ABD, KÜRT KORİDORUNU YARILADI

ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin Suriye'ye saldırmaktaki asıl amacının Ortadoğu'da bir Kürt devleti (2.İsrail) kurdurmak olduğunu aklı başında ve yüreğinde birazcık emperyalizm karşıtlığı olan herkes yazdı, söyledi. Ne yazık ki ABD'nin dümen suyuna gitmeyi çağdaşlık ve özgürlük sayan kimi aymazlar, bu gerçeği görmediler.

PKK/PYD, önce Suriye'nin kuzeyinde kantonlar kurdu. Bu kantonları merkezi yönetimden ayırarak kendi anlayışlarına göre yönettiler. Bu kantonlara, devletçikler de denebilir. Şimdi sıra geldi bu devletçiklerin birleşmesine....

PKK/PYD, doğudaki Cizire ile batıdaki Ayn El Arap kantonlarını birleştirmek için harekete geçti. Karadan PKK/PYD güçleri, havadan ABD uçakları topyekun bir savaş başlattılar. IŞİD'in elinde bulunan Tel Abyad'ı kuşattılar. ABD ve müttefiki PKK/PYD'nin kente yaklaşmasıyla çevre köylerde yaşayan halk Türkiye sınırına yığıldı. Daha sonra Tel Abyad boşaldı. Türkiye sınırına yığılan çaresiz insanların Türkmen ve Araplardan oluşması ilginç. PKK/PYD, Kürt olmayan halkı bölgeden sürerek etnik temizlik yapmakta. Bu etnik temizlik karşısında Türkiye ve dünyadaki insan hakları örgütleri, demokrasi ve barışı dilinden düşürmeyen iki yüzlüler suskun.

Suriye haritasını gözümüzün önüne getirdiğimizde kuzeyde doğudan batıya doğru PKK/PYD işgalinde bir bölgenin oluşturulduğunu görmekteyiz. Daha batıda PKK/PYD kontrolünde Afrin var. Önümüzdeki günlerde ABD destekli bölücü örgüt, kuzeydeki koridoru Afrin'e de uzatacak. Böylece Akdeniz'e ulaşmak kolaylaşacak. Suriye çatır çatır bölünmekte. Hem de AKP hükümetlerinin desteğinde. Orada kurulmakta olan Kürt devletçiği, AKP'nin Suriye konusundaki yanlış politikaları sonucunda oluştu.

Irak'ın kuzeyinde zaten ABD korumasında bir Barzanistan var. Kürtçü bölücü örgütlerin uzun vadeli amaçları ne? Dört parçadan oluşan Büyük Kürdistan'ı kurmak. Bu işin Irak ve Suriye ayağı tamam... Sırada Türkiye ve İran ayakları var.

Türkiye'yi yöneten aymazlar, Lozan'ı rafa kaldıracak bir ayrışma sürecine destek oldular, olmaktalar... Suriye ve Irak'ın bölünmesi demek, Türkiye'nin de bölünmesi demek. Bu kadar yalın ve açık bir gerçeği görememek ancak "aymazlık" ve "ihanet" sözcükleriyle açıklanabilir.

Suriye'deki bölücü yangın pek yakında Türkiye'ye de sıçrayacak. Bu nedenle Türkiye, Suriye konusundaki politikalarını değiştirmeli. Esat'ın terörizm ve bölücülüğe karşı verdiği savaşımı desteklemeli. Türkiye ile Şam yönetimi işbirliği yapmalı. Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlanırsa Türkiye'nin de bütünlüğü korunur. Yoksa durum çok vahim...

ABD çıkarları uğruna Ortadoğu paramparça edilmekte. Ortadoğu halklarının kanları, emperyalist çıkarlar için oluk oluk kupkuru toprağı sulamakta. Ne yazık ki Ortadoğu'nun mazlum halklarının içinden çıkan işbirlikçiler ABD çıkarlarına hizmet ederek altlarındaki toprağın kaymasına neden olmaktalar. İhanet, çatal dilli bir zehirli yılan gibi ölüm kusmakta eski uygarlıkların boy attığı kardeşlik topraklarında.
         Ortadoğu halklarının uygarlık geleneği, kardeşlik duygusu, bağımsız yaşama isteği emperyalizmin amaçlarını er geç boşa çıkaracak. Zaman, emperyalizme karşı birleşme zamanıdır.
Adil Hacıömeroğlu
18 Haziran 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder