CHP GENEL MERKEZİNDEKİ MESCİT

                            
YCHP yönetimi, 1930’lu yılların CHP’si ile bağlarını koparmaya karar verdikten sonra ilginç uygulamalara imza atmakta. Öncelikle yıllardır CHP ve Cumhuriyet’e karşıtlığıyla bilinen kişiler üst yönetime getirildi. Parti felsefesi, tarihi ve tabanıyla karşıt görüşteki kişilerin CHP yönetimine getirilmesi seçmenlerde güven bunalımının kaynağını oluşturdu.

CHP Genel Merkezinde mescit açılmış. Niye mi? İhtiyaç varmış. Oysa genel merkezin hemen yanı başında cami var. İnsanlar namaz kılma gereksinimlerini orada rahatça karşılayabilirler.

AKP’nin iktidar olmasıyla mescit modası başladı. Neredeyse tüm devlet dairelerinde mescit var. Hatta özel işyerlerinde bile her geçen gün mescitler çoğalmakta.

Adım başı caminin olduğu bir ülkede bunca mescidin açılmasının nedeni ne? Öncelikle bunun ibadeti gösteriş amacıyla yapmanın etkin olduğunu söyleyebiliriz. Bir diğer neden de iktidara yakın durmanın yolu, mescit açmak.

Peki, CHP neden böyle bir gereksinim duydu? Öteden beri laikliği Türkiye’ye getiren CHP’ye dinsizlik suçlaması yapılmakta Ortaçağ dini-darlarca. Efendim, mescit açılarak bu algıyı yok etmeliymiş CHP.

YCHP yönetimi, mescit açarak dinsizlik suçlamalarını kabul etmiş olmuyor mu? Kabul ettiği için de bir imaj düzenlemesi gereksinimi duyuyor. YCHP yönetimi bilerek ya da bilmeyerek Laik Cumhuriyet savunucularını, dinsizlikle suçlayan Ortaçağ cephesine hak vermiş oluyor bu uygulamayla.

Geçmişte de bugün de CHP kadroları ve seçmeni dine karşı olmamıştır. Dini vecibelerini yerine getirmeye gösterişten uzak olarak başarmıştır. Allah’la aldatma kervanın yolcusu olmamaya özen göstermiştir CHP’liler. Geçmişte CHP, din pazarlayarak yoksul halkın soyulmasına da göz yummamıştı.

CHP Genel Merkezine mescit açarak Kılıçdaroğlu ve ekibi de Allah’la aldatanlar kervanına katılmışlardır.

Ey beceriksiz siyasetçi! Bırak din üzerinden siyaset yapmayı, halkı kandırmayı. Toplumun sorunlarını tartışın. Bu sorunlara çözüm üreterek asıl işinizi yapın.

CHP’nin görevi, Allah’la aldatma kervanına katılmak değil, bu kervanı düzenlerin ipliğini pazara çıkarmaktır. İslam dinini, küresel emperyalizmin ve onun işbirlikçilerinin elinden kurtarmaktır asıl görev. Yoksa AKP’yi taklit etmek değil. CHP, AKP gibi değil; CHP gibi olduğunda, çağdaş değerleri ve emekçilerin haklarını savunduğunda iktidar olur.
                                               Adil Hacıömeroğlu

                                               14 Kasım 2014

6 yorum:

  1. AKP ile başlayan '' din sömürüsü akımı '' , YCHP 'de de etkisini göstermiş ; partiye gönül veren demokrat , laik kesimi kuşkuya düşürmüştür bu durum. Çünkü CHP , dini siyaset aracı yapmaya , siyasette kirletmeye karşı duruşuyla bilinen partiydi. CHP'ye düşen , din ile ,Allah ile toplumu aldatmak isteyen küresel emperyalizmin oyununu açığa çıkarmak ve engellemektir. AKP' ye öykünmek değil. Sayın A. Haciömeroğlu'nun bu konunun ayrıntlı anlatımı yazısı karşımızda . Teşekkürler !
    ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil
  2. Saygın Öğretmenim. CHP'nin altıok'una yedincisi olarak minare'yi eklemeye çalışanlara çok anlamlı bir ders vermişsiniz bu yazınızla... Sağ olun... Tarık Konal

    YanıtlaSil
  3. CHP yöneticileri uzun zaman Atatürk ile aldattılar. Atatürk deyip yan gelip yattılar. Atatürk mirasını yiyip bitirdiler. Yoksa Atatürk 'ün kurduğu parti kendisine ayyaş benzetmesi yapan haramzadeler karşında bu kadar aciz durumda olur muydu hiç? Allah ile aldatmaya gelince, CHP nin o tarakda bezi yok. Teşebbüs ederse de ancak alay konusu olur. CHP şu an bir lidersizlik bunalımı yaşıyor. Lider derken Önder değil. Türkiye'nin önderi Atatürk dür ve şu bu parti değil tüm ulusun öneridir. Kısaca CHP nin başı boş kaldı, saçmalıyor...

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle çok yanlış, hatalı uygulamalar. Halk, gerçeği varken çakmasına mı oy verecek? Bu ülkede bir partinin adı chp ise, misyonu sadece iktidara gelmek değildir. Olmamalı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aynı yanılgı içindeydiler. Tıpış tıpış gitmemiz de salık verildi. Mesele sadece oy desek dahi, bu uygulamalar iktidar partisinden oy almak şöyle dursun, kendi tabanından oy kaybettirir. Chp seçmenini akp seçmeni gibi sanıyorlar. Yanılıyorlar.

    YanıtlaSil
  5. Dini istismar eden bir düşüncenin aslı varken Sizin bu "taklit" girişiminize neden gelsinler. Tıpkı Mehmet Bekaroğlu gibi Bu partinin Kurucusuna hakaret edenleri veya diğer "taklit/sahtekar/2.cumhuriyetçiler" ile partinin dokusunu bozanlar gibi...
    CHP nin genetiği ile oynayarak "mutasyon" yapamazsınız.

    Şeref EREN

    YanıtlaSil
  6. ne var hocam iktidar olmak için herşeyi yaptılar ikirekatta namaz kılsalar ne olur

    YanıtlaSil