VATAN PARTİSİ'NİN ZAFERİ?

Vatan Partisi, 29 Mayıs 2015 günü Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda miting yapmak için ilçe seçim kuruluna başvuruyor. Aynı gün, aynı yerde RTE'de toplantı düzenlemek istiyor. İlçe seçim kurulu, seçim yasası uyarınca alanı Vatan'a veriyor.

RTE durur mu? Valiyi arıyor. "Ben cumhurun başıyım, orada konuşmak istiyorum." diyor. İl seçim kurulu Uğur Mumcu Meydanı'nı RTE'ye veriyor. Vatan Partisi, bu oldu bittiyi, yani seçim yasasına aykırı durumu kabul etmedi. YSK'ya başvurudu. Ayrıca sonuç ne olursa olsun belirtilen tarihte, Uğur Mumcu Meydanı'nda miting yapılacağını söyledi. RTE'nin yasa tanımaz tavrına karşı mücadele edeceğini haykırdı. 

Nihayet, YSK kararını verdi ve Vatan Partisi Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda miting yapacak. 

Tarihi direnenler yazar. Tarihi olumlu yönde değiştirenler haksızlığa karşı savaşanlardır. Boyun eğmeyenleri diktatörlere haddini bildirir. 

Vatan Partisi ile RTE arasındaki kavgaya CHP ve MHP'nin genel merkez sözcüleri ile demokrat geçinen kimi kitle örgütü yöneticileri ve sözde aydınların sessizliği ilginçtir. Beklerdik ki bu hukuksuzluk karşısında tüm muhalefet ayağa kalksın, Vatan Partisi'nin yanındayız desin. Ne yazık ki her mücadelede olduğu gibi yine Vatan, kendi gücüyle karşı koydu haramilerin saltanatına.

Vatan Partililer, Adana'da miting hakları gasp edilmeye çalışılırken bir adım geri adım atmadılar. Hukuksal alanda haklarını sonuna kadar aradılar. YSK kararı ne olursa olsun Uğur Mumcu Meydanı'na gideceklerini söylediler. Laf ebeliğiyle AKP'nin gideceğini sananlara direnişle nelerin kazanılabileceğini öğrettiler. 

AKP; Dervişlerle, Ekmeleddinlerle, küresel güçlerin telkinleriyle yıkılmaz. Onu yıkacak olan kararlı devrimcilerin halkla omuz omuza savaşımıdır.

Çoğu zaman kişi, ne yapması gerektiğini karşıtına bakarak anlayabilir. Seçim sürecine bakıldığında RTE ve AKP, Vatan Partisi'ni hedefe oturtmuş durumdalar. Kendi denetimlerindeki medya, yok saymakta Vatan'ı. Adana'da olduğu gibi yasal hakkı olan miting hakkı elinden alınmak istenmekte. Daha önce ise Vatan Partisi kadroları Silivri zindanına atılmıştı. Kısacası AKP, on üç yıllık iktidarı süresince Vatan Partisi ve TSK'ya savaş açtı. 

AKP de kendisini yıkacak gücün Vatan olduğunu görmekte. Bu nedenle de her fırsatta Vatan Partisi'ni engellemeye çalışmakta. Dikkat edilirse Vatan'ın oyları böldüğü yalanı da AKP denetimindeki medyadan yayılmakta. 

Birtakım aklı evveller kalkmış, Vatan'ın alacağı oyların AKP'ye yarayacağını söylemekteler. Hatta daha da ileri giderek Vatan Partisi'nin seçime girerek AKP'ye çalıştığını ortaya atmaktalar. Bu savlara kargalar değil, cümle mahlûkat güler. On üç yıldır AKP ile kıyasıya savaşan Vatanlıların bu mücadelesine öncelikle saygı duymak gerek. Bu savaş, büyük bir emektir. Emeğe saygı duymayanlar, halka hizmet edebilirler mi? Halkın yanında olabilirler mi? Halka ve ülkeye onulmaz zararlar veren AKP'yi devirebilirler mi? 

Vatan Partisi, AKP'yi yıkacak tek güçtür ve Türk Ulusu için çalışmakta. Hem de var gücüyle... Vatan'a verilecek her oy, AKP ve PKK'yı bir adım geriye itecektir. Bu nedenle Vatan Paritisi'ne verilecek oylarla AKP ve RTE'nin yazgısı belli olacak. 
Adil Hacıömeroğlu
29 Mayıs 2015

1 yorum:

  1. Vatan Partisi emperyalizmin korkulu rüyası oldu.

    YanıtlaSil