PARİS TERÖRİSTLERİ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

                        
Paris’te Charlie Hebdo dergisini basan teröristlerin çok profesyonel olduklarını neredeyse tüm güvenlik ve terör uzmanları söylemekteler. Dergi baskını baştan sona soğukkanlı bir süreç izledi. Baskını yapanların en dikkat çekici özellikleri ise olay yerinden kaçmak için hiç acele etmemeleri ve telaşsız olmalarıydı hem de polis arabasıyla karşılaşmalarına karşın.

Dergi baskıncılarının kimliklerini, eylem sırasındaki görüntülerinden belirlemek olanaksız. Çünkü kar maskeleriyle yüzleri tamamen kapalıydı. Mermilerin havada dans ettiği bir anda görüntüleri çeken kişinin soğukkanlılığı da ilgi çekiciydi. Sıradan bir kişinin amatörce bu çekimi yapması olanaksız görünmekte.  

Baskının hemen ardından teröristlerin kimliklerinin belirlendiği açıklandı Fransız yetkililerince. Oldukça profesyonel davranan teröristler nasıl olduysa kimliklerini kaçtıkları arabada unutmuşlardı. Ardından da bulundukları yer belirlendi. Çevresi sarıldı matbaa binasının. Teröristlerin sağ yakalanması emniyet güçlerince asıl amaçtır dünyanın her yerinde. Çünkü terörist demek, istihbarat demektir. Sağ yakalanan teröristin vereceği bilgi, örgüt bağlantılarının belirlenmesi için çok önemlidir. Kuvaşi kardeşlere, Fransa’da destek veren kişiler varsa onların belirlenmesi, terörle savaşım açısından gerekliydi. Kuvaşi kardeşlerin ellerinde bir rehine vardı ve uzun süre dayanmaları olanaksızdı. Sağ olarak teslim alma seçeneği çok güçlüyken ivedi bir saldırıyla teröristleri öldürmekteki amaç neydi?

Market baskını yapan Amedy Coulibaly’yi etkisiz duruma getirirken rehinelerden dördünün öldürülmesi düşündürücüdür. Coulibaly, dergi baskınına katılmamıştı. Kuvaşi kardeşlere destek olmak için market baskını gerçekleştirmişti. Çevresi sarılmış, dışarıyla iletişimi kesilmiş birinin (özellikle de Kuvaşi kardeşlerle) sağ teslim alınması, diğerlerine göre çok daha kolaydı. Ama ne yazık ki sağ olarak yakalanmadılar. Bundan da çıkarıyoruz ki Paris teröristleri susturuldu. Konuşmaları istenmedi nedense... Böylece de deliler yok edildi.

Teröristlerin öldürülmesi akla şu soruyu getirmekte ister istemez: Acaba Charlie Hebdo baskınını Kuvaşi kardeşler değil de başkaları mı yaptı? O baskının asıl faillerini gizlemek amacıyla mı öldürüldü Kuvaşi kardeşler ve Coulibaly acele tarafından? Eğer eylemi Kuvaşi kardeşler gerçekleştirmişse konuşmalarından korkan birileri mi vardı? Baskından sonra bir gün ortada görünmeyen teröristler, arkalarındaki büyük güce, şantaj yaparak konuşabileceklerini mi söylediler? Ya da arkadaki asıl güç, Kuvaşi’lerin konuşabileceklerini mi düşündüler? Bu sorular çoğaltılabilir.

Paris saldırısının birçok bilinmeyeni var. İslamcı terör örgütlerini çok zalim, acımasız göstererek Ortadoğu’ya yeni müdahalelerin önü açılmakta. Tabi, bu arada Fransa’nın da ufaktan kulağı çekildi bu eylemle.

İslam ülkeleri, kendine “Müslüman’ım!” diyen her kişiye itibar etmemeli. Hele terörü çözüm olarak sunanlarla araya kalın çizgiler çekilmeli. Emperyalizmin kullandığı terör örgütleri de siyasetçiler de kabul görmemeli İslam dünyasında. Çağdaş değerler egemen kılınmalı topluma insanca yaşamak için. Atatürk’ün devrimci düşüncesi örnek alınmalı herkesçe.
                                               Adil Hacıömeroğlu
                                               19 Ocak 2015


2 yorum:

  1. Tıpkı bilgisayar oyunu gibi. Robotumsu kıyafet giyen teröristler. Araba da, çekim de her şey profesyonelce. Tam ABD işi. MUZO

    YanıtlaSil
  2. Ne Fransa ne de Hollande ile beraber yürüyen liderler, müslüman dünyanın iflah etmesi için tek çıkış yolunun Atatürk ün reçetesi olduğunu itiraf etmediler. Demek ki daha ders almamışlar...

    YanıtlaSil