SEÇİM, YENİ BİR UMUT MU?

Türkiye, bugün sandığa gitmekte. Amaç, siyaseti tazelemek... Demokrasisi oturmuş ülkelerde yıpranan iktidar partileri, yerlerini yeni projeleri ve dinamik kadroları olan muhalefet partilerine bırakırlar seçimlerde. Ülkemizde ne yazık ki böyle olmuyor.İktidarla birlikte muhalefet de yıpranıyor. 

İktidarla muhalefetin birlikte yıprandığı bir başka demokratik ülke yok sanırım. Bu nedenle bugünkü seçimlerde halkın umudu zayıf... Seçim sonuçları açıklandıktan sonra mevcut yönetim anlayışının fazlaca değişmesi olası değil. Çünkü medyanın yönlendirmesi ve TBMM içindeki partilerin politik olarak birbirine yaklaşması seçmenin kafasını karıştırmakta. 

Seçimden sonra kurulacak hükümet büyük sorunlarla karşılaşacak. Türkiye, tarihinin en ağır ekonomik, siyasal bunalımını yaşamakta. Bunlara güvenlik sorunu da eklenmeli. Sandıktan çıkması olası hükümet seçenekleriyle bu sorunlar çözülemez. Çözülemeyen sorunlar daha da büyür. 

Türkiye'nin ekonomik ve siyasal sorunları, dış politikadaki yanlışlarla birleşmiş durumda. Neredeyse tüm komşularıyla kavgalı ya da küs olan bir ülkenin iç sorunlarına çözüm bulması olanaksız. Öncelikle dış sorunlar, akılcılıkla ortadan kaldırılmalı. Bunun olması için de Türkiye, ABD ve Batı Avrupa ülkeleriyle anlaşmalarını yeniden gözden geçirmeli. İvedilikle Türkiye'yi işsiz ve aşsız bırakan Gümrük Birliği Antlaşması rafa kaldırılmalı. 

NATO, Türkiye için tehdit oluşturmakta. Bu konuda da gerekli ulusal tavır gösterilmeli.

Yukarıda belirttiğimiz sorunlar ancak bir milli hükümet programıyla aşılır. Kısa vadede böyle bir olasılık yok. 

Seçim sonucu ne olursa olsun, kim kazanırsa kazansın bir, bilemediniz bir buçuk yıl sonra erken seçim var. İşte, o zaman milli hükümet seçeneği Türkiye gündeminin birinci sırasına oturacak. Çünkü iş göremez ve umut yaratamaz muhalefete, ülkeyi iflasa sürükleyen bir iktidar partisine bu seçimde seçmenler son kez oy verecek. Yıllar süren bir muhalefet başarısızlığını, halkın uzun süre taşıması olanaksız. Muhalefete, siyasete yeni kan gerek. Yarından itibaren Türkiye siyasal gündeminin belirleyici gücü Vatan Partisi olacak yüzde kaç oy alırsa alsın. Çünkü halka, milli çözümler sunmakta. Üreten ve birleşen Türkiye diyen bir siyaset anlayışını kim engelleyebilir ki?
         Not: Bu yazı, sandıklar açılmadan yazılmıştır.
Adil Hacıömeroğlu
7 Haziran 2015
        

1 yorum:

  1. Üreten ve birleşen bir Türkiye... Mutluluk Reçetesi ...

    YanıtlaSil