DARBE BAHANE, YAPSATÇILIK ŞAHANE

                        
15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra TSK içindeki FETÖ yapılanmasını temizlemek için birçok önlem alınmakta. Bu önlemler, desteklenmeli. Türk Ordusu, Amerikancı Gladyo’dan kurtarılmalı. Ancak hükümetin FETÖ’yü fırsat bilerek bu işten getirim yaratma anlayışı kabul edilemez.
AKP hükümeti, darbeden getirim sağlamak için büyük kentlerde yeni inşaat alanları yaratmanın peşinde. AKP’nin on dört yıllık iktidarına baktığımızda belirleyici ekonomik etkinlik olarak inşaat sektörünü görmekteyiz. Sanayinin yok olmakta olduğu, tarımın can çekiştiği ülkemizde inşaat sektörüyle istihdam yaratılmakta. Günlük ekonomik çark yapsatçılıkla döndürülmekte. Halkın gereksiniminin çok üstünde toplu konutların yapılması toplumdaki işsizliğe geçici de olsa bir çözüm bulma amacını taşımakta. Bu iş için de en uygun yerler büyük kentler...
AKP hükümeti, yeni getirim alanları yaratmak için özellikle Ankara ve İstanbul’daki askeri birliklerin çevre illere taşınması için çalışmakta. Bu taşınma işlemi başladı bile... Ankara ve İstanbul’daki TSK arazileri genellikle kentlerin ortasında. Bu araziler çok değerli... İnşaat sektörünün devlet sırtından geçinen akbabalarının gözleri çoktandır bu arazilerin üstünde. Milyar dolarlık getirimler bu akbabaların ağızlarını sularını akıtmakta.
Büyük kentlerdeki askeri alanlar, yurttaşların oksijen depoları. Çünkü askeri alanlar, yemyeşil... Bakımlı ağaçların neredeyse ormana dönüştüğü bu alanlar, kentlerin soluklandığı yerler. Buraları yapsatçıların insafına terk etmek, kentlerin soluk borularının kesmektir. Bu arazilerde büyük bir çevre katliamı yaşanacak. Ayrıca gereksiz yere milyarlarca lira, taşa dönüşecek. İnşaat yerine sanayiye akıtılması gereken milyarlar, doğru yerde kullanılmalı. Eğer Türkiye, gelişmek ve kalkınmak istiyorsa bunu inşaatla değil, sanayiyle yapmalı.
AKP hükümetinin para hırsı herkesçe bilinmekte. Eşi dostu, yandaşı, akrabayı varsıllaştırmak temel amaç. “Darbeyi önlemek için askeri kışlaları taşıyoruz.” yalanına inanmamızı bizden kimse beklemesin. Eğer bu söylemde içtenlikleri varsa çıkıp söylesinler, söz versinler: “Askeri araziler, halkın yararlanacağı yeşil alanlar olarak kalacak.” diye. Hadi, söz verin de ilk defa inanalım size. Biz de diyelim ki “AKP, kırk yılda bir halkın çıkarlarını gözetip yurttaşın yanında yer aldı.” diye.
Ey AKP yöneticileri! Unutmayın, kışlaların yer aldığı araziler Türk Milleti’ne aittir. İsterseniz bu konuda bir halk oylaması yapın. Hani, siz seçimi, sandığı çok sever; milli iradeyi çok sayarsınız da...
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           23 Ağustos 2016


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder