YCHP’DEKİ FETÖ’CÜLER KİMLER?

                                   
FETÖ’nün devlet kurumlarının tamamına elemanlarını yerleştirdiği ortada. Günlerdir bu kurumlardaki FETÖ’cüler ayıklanmakta. Terör örgütünün devletteki bağlantıları açığa çıktı çıkmasına da herkesin merak ettiği şey, FETÖ’nün siyasal partilerdeki uzantıları...
12 Eylül darbesinden sonra neredeyse her siyasal partiyle ama az ama çok ilişkisi olmuş FETÖ’nün. Son on dört yıldır AKP içindeki varlığı herkesçe bilinmekte. Ancak son günlerde kamuoyunca merak edilen ise CHP içinde FETÖ’cülerin kimler olduğu... Kimse, CHP’de Cemaatçiler yok demiyor. Herkes var olan Cemaatçilerin kimler olduğunu merak etmekteler.
Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’nin ciddi siyasal kırılmalar yaşadığı herkesçe bilinmekte. Türk Devriminin öncü partisinin tarikat ve cemaatlerle “hoşgörü ve diyalog” içinde olduğu gerçeği gözlerden kaçmamakta. Zaman zaman bazı YCHP sözcülerinin “hoşgörü ve diyalog” çerçevesindeki açıklamalarının kamuoyunda nasıl olumsuz etkiler bıraktığı da bir gerçek. YCHP yönetimi, bir yandan tarikat ve cemaatlerle dirsek temasında bulunurken bir yandan da ABD ile ilişkilerini sıkılaştırmakta.
FETÖ ve PKK, ABD’nin Türkiye’deki asıl işbirlikçileridir. Bu nedenle ABD ile sağlam ilişki kurmak isteyen partiler, öncelikle bu iki grupla ilişki kurmakta. Bu konuda en iyi örnek açılım döneminde AKP’nin FETÖ ve PKK ile oluşturduğu işbirliğidir.
Okyanus ötesinden iktidar dilenen YCHP yönetiminin hem PKK’ya hem de FETÖ’ye göz kırpması izlediği siyasete göre olağandır. Bir yanda PKK avukatı TR 705... Bir yanda da devrim yasalarını eleştiren vekiller...
Şimdi gelelim başlıktaki sorumuza... Evet, CHP içindeki FETÖ’cüler kimler?
Hiçbir siyasal birikimi, doğru dürüst eğitimi olmadan hızla YCHP vitrinine paraşütle inenlere dikkatle bakılmalı öncelikle. Bu kişileri hangi güç ortaya çıkardı?
YCHP vitrininde yer alanlardan “Kemalizm, Atatürk, Cumhuriyet, devrim, laiklik...” sözcüklerini ağzına almayanlar kimler? Bunların yerine “özgürlük, demokrasi, barış...” benzeri içleri boşaltılmış sözcükleri sakız gibi çiğneyenleri gözümüzün önüne getirelim.
 CHP’de Atatürk’ü, altıoku savunan Birgül Ayman Güler, Süheyl Batum, Nur Serter, Dilek Akagün Yılmaz, Emine Ülker Tarhan ve daha nice Atatürkçü milletvekilini partiden uzaklaştırmada öncülük yapanlar kimler acaba?
2015 seçimleri öncesinde, FETÖ’ye karşı neredeyse kırk yıldır savaşan Vatan Partisi’ne ve lideri Doğu Perinçek’e karşı linç kampanyası başlatanları anımsadınız mı? ABD-FETÖ’ye karşı amansız savaşım veren Aydınlıkçılara karşı karalama kampanyasının başlatılması buyruğu kimlerce verildi? Tabi ki buyruk ABD’den geldi. Kimler mi uyguladı bu buyruğu? Tabi ki FETÖ’nün elemanları... Vatan Partisi’ne ABD yalanlarıyla saldıranların bir yandan da HDP/PKK’ya baraj atlatmak için olağanüstü çaba gösterdikleri de herkesçe malum.
15 Temmuz’dan itibaren oturdukları yerden darbe kalkışmasının bir hükümet senaryosu olduğunu söyleyerek akıllarınca ABD ve FETÖ’yü aklama çabası içinde olanlar kimler?
Şimdi sorumuzun yanıtını verelim. 15 Temmuz öncesi nerdeyse tüm televizyonlarda her türden programa katılıp endam ederek sağa sola saldıranlar... Şimdilerde neden YCHP yönetimindeki Halk tv dahil, ortalarda görünmemekteler? Sahi, nerede bu ekran bülbülleri?
Şimdi anlaşıldı mı YCHP içindeki FETÖ’cüler? Tarifi biz verdik, kişilerin adlarını bulmak da sizden...
                                                                       Adil Hacıömeroğlu
                                                                       17 Ağustos 2016


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder