ÖCALAN’IN NEVRUZ MEKTUBUNU KİM YAZDI?


Geçen yıllardaki gibi, bu yıl da Öcalan’ın Nevruz Bayramı kutlamasında okunan mektubunun kim tarafından yazıldığı tartışma konusu oldu.

Bizler bu mektupların Öcalan’la AKP hükümetinin görevlendirdiği kişiler tarafından yazıldığını söyleyegeldik. Bu görüşümüze, hem AKP’liler hem de PKK’lılar şiddetle karşı çıktılar. Oysa bu yıl olduğu gibi geçen yıllarda da mektuplardaki dil, AKP kalemşorlarının diline benzemekte. Dinsel kavramların mektupta serpiştirilmesi, dikkatli gözlerden kaçmadı.

Tam da mektubun kimlerce yazıldığı konusu tartışılırken HDP Eşbaşkanı Demirtaş imdada yetişti.

“Eşme ruhunun mektupta yer aldığını devlet biliyordu. Devlet onayıyla, ortak bir mutabakatla çıkıyor o mektup, alelade postayla gelmiyor.” Bu sözler, Demirtaş’a ait. Demirtaş, burada mektubun ortak yazıldığını kabul ediyor. AKP hükümetinin istemediği bir şeyin mektupta bulunamayacağını söylemekte. Söyledikleri doğrudur.

Bu yılın Nevruz mektubunda AKP ve PKK’nın ortak görüşleri yer almakta. Geçen yıl, herkesi “İslam bayrağı altında toplanmaya” çağıran Öcalan’ın görüşünde bir değişiklik yok. AKP de PKK da Ortadoğu’da ABD güdümlü siyasetin piyonlarıdır. Bu konudaki ittifakları, bölgedeki ulus devletlere,  çağdaş yapılara karşıdır.

HDP’nin barajı aşaması için uğraşanlar... HDP’yi, AKP karşıtı gibi göstermek isteyenler... PKK/HDP’yi solcuymuş gibi gösterenler...

Uyanın, gözünüzü açın! Ha AKP, ha HDP... Aralarında ne fark var? İkisi de emperyalizme hizmette sınır tanımamaktalar. İkisi de ulus devlete karşılar. İstiyorlar ki Ortadoğu daha çok parçalansın. Daha çok parçalansın ki daha çok çatışma çıksın, kan dökülsün. Aralarındaki kayıkçı kavgasına bakmayın. Bu göz boyamak, halkı kandırmak içindir. İkisinin efendisi de ABD... Efendi ne derse o olur.
                                               Adil Hacıömeroğlu

                                               26 Mart 2015

1 yorum:

  1. Masa üzerinde bilek güreştirireken, Masa altında tokalaşıyorlar,arada Türkiye paylaşılıyor...

    YanıtlaSil