YAŞA ÖNDER OBAMA!


Peşmergelerin ne zaman Türkiye’ye gelerek Suriye’nin Ayn El Arap kasabasına geçeceği günlerdir merak edilmekteydi. 29 Ekim günü peşmerge, Türkiye’ye geldi. Seçilen gün ilginçtir. Bağımsızlığın ve devrimlerin bayramının kutlandığı bir günde geldi peşmerge. Hem de sevinç gösterileriyle karşılandı bir kısım yurttaşlarımızca.

Peşmerge, yabancı bir silahlı güç. AKP hükümetinin yardımıyla Türk topraklarında boy gösterdi. Türkiye’nin, Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutlandığı bir günde, yurt topraklarına yabancı bir silahlı gücün gelmesi bir ihanet göstergesidir. Egemen bir ülkenin topraklarına yabancı silahlı gücün çizmesi basmamalı. Hele bu yabancı gücün gelmesi, Türkiye karşıtı bölücü bir gösteriye dönüşmüşse aymazlığın hangi boyutlara ulaştığını gösterir.

Suriye de egemen bir ülkedir. AKP hükümeti, egemen bir ülkenin topraklarına yabancı bir gücün girmesine aracılık yaparak uluslar arası hukuka aykırı davranmıştır. Komşusunun egemenlik haklarına tecavüz etmiştir.

Peşmergelerin üniformalarında ABD bayrağı olması ilginçtir. Bu demektir ki bu askerler, ABD adına savaşmaktadırlar.

Peşmergeleri karşılayan PKK yandaşlarının “Biji serok Obama! (Yaşa önder Obama!)” diye bağırmaları ilgi çekicidir. PKK’lılar bu sloganla bölücülüğün asıl liderinin ABD başkanı olduğunu haykırmışlardır. Bizler (Kemalistler, ulusalcılar, devrimciler)yıllardır PKK’nın, emperyalizmin bir oyuncağı olduğunu savunduk. Ancak halkımızın bir bölümünü inandırdık. Şimdi PKK’lılar bunu itiraf ettiler Güneydoğu’nun meydanlarında, cadde ve sokaklarında.

Bir halkın emperyalizme dayanarak kurtuluş mücadelesi verdiği nerede görülmüş? Kurtuluş mücadeleleri emperyalizme karşı verilir oysa.

Kurtuluş mücadelesi veren bir örgüt, kurtarmak istediği halkına silah çeker mi? Onu çoluk çocuk öldürür mü? Eğer sen, kendi halkına silahı doğrultuyorsan halk düşmanısın. Demek ki, halkını yok etmek isteyen emperyalizm için çalışıyorsun.

Barzani askerleri, ABD bayrağını taşımaktalar üniformalarında, PKK’lılar ise Obama’yı önder olarak görmekte, PYD ise sözde direnişini ve devrimini NATO gücüyle yapmaya çalışmakta. Kürtçü bölücüler, kendi halkına değil; emperyalizme dayanarak bir şeyler yapmanın peşindeler. Emperyalizm kendi çıkarını düşünür. Çıkarlarına ulaşmak için de her türlü ahlaksız yolu dener. Bu ahlaksızlığın en büyüğü de halkları birbirine kırdırmaktır. Halkları birbirine düşman yaparken işbirlikçilerin yardımına gereksinim duyar. Zamanı gelince de işbirlikçileri terk eder. Yani, daha açık söylemek gerekirse satar. Bu nedenle Kürt yurttaşlarımız uyanık olmalı. Emperyalizmin oyununa gelerek kardeşlerine silah çekmemeli.

Yazımın başında, yıllardır bölücülerin emperyalizme alet olduklarını söyledim. Özellikle solcu çevreler bu düşünceye sırtlarını döndüler. PKK’yı solda göstermek için sosyalist bilgiye uymayan teoriler ürettiler. Şimdi ne diyecekler acaba? Dünyanın en büyük emperyalist gücünün liderini önder sayan bir örgütü siyasetin neresine koyacaklar? Yoksa halka hala masal mı anlatacaklar?
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           1 Kasım 2014


4 yorum:

  1. Kurtuluş Savaşı öncesi Anadolu Ermenilerinin, yaşasın Fransa demesi gibi bir Slogan... sonunda Kafkasya 'nın Rusya kontrolündeki bir köy devleti olarak tarihteki yerlerini aldılar... Türkü, Kürdü, şusu, busu yok bu işin.. Aynı topraklarda yaşıyorsan kardeş olacaksın yoksa süpergüçlerin ülkeler hareminde eş olursun...

    YanıtlaSil
  2. Emperyalizmle işbirliği ancak kendi piyonları yapar.Nereye kadar?Tarihte bunun acı örnekleri var.Bunun için tarihi incelemeye gerek yoktur.Günümüzdeki olayları gözlemek yeterli.Son on beş yılda ölenlere bakalım.Hemen hemen hepsi Asya kökenli.Dünyayı küçük küçük parçalara ayırıp küçük dilimler halinde yemek.Bu yüzyılın paylaşım planı bu.Bu plana ülkemiz de dahil.HOP'LAR,POP'LAR GOP'LAR bundan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihte bunun acı örnekleri var.Bunun için tarihi incelemeye gerek yoktur.... Acele ile yazılmış bir yorum galiba

      Sil
  3. PKK'nin koruyucusu PEŞMERGE güçleri ; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarımızı şoka uğratan bir eylem olarak silahlarıyla , utku işaretleriyle , PKK sempatizanlarının sevgi gösterileriyle sarmaş dolaş ülkemize girdiler . Gönlümüzü yaralarcasına , bir tören havası ile , PKK'nin onur konuğu gibi ilerlediler ve Ayn El Arap 'a geçtiler. Bu süreç ; Cumhuriyet Bayramı kutlamalarımızı gölgede bırakan bir ihanet olarak belleğimize yerleşti. Onları alkışlayan bölücülük yandaşları da ABD başkanı Obama'yı öven savsözlerle ABD'nin emperyalist planının parçası olduklarını gösterdiler. Bu konunun ayrıntılı anlatımı ile karşımızda Sn. A. Haciömeroğlu.. Teşekkürler !
    ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil