ROJAVA’DA DEVRİM SÜRÜYOR

                               
       Suriye’nin kuzeyinde örgütlenen PKK/PYD, dış müdahalelerle zayıflayan ülkenin kuzeydoğusundaki bazı yerleşim yerlerine egemen oldu. Kantonlar kurdu. Buraları yönetmeye başladı bölücü örgüt. Bu yapılanları da devrim olarak nitelediler.

Baştan beri Kürtçü bölücü hareketin bölgedeki en büyük destekçisi ABD. IŞİD, Ayn El Arap’a saldırıncaya dek zafer şarkıları sürdü bölücülerin. Ayn El Arap’ta Kürt halkını savunamayanlar, ABD ve Türkiye’den yardım istediler. ABD’yi anladık da Türkiye’den niye yardım istiyorsun? Yıllardır Türk Ordusuyla savaşan sen değil misin?

Ayn El Arap’ta yaşayan halk, Türkiye’ye sığındı; kentler, kasabalar, köyler boşaldı.

IŞİD’i durdurmak için Barzani peşmergeleri devreye girdi. 29 Ekim günü büyük kahramanlarmış gibi karşılandılar Güneydoğu’da. Birkaç gün konakladılar Türkiye’de. Bu süre içinde dokuz peşmerge firar etti. Birçoğu hastalandıklarını söyleyip savaştan kaçmak istediler. Tıpkı ödevini yapmayıp okula gitmek istemeyen ilkokul öğrencileri gibi...

Peşmergeler, Mardin’de bir dinlenme tesisinde yedikleri yemeğin parasını ödemediler. Tabi, bu da bir kahramanlık(!)...

Konuk olarak bulundukları yerde, kendilerine sunulan yemekte et az çıkınca isyan ettiler. Sanki savaşa değil de dinlenceye gidiyor beyefendiler...

Gece uyumak için yattıkları yatakları beğenmediler. Haklılar... Bu devrim savaşçılarına(!) kuş tüyü yataklar sermeli ki iyi uyusunlar, emperyalizme hizmette kusur etmesinler.

Rojava’da devrim sürüyor... ABD bayraklı savaşçılarla...

"Biji serok Obama!"
                                               Adil Hacıömeroğlu
                                               2 Kasım 2014



2 yorum:

  1. Kürtler, Amerika' nın yeni ve gerçek stratejik ortağıdır ve bağımsız bir ülkeye sahip oldukları ilk günden itibaren İran 'â karşı kullanılacaklardır. İran, Amerika' ya körfezden gemisini çekmesini, yoksa 50sn de vurabileceğini ilan ederek korkmadığını gösteriyor.Öte yandan IŞID ile aynı kefeye konmamak için kuzey Irak ve Suriye deki Kürt hareketlerine ses çıkarmıyor. Halbuki orada kurulan Kürt devleti kendisine karşı ,İsrail ve Amerika nın taşeron savaşçılığını yapacak..

    YanıtlaSil
  2. Ayn El Arap , IŞİD saldırısına uğrayınca , onlarla baş edemeyen PKK , PYD terör örgütlerinin ; ABD yanında Türkiye'den de yardım istemesi ilginç ... Türkiye'yi bölme , Türk ordusuna terör saldırılarını sürdürme eylemleri bitmediği halde ; bu terör örgütleri belli ki Türkiye'deki iktidarın kendilerine yardım edeceklerine güvenmekteler. Terör saldırılarıyla güç yitirmiş olan Suriye'nin kuızey doğusunda ÖZERK YÖNETİM ilan eden PYD ve PKK , burada , ABD'nin belirlediği biçimde BOP 'un yürütülmesi görevini ( emperyalizmin hizmetinde olarak ) sürdürüyorlar ve bu eylemi de DEVRİM diye yutturmaya çalışıyorlar. Bu konunun ayrıntılı anlatımı ile Sn. A. Haciömeroğlu'nun yazısı karşımızda. Teşekkürler !
    ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil