ATATÜRK’SÜZ CHP NE İŞE YARAR?

                                   
Gazeteci Talat Atilla, 14 Aralık 2015 günü CHP’li bir vekilin TBMM’deki odasından Atatürk resmini duvardan indirerek çöpe attığını yazdı. Bu haberle kamuoyunda bir tartışma da başladı. Talat Atilla’nın bu bilginin kaynağı olarak gösterdiği kişi CHP’li vekil Aylin Nazlıaka. Kamuoyu bekledi ki Nazlıaka çıksın, bir Cumhuriyet kadını cesareti ve kararlılığıyla Atatürk’e saygısızlık yapan kişiyi halka söylesin. Ama ne gezer…
Atatürk’e yapılan saygısızlık karşısında, Cumhuriyet’e ve büyük öndere sevgisi tam yurttaşlar sert tepkiler gösterdiler. Kamuoyunda tartışmalar oldu. Atatürk’e saygısız, Cumhuriyet’e minnetsiz vekili bulmak için yurttaşlar arasında türlü tahminler yapıldı. Ancak nedense bu tartışmalara başta Kılıçdaroğlu olmak üzere YCHP yönetimi sessiz kaldı. Olayı görmezden geldikleri düşünüldü. Olayın üstünden neredeyse bir buçuk ay geçtikten sonra Kılıçdaroğlu, sonunda ağzını açıp parmağını oynattı. Dersimli Kemal, partide temizlik yapacağından söz etti. Zaten herkes temizlik yapmakta. AKP’nin Ağlak Bakanı da Ergenekon tutuklamaları yapıldığı zaman “Türkiye bağırsaklarını temizliyor.” dememiş miydi? Kılıçdaroğlu da Arınç da temizlik peşinde… Bilinçaltlarında nasıl bir kirlilik varsa… Cumhuriyet’le hesaplaşmayı, temizlik olarak görmekte, göstermekteler.
Atatürk resminin indirilmesi olayına CHP tabanının alt perdeden tepki göstermesi ilginçtir. Bugüne kadar Atatürk düşmanlıklarını bildiğimiz AKP ya da HDP’li vekil TBMM’deki odalarından Atatürk’ün resmini indirdikleri görülmedi. Böyle bir densizliğin CHP’li bir vekilce yapılması, olayı ilginç duruma getirmekte. Atatürk’ün kurduğu partinin vekili, yine Atatürk’ün kurduğu mecliste büyük kurucunun resmini indirmesi işin acıklı yanıdır.
YCHP’nin Parti Meclisi 7 Şubat 2016 günü toplandı ve Atatürk resminin indirilmesine tanıklık eden Nazlıaka’yı “kesin ihraç” isteği
yle parti disiplin kuruluna sevk etti. Anlaşılacağı üzere sanık değil, tanık cezalandırılmak istenmekte. Bu da Kılıçdaroğlu adaleti. Bu kafayla mı Türkiye’ye demokrasi getireceksin ey Kılıçdaroğlu?
Aylin Nazlıaka’nın suskunluğu ilginçtir. PM kararıyla iftiracı ve yalancı konumuna düşürülmekte ve susmakta. Eğer, gerçekten böyle bir olaya tanıklık etmişsin neden susuyorsun ey Nazlıaka? Seni suskunluğa iten ne? Tehdit mi ediliyorsun? Yoksa… Atatürk resmini sen mi indirdin duvardan da tanıkmışsın gibi anlattın bazı arkadaşlarına çektiğin vicdan azabı nedeniyle olayı? Kalk gerçeği anlat, korkma! Yapılan iş büyük bir terbiyesizlik. Topluma zarar veren bir saygısızlığı açıklamak seni ihbarcı durumuna düşürmez. Tersine yurtseverliğini, Atatürk sevgini, Cumhuriyet’e saygını, dürüstlüğünü gösterir böyle bir tavır.
Gelelim, YCHP yönetiminin Atatürk resminin duvardan indirilmesindeki kayıtsızlığa(!)…
Atatürk resmini indiren kim ise Kılıçdaroğlu’ndan cesaret almadan bu işi yapamaz. İdeolojik olarak köklerinden kopan partide geçmişine, kurucularına karşı saygısızlık yapılması da olağandır. YCHP yönetimi, olayı sürüncemeye bırakarak parti tabanının tepkisini ölçtü. Gelecekte partide yapılacak kökten değişiklikler için tabanı alıştırdı. Atatürk resminin duvardan indirilmesine susanlar, yarın altıok amblemden çıkarıldığında ses çıkarırlar mı? Bence çıkarmazlar. Yenileşme kandırmacasıyla emperyalist merkezlerde planlanmış birçok değişimi kabullenirler.
            Atatürk ve Cumhuriyet sevgisinden zerre kadar şüphe duymadığım CHP tabanı, artık gerçeği görmeli. Bu parti, Atatürk’ün partisi değil. Görmüyor musunuz Cumhuriyet’i AKP ile kol kola yıkmakta, Türkiye’yi AKP, PKK/HDP ile parçalamayı düşünmekte anayasa değişikliğiyle.
            Ey CHP’li kardeşim! Vatan ve Cumhuriyet senden hizmet bekler. Gün, Bursa Nutku’nun gereğini yapma günüdür. Daha ne kadar bekleyeceksin?
            CHP’den Atatürk’ü çıkarırsanız geride ne kalır? CHP, Cumhuriyet’in partisi olur mu?
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           7 Şubat 2016






2 yorum:

  1. Sn Hacıömeroğlu, Partideki "ulusal tavırla" ilgili eleştirilerimizi ve ilkesizlik olarak nitelenebilecek hertür gelişmeye razı olunmadığını herkes bilir. Ancak olayı haberleştiren kişi ve gündemi köpürtenleri de unutmamak gerek. Talat ATİLLA kimdir ? Neyin peşinde bunları da görmezden gelmemek gerek. CHP iç sorununu çözer....

    YanıtlaSil
  2. Türkiye nin geleceği ile ilgili hiçbir somut çözüm önerisi olmayan YCHP, her gün ortalama 3-5 şehit verdiğimiz şu kritik dönemde, kendi kabuğuna çekilmiş, yapay gündemleri ile iç çatışma yaşıyor. Sanki kendi kalesine gol atarak başkanlık sistemine dolaylı destek veriyor.

    YanıtlaSil