SAKIN, OYLARI BÖLMEYİN!

AKP iktidarının TBMM'deki iki muhalifi YCHP ve MHP'nin var olan siyasal durumu sürdürmek için, muhalefet oylarının  bölünmemesini istemekteler. Özellikle merkez medya, anketçiler, yetmez ama evetçiler, liberaller, dönek solcular da oyların bölünmemesi kampanyasına katıldılar. Bu nedenle "Oylar bölünmesin!" kampanyası, büyük bir baskı ortamı yaratmakta. Baskı, seçimlere katılan CHP, MHP ve HDP dışındaki muhalefet partilerini özellikle de Vatan'ı linç etmeye dönüştü ne yazık ki.
On üç yıldır AKP iktidarda... Genel ya da yerel olsun her seçimden sonra "Oyları bölmeyelim!" sözünü işitmekteyiz. Ne acıdır ki "Oylar bölünmesin" diye diye AKP'ye üçer genel ve yerel seçim, bir cumhurbaşkanlığı seçimi, iki halk oylaması kazandırıldı. On üç yılda bir statüko oluştu. AKP iktidar; CHP, MHP ve HDP muhalefet... 
On üç yılda Cumhuriyet kurumlarının neredeyse tamamı yıkıldı. 
Kamu malları yandaşa peşkeş çekildi. Stratejik önemdeki kamu kuruluşları yok pahasına yabancılara satıldı. 
Halk yoksullaştı, yandaşlar varsıllaştı. Üreten Türkiye'den tüketen bir ülkeye dönüştük. Tarlalar boş, fabrikalar kilitli...
Eğitim, Ortaçağ düzeyine geriledi. Bilim, sanat, kültür hurafeye teslim oldu.
Komşularla barış bozuldu. Komşulardaki barış dinamitlendi. Türk dış politikası, sıfır sorundan sıfır komşuya indirgendi.
Türkiye, tarihi boyuncu en ciddi iç ve dış güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya geldi. Ülke, hızlı bir bölünme sürecine girdi AKP'nin açılım politikalarıyla. 
Peki, bu süreçte muhalefet ne yaptı? Kavgacı olmamaya özen gösterdi. Uyumlu davrandı çoğu zaman iktidarla. Kendilerine "hırçın muhalefet" dedirtmemek için yıkım anayasası komisyonunda bile boy gösterdiler. 
"Ermeni soykırımı" suçlamalarıyla köşeye sıkıştırılmak istenen Türkiye umurlarında olmadı. Ege Denizi'ndeki yüz elli iki adamız Yunanlılarca işgal edildiğinde kış uykusuna yattılar AKP iktidarıyla koyun koyuna. 
AKP sözcülerince Atatürk'e ve O'nun devrimlerine saygısızca dil uzatılırken duymazdan geldiler. Hele hele bazı CHP sözcülerinin AKP-HDP ile bu konuda aynı dili kullanmaları yüreklerde hep acı bir sızı oldu. 
Özellikle bazı YCHP yöneticileri ve bu partinin kalemşörleriyle saman alevi gibi parlayan ekran bülbülleri, Vatan Partisi'ne oy verecek yurttaşlara karşı saldırgan bir dil kullanmaktalar. Neymiş efendim, Vatan'a verilen oylar AKP'ye yararmış. Şunu peşinen söyleyelim: Vatan Partisi'ne verilecek her oy, vatan savunması için oluşturulacak bir siperdir. Vatan mevzisinde yer almak ise onurlu bir davranıştır.
O zaman biraz gerçekçi olmaya var mısınız? 7 Haziran'dan sonra Kemal Derviş'in önayak olacağı olası bir AKP-YCHP koalisyonunda, YCHP'ye verilen oylar kimlerin hanesine yazılacak acaba?
Ya da...
Anayasa'nın değiştirilemez ilk dört maddesi, AKP ve HDP ile işbirliği yapılarak rafa kaldırılırsa YCHP'ye oy veren seçmen ne için oy kullanmış olacak?

Bazı YCHP yöneticileri, HDP'nin barajı aşması için iyi dileklerde bulunmaktalar kamuoyu önünde. Bu açıklamalardan YCHP'li bazı yurttaşlar, HDP'ye oy verme görevini çıkarmaktalar. Bir YCHP'linin "Atatürk, altıok, cumhuriyet..." diyen Vatan Partisi'ne oy vermesi "oyları bölmek" oluyor, ama HDP'ye oy verince AKP'yle savaşım oluyor öyle mi?
Her şeyden önce bir parti, kendisi için çalışmalı, başka bir partinin baraja takılıp takılmaması onun sorunu olmamalı. Bazı CHP yöneticilerinin HDP/PKK aşkını anlamak olanaksız. 
AKP'yi yıkmak için öncelikle doğru programlarla halkın önüne çıkmalı. AKP ile popülizm yarışı yaparak AKP yıkılmaz. Birleşme sözle değil, programla olur. 
Vatan Partisi ile CHP'nin seçim bildirgeleri karşılaştırıldığında bu iki parti arasında dağlar kadar fark olduğu görülür. Vatan Partisi, Atatürk Cumhuriyetini yeniden kurma amacıyla yola çıktı. Atatürk Cumhuriyetini AKP-PKK yıktığına göre bu iki partiyle hiçbir koşulda işbirliği ve yakınlaşmayı savunmaz. 
Atatürk devrimlerini savunan, Cumhuriyet kurumlarının yeniden yaşama geçirilmesini isteyen yurttaşlarımızın oy vereceği adres Vatan Partisi'dir. Buradan hareketle YCHP ve MHP yöneticilerine diyoruz ki: halkçılık, devrimcilik, milliyetçilik ruhuyla donatılmış seçmenimizin üzerinden elinizi çekiniz. Cumhuriyet ve altıok arazisinde AKP-HDP gecekondusu yapmayınız. Vatan Partisi'nin oylarını bölmeyiniz. Bölmeyiniz ki AKP-PKK belasından Türkiye'yi kurtaralım ve Cumhuriyetimizi yeniden kuralım. Hem Türkiye'ye hem de Ortadoğu'ya barışı getirelim.
                                    Adil Hacıömeroğlu
20 Mayıs 2015

1 yorum:

  1. Adil Bey'in şu cümlesi beynime kazındı;
    'AKP ile popülizm yarışı yaparak AKP yıkılmaz. '
    YCHP, bol keseden geçici vaatlerde bulunuyor, İşsizlik, geçim derdi, kaliteli eğitim, sağlık, ulaşım, haberleşme, gibi seferberlik düzeyinde eylem gerektiren konularda, halkın ilelebet lehine olacak, suyu baştan kesen çözümleri dile getirmiyor. Halkın gözünde de AKP den bir farkı kalmıyor. YCHP sürekli kaçak güreşiyor.Örneğin TV tanıtımında, malum zihniyetten kurtulalım diyor. Malum olan nedir
    ? Hangi zihniyet?

    Allah ile aldatan, aydınlık, akıl, cumhuriyet ve nihayet Atatürk düşmanı köhne kafa diyemiyor.

    YanıtlaSil