AKP’YE GİDEN CHP’LİLER


Gazeteler manşet atmakta... Televizyonlar en önemli habermiş gibi izleyenleri heyecanlandırmakta biraz sonra diyerek...

Neymiş efendim “Baykal’ın sağ kolu AKP’den aday olmuş.” sözleri uçuşmakta havalarda. Bu sağ kol kim?

Savcı Sayan...

Niye sağ kolmuş?

Baykallı CHP’nin son parti meclisindeymiş.

Başka...?

Baykal istifa ederken “Yapma Baykal!” diyerek hüngür hüngür ağlamış...

AKP’ye giden başka CHP’liler var mı? Olmaz mı?

Var tabi ki... Baykal döneminin MYK üyesi ve genel sekreter yardımcısı Mesut Değer...

Birde eski Kastamonu milletvekili Mehmet Yıldırım...

Yıldırım, Eyüp Sultan Camiinde namaz kılarken bir ses ona: “CHP’den istifa et, AKP saflarına katıl.” demiş. O da katılmış.

Sayan, İzmir’den AKP listesine girmiş, ama seçilecek yerde değil. Çok da önemli değil... Bundan sonra yandaş televizyonlarda daha çok yorumculuk yapar. Bu kadar ağız yoranı da AKP görür sanırım. Ona yağlı ihalelerden birkaç tane verirler.

Değer ve Yıldırım listelerde yok. Ancak AKP, onlar için de bir çıkar yol bulur.

Peki, CHP’de yöneticilik yapan kişiler, neden Cumhuriyet düşmanı AKP’ye geçer? İşte, bu sorunun yanıtı çok önemlidir.

Israrla söylemekteyiz: CHP, 12 Eylül’den sonra ideolojisini, daha doğru bir söyleyişle altıokunu yitirdi. Kemalizmden saptı, daha çok sosyal demokrat oldu. SHP ile birleşmesi faydacılığa dayalı siyaset mikrobuyla etnik ayrımcılık ve mezhepçiliğe dayalı anlayış partiye egemen kılındı.

12 Eylül sonrası siyasetine uygun olarak ideolojiden arınmış, kişilere dayalı (daha çok da lider odaklı) bir politika güdülür oldu CHP’de. Bu nedenle partide yükselmenin yolun ülke için projeler üretmekte değil, lidere yakın olmakta arandı. Lidere yakın olanlar düşüncesine bakılmaksızın partide önemli görevlere getirildi. Kısacası Baykalcı olanlar, partide yükseldi. Böylece de parti ideolojisi, ilkeleri, tarihsel sorumlulukları bir yana bırakıldı.

Kişisel amaçlar, toplumsal amaçların önüne geçirildiğinde kimliksiz, ideolojisiz insanlar öne çıkar.

Sayan, Yıldırım, Değer... Sakın hayal kırıklığı yaratmasın kimsede. Bugün de partinin en önemli koltuklarını işgal edenler, HDP’nin başarılı olmasını istediklerini açıkça söylemekteler. Baykalcılığın yok ettiği CHP ideolojisinin kimliksizliği ortamında, bugünkü yönetim palazlandı parti içinde. Artık gizli saklı değil, açıkça Atatürk ve Cumhuriyet Devrimi yadsınır oldu kimi yöneticilerce.

Şimdi de değişen bir şey yok! Yine lidere biat var. Ne söylerse söylesin, neyi savunursa savunsun kabul etmek “partililik” olarak görülmekte ne yazık ki...

Sayan ve diğerlerine kızmayın! Yarın niceleri çıkacak, siyasal geleceğini AKP ve HDP’de arayacak. İdeoloji ve amaç yitince siyaset piyasasını, politik bezirgânlar kaplar.
                                               Adil Hacıömeroğlu
                                               12 Nisan 2015


1 yorum:

  1. Vaktiyle bir gecede 500 CHP üyesinin ANAP a geçtiği olmuştur. Yabancı dergilerde, '' 10000$ verenin partisine transfer olurum '' diyen bir milletvekilimizin kapak olduğunu da görmüş bir milletiz biz.
    İnsanların yaşadığı her yerde fareler de olacaktır,
    İstesek de istemesek de...

    YanıtlaSil