine karşı yapılan bir eylemi yadırgayacaksın. Böyle şey olmaz. Devrimciliğin, solculuğun ilk koşulu emperyalizme karşı çıkmaktır. Emperyalizmin sömürüsüne, kan dökücülüğüne “Dur!” demektir görevin.

Neymiş efendim, ABD askerleri konuğumuzmuş. Onlar sivil giyimli ve silahsızmış. ABD güdümlü Cemaat’in komplosuyla Silivri’de en güzel yıllarını geçirmiş bir gazeteci ise bu askerlerin “halk çocuğu” olduğunu söylemiş.

O halk çocuğu, konuk dediğiniz kişiler Irak’ta bir milyon kişiyi gözünü kırpmadan öldürenler. Afganistan’da binlerce sivili elleri titremeden mezara gömenler. Vietnam’da ölüm kusan silahları kimler ateşliyordu sivillerin üstüne. Japonya’ya atom bombasını atan havacılar, Amerikan tröstlerinin yöneticileri miydi? Türk askerine PKK’nın pusu kurması için destek verenler sizin konuk halk çocuklarınız.

Halk çocuğu, konuk dediğiniz kişiler işgal ettikleri yerlerde kadınlara vahşice tecavüz edenler değil mi?

Dünyaya kan kusan ABD ordusunda holding patronlarının çocuklarının savaşacaklarını mı sanıyordunuz? Elbette paralı askerlerden oluşacak emperyalist ordu. Yurdumuzu işgale yeltenen Yunan ordusunda kimler tetiğe basıyordu. Çanakkale’de ölüm kusan emperyalist ordularda görev yapan Anzaklar, Gurkalar, Senegalliler halk çocukları değil miydi? Suriye’yi, Libya’yı kana bulayanlar kimler? O askerler halk çocuğuysa ezilenlerden yana iseler dünyanın en saldırgan ordusunda ne işleri var?

Bazı dostlarımızın, çok güvendikleri kişilerin TGB eylemine karşı çıkışları karşısında hayal kırıklığına uğradıklarını üzülerek görmekteyiz. Bu dostlarımıza, yoldaşlarını seçerken iki şeye dikkat etmeleri gerektiğini söyleyebiliriz. Birincisi, devrimci dediğin adam emperyalizme karşı olacak. İkincisi ise Cumhuriyet değerlerini “ama” demeden savunacak, onlardan her türlü ödün verilmesine karşı çıkacak. Bu kadarı yeterli mi? Hayır...

Devrimci, solcu dediğimiz kişi, emperyalizmle iş tutanlarla kol kola girmeyecek. Cumhuriyet devrimlerinin yok edilmesine göz yuman, zaman zaman destek olan kişilerle yol arkadaşlığı yapmayacak. Halkın çıkarlarını, koltuk sevdasından üstün tutmalı devrimci kişi.

Eminönü’ndeki eylem, ABD’yi çok rahatsız etti. Açıklama üstüne açıklama yaptılar. Bu demektir ki Conilerin başına çuval geçirme eylemi amacına ulaşmış, doğru bir eylemdir.

TGB’li gençleri bu eylemlerinden ötürü kutlamak, onlara saygı duymak her yurtseverin görevi. Dünyaya küreselcilerin penceresinden bakanlar, ABD çuvalından çıkamayanların bu tür eylemleri anlamaları olanaksız. Dünyayı iyi görmek için çuvaldan çıkmalı, güneşin aydınlığının nasıl ışıldadığını duyumsamalı. Olaylara emperyalistlerin karanlık penceresinden bakanlar aydınlığı göremezler. Aydınlığı, halkların devrimci birikimini görmek için Atatürk penceresinden bakmalı her şeye. İşte, o zaman anlarız ak koyunla kara koyunu...
                                                           Adil Hacıömeroğlu

                                                           18 Kasım 2014

5 yorum:

  1. türkiyemde tek gençlik var: türkiye gençlik birliği! cumhuriyeti, ulusu, ülkeyi, yurdu hiçbir tavize tahammül göstermeden gerekli eylemi koyabilmektedir. sevgili gençlerimizi gönülden kucaklıyorum; onlarla birlikte olduğumu açıkça ifşa ediyorum!
    sağ olun var olun sevgili gençlerimiz!

    YanıtlaSil
  2. Erdinç Şener18 Kasım 2014 22:52

    TGB’li gençleri bu eylemlerinden ötürü kutlamak, onlara saygı duymak her yurtseverin görevi. Dünyaya küreselcilerin penceresinden bakanlar, ABD çuvalından çıkamayanların bu tür eylemleri anlamaları olanaksız. Dünyayı iyi görmek için çuvaldan çıkmalı, güneşin aydınlığının nasıl ışıldadığını duyumsamalı. Olaylara emperyalistlerin karanlık penceresinden bakanlar aydınlığı göremezler. Aydınlığı, halkların devrimci birikimini görmek için Atatürk penceresinden bakmalı her şeye. İşte, o zaman anlarız ak koyunla kara koyunu...'' Bu sözlerin üstüne söz olmaz sayın Hocam..Ama sadece uyarmak yetmiyor bu zihniyettekileri..Başka yöntemlerde geliştirmek lazım..Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  3. Dünyanın birçok yerinde acımasız emperyalizmin kanlı dişlerini gösteren , kan dökmeye doymayan ABD ; Irak'ta da bizim askerlerimizin başına çuval geçirmişti . Bu iğrenç olayda AKP'nin tepkisini göremedik ; çünkü bu parti BOP eşbaşkanlığı görevini sürdüren RTE ' ye aitti ve ulusal onurumuzu düşünmemekteydi. Eminönü ' nde ABD askerlerine karşı demokratik haklarını kullanan , onları yöntemleriyle ( başına çuval geçirerek ) yermeyi seçen ; döktükleri masum kanları temsilen üstlerine kırmızı boya atan TGB 'liler , namuslu , dürüst insanlarımızın beğenisini kazandılar , övgülerini aldılar. İlerici , devrimci olduklarını ileri süren bazı kesimlerin bu davranışı '' KONUKLARA SALDIRI '' gibi göstermesi ve kınamaları ise , ulusal bağımsızlığımıza sahip çıkmamak , emperyalizme tepki duymamaktır. İşte bu konuyu , Sn. A. Haciömeroğlu , ayrıntılı ve akıcı anlatımızla sunmuş bizlere. Teşekkürler !
    ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil
  4. Gençlerimizi kutladım, kutluyorum tabii ki. İyi ki varlar. Onlar Silivri'de de her yerde de varlardı ve olacaklar. ABD.'ye iyi bir ders verildi. Askerlerimizin başına geçirilen çuvalın öcü alındı diye düşünüyorum. Kimse o olayın üzerinde düşünmedi ama gençliğimiz bunu iyi düşünmüş ve planlamış. Namuslu, dürüst insanlar olarak çok beğendik. Atatürk'ün yolundayız. Yapmamız gerekenleri yapmak boynumuzun borcudur. Herşey aydınlık ve güzel Türkiyemiz için. Sağolsunlar, varolsunlar gençlerimiz.

    YanıtlaSil
  5. TGB 'li gençleri tebrik ediyorum, Eminönü' nde onlarla beraber olmak vardı, ellerinize sağlık arkadaşlar, bu tür eylemler bize ülkemizin geleceği için ümit veriyor...

    YanıtlaSil