ŞAM’A GİTMEK, BOP’U YIRTMAKTIR


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başkanlığındaki bir kurul Suriye’ye gitti. Çağrı Beşar Esat’tan gelmişti. Şam’dan uzanan dost el, Türkiye’de karşılık buldu ve hararetle sıkıldı. Suriye’ye giden kurulda farklı siyasal görüşten ve Türkmen, Kürt, Arap kökenli kişilerin bulunması ilginçtir. Kurul, bir Türkiye fotoğrafı gibiydi.

Perinçek başkanlığındaki kurul, 28 Şubat’ta Suriye’ye gitti. Üst düzey yetkililerce sıcak karşılandı. 3 Mart günü Esat kabul etti konuklarını. Karşılama ve uğurlama sıcaktı televizyonlardan izlediğimiz kadarıyla. İki komşunun arasında olması gereken içtenlik vardı ziyarette.

Suriye, emperyalist ABD’ce hedef gösterildi. İsrail ise perde arkasında oyun kurucuydu. Avrupalı emperyalistler de destekledi ABD-İsrail’i. Ne yazık ki Suriye’nin yanında olması gereken Türkiye ve bazı Arap ülkeleri de emperyalistlerin yanında yer aldılar. Dünyanın dört bir yanından teröristler devşirilerek ülke karıştırıldı. Suriye toprağı, on binlerce insanın kanıyla sulandı. Yüz binlerce Suriyeli evini barkını, kentini, ülkesini terk etti. Akla hayale gelmeyen barbarlıklar, vahşilikler yaşandı bu eski uygarlık ülkesinde.

Öteden beri Türkiye’nin Esat yönetimine destek olması gerektiğini savunduk. AKP iktidarının yaptığı yanlış işlere karşın muhalefet liderlerinin Şam’a gitmesini söyledik dilimiz döndüğünce. Emperyalizmin görevlendirdiği teröristlerin kuşatması altında olan kardeş ülkeye yardım elinin uzatılması Türk Ulusunun geleneklerine de tarihine de ulusal çıkarlarına da uygun olacağını vurguladık. Ne yazık ki muhalefet partilerinin yöneticilerinin çoğu, sözlerine “Diktatör Esat!” diyerek başladılar. Yani emperyalistlerin kurguladıkları söylemle yaklaştılar olaya.

Perinçek ve arkadaşlarının Şam’a gitmesi, Ortadoğu’daki kara bulutların dağılması adına önemlidir. AKP buyruklarıyla yayın yapan medyanın bu geziyi görmezden gelmesi çok da önemli değil. Türk halkı, bu güzel adımı görmüştür.

Gerek RTE gerekse Arınç’ın Perinçek ve arkadaşlarının Şam ziyareti karşısındaki tutumları öğretici olmalı herkes için. Nedense bu gezi, BOP eşbaşkanını ve onun Ağlak Bakanını çıldırtmıştır. Çünkü Şam’la kurulacak bir dostluk köprüsü emperyalizmin işbirlikçilerinin maskelerini indirecek ve gerçek herkes tarafından öğrenilecek. AKP’yi yıkmanın yolu, antiemperyalist duruşla olur. Emperyalist merkezlerden icazet alarak Cumhuriyet yıkıcılığı önlenemez.

Başta Doğu Perinçek olmak üzere Suriye’ye giden tüm yurtseverleri kutluyorum. Önümüzdeki günlerde Mısır, İran, Irak ve Tunus ziyaretleri yapmalarını beklemekte tüm kamuoyu.

Arap zemherisi sona ermekte... Bahar rüzgârlarıyla mevsim dönüşmekte. Ortadoğu baharı yaklaşmakta. Yalnızca Türkiye değil, tüm Ortadoğu halkları Atatürk’te birleşecek emperyalist boyunduruktan, yıkıcılıktan kurtulmak için.

Not: 10 Aralık 2012 günü yazdığım “Kılıçdaroğlu Şam’a Git!” başlıklı yazımın okunmasında yarar var.

                                               Adil Hacıömeroğlu
                                               4 Mart 2015


2 yorum:

  1. Umarım Türkiye üzerindeki teröre destek veriyor imajı bir An önce temizlenir

    YanıtlaSil
  2. Türkiye o kadar uzun zamandır emperyalist politikalara boyun eğiyor ki, dik bir duruşun bedeli ağır olacaktır, öte yandan dik durmak bize şeref ve Onurumuzu geri getirecek, bugün ıstırap verecek ama yarınımızı kurtaracaktır, umarım halkımız güzel yarınları seçer

    YanıtlaSil