MEHMETÇİĞİ TANIMAYAN YCHP’Lİ ŞAŞKIN


Kılıçdaroğlu’nun Abdüllatif Şener’in Türkiye Partisi’nden transfer edip genel başkan yardımcısı yaptığı Yasemin Öney Cankurtaran, partisinin Antalya İl Başkanlığında konuşmuş.  Yasemin Hanım, bu konuşmasında, “Mehmetçiğin operasyon taktiğini İsrail’e, Güneydoğu’yu da Gazze’ye” benzetmiş.
Yasemin Hanım, ne Mehmetçiği tanıyor ne de Gazze’yi biliyor. Mehmetçiği, Gazze’de çoluk çocuk demeden Filistinlileri katleden İsrail askerine benzetmek hem bilgisizlik hem aymazlık hem de art niyetliliktir. YCHP’nin Türkiye Partisi kurucusu olan genel başkan yardımcısı, işgal ettiği koltuğun, görev aldığı partinin tarihsel önemini, geçmişini de bilmemekte. Mehmetçiği, dünyada farklı kılan özelliklerin farkında değil. Atatürk’ün ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarının kurduğu bir partinin yöneticisinin bilgisizlik içinde böyle bir açıklaman yapması kabul edilemez.
Cankurtaran: “Türkiye’de bir iç savaş yaşandığını ileri sürerek “Savaşı kimin çıkardığının da belli olmadığını” söylemiş. Türkiye’de bir iç savaş yaşanmıyor. Türkiye, ABD-İsrail’in saldırısına karşı kendini savunuyor. ABD-İsrail, bu saldırıda PKK ve IŞİD’i kullanmakta.
Yasemin Öney, savaşın olduğunu görüyor da savaşı kimin çıkardığını bilmediğini söylüyor. Bu durum, Türk siyaseti açısından talihsizliktir. Devleti yönetmeye talip olan bir partinin yöneticisinin siyasal olaylardan bu kadar habersiz olması düşünülemez.
Ey Yasemin Öney, sen nerede yaşıyorsun? Ortadoğu’yu kan gölüne kimin çevirdiğinin farkında değilsen, o koltukta ne işin var? ABD yöneticilerinin Ortadoğu’daki müttefiklerinin, kara güçlerinin PYD/PKK olduğunu defalarca söylediğini de işitmeyip okumadın mı? Öldürülen PKK militanlarının ellerinde bulunan ABD malı silahlardan da mı haberin yok? Bütün bunlardan habersizsen sen, ne iş yaparsın?
Bak Yasemin Hanım, koltuğunu işgal ettiğin parti Mehmetçiğin işgal güçlerine karşı savaşını yönetmek için kuruldu. CHP’nin ilk genel başkanı Atatürk de bir Mehmetçikti. Mehmetçik yalnız Türklerin değil, tüm dünyanın saygısını kazanmış bir askerdir. Öncelikle CHP ve Cumhuriyet tarihini öğrenmelisiniz. Öğrenmelisiniz ki, oturduğunuz koltuğu hak ediniz. Ayrıca şu yazıyı da (Mehmetçik http://adiladalet.blogspot.com.tr/2014/08/mehmetcik.html) okuyunuz, belki Mehmetçik hakkında az da olsa bilgi sahibi olursunuz.
Türkiye’yi saldırgan bir devlete benzeterek bölücü örgütü ve onun arkasındaki güçleri aklamaya çalışan birini, CHP’ye yönetici yapmak Kılıçdaroğlu’nun bir başarısı(!) olsa gerek. Dersimli Kemal; CİA’nın yan kuruluşunun haber elemanı TR 705’i, Atatürk’e “kefere” diyen ve oğlu Ensar Vakfında ders veren Bekaroğlu’nu genel başkan yardımcısı yapmıştı. Şimdi de Mehmetçiği, İsrail askerine benzeten şaşkın aymazı buldu kendine yardımcı. Bekleyelim, görelim bakalım, Dersimli Kemal Atatürk’ün kemiklerini sızlatmak için daha ne marifetler gösterecek?
                                                           Adil Hacıömeroğlu

                                                           13 Nisan 2016

1 yorum:

  1. Ben size defalarca yazmıştım, bu CHP den bir halt olmaz diye. Olmadı, bu yapıyla olacağı da yok. Ama adamcağıza da fazla yüklenmişsiniz be hocam. Oysa Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettikten sonra çıktığı bir tv programında aday seçiminde hatalar yapıyorum diyerek günah çıkartmıştı. Ama keşke hataları aday seçimiyle sınırlı kalmış olsa. Abdullah Gül dönemiyle başlayan bizim bir milli bayram kutlama sıkıntımız var. Malum zevat Cumhuriyetle olan kavgası yüzünden milli bayram protokolünde bulunmamak için ya hasta olurlardı, ya da yurt dışı seyahatlerinde olurlardı. Sonra baktılar bu her seferinde aynı bahanelerle yürümeyecek, bu sefer kutlamaları stadyumlarla kapalı spor salonlarıyla sınırlamayı kabul ettirmeye çalıştılar. Derken Atatürk heykellerinin önüne çelenk koyabilmek için valilik, kaymakamlık izni isteyip halkı ve kurumları kutlamalardan soğutmaya çalıştılar. Bu da tutmadı. Bu konuda halk yasağı tınlamadı, ama katılımlarda azalma gözlendi. Tüm bu gelişmelere karşın Ana muhalefet partisi ne yaptı. İlk defasında alternatif bir iki kutlama yaptı.Sonra iş sulandı. Bu gidişle bu işin nerelere varacağını pek göremedi.Şimdi öyle uyduruktan değil, hem kendini hem de halkı iyi örgütleyip bu törenleri ciddiye alıp devletin yapamadığını, ya da yapmadığını üstlenip bu kutlamaları devletten çok daha iyi bir şekilde organize edip unutulmasını engellemek görev edinilirse partisi adına artı puan oluşturacaktır. Yeter mi, elbette yetmez. Parti içindeki oligarşik yapıya derhal son vermeli. Yazmaya kalksak sizin yazınızdan uzun sürecek. Bu kadarcığını bile yapacağını aklımız kesiyor mu, valla ben hiç ihtimal vermiyorum. Hep yeni oluşum isteğim vardı benim. Şimdilerde biraz dillendirilmeye başladı. Kendilerini ortaya atarlar mı bilemem. Bu oluşum ama CHP içinde olur, ama başka bir parti çatısında olur, ya da yeni bir parti kurulur. Bu da yetmez sol oyların bölünmemesi adına ciddi çalışmalar gerekir ki, geçmişe baktığımızda bu konuda da başarılı olunmadığını görüyoruz. İşimiz zor. ADNAN YİĞİTER

    YanıtlaSil