FETÖ’NÜN KADROLU KIŞKIRTICILARI 1


Ergenekon, Balyoz...vb dava süreci boyunca FETÖ adına görev yapan linç ekibi yeniden işbaşında. Televizyonlar arasında mekik dokuyarak FETÖ yalanlarını yayma görevini üstlenenler, AKP iktidarını Kemalistlere karşı yeni bir kışkırtmaya giriştiler. Hem de utanmazca. Hem de bu işi yine eski silahlarını kullanarak yapmaktalar: Yalan ve iftira ile...
AKP’yi, Kemalistlere karşı kışkırtmanın işaret fişeği havuz medyasının gazetesindeki köşe yazıcısı Fahrettin Altun tarafından atıldı. Altun, 1 Ekim 2016 günü köşesinde Kemalistleri hedef göstermekte.
“15 Temmuz’un asıl kahramanları susuyor, ucuz kahramanlar konuşuyor. (...) Darbeyi Kemalistler önledi demişti bir kendini bilmez. Hem de 15 Temmuz’dan birkaç gün sonra.
Bir başkası Atatürkçü subaylar olmasa darbe gerçekleşmişti demişti. (Yazıdaki anlatım bozukluklarını, yazım yanlışlarını, noktalama yanlışlarını düzeltmeden olduğu gibi aktarıyorum. Bu Türkçe kıtlığı, okuyucuların dikkatini çeker sanırım.)” Köşe yazıcısı, darbe karşıtı Atatürkçü subayları yok saymakta. Çünkü, Atatürk adı onları delirtmekte. Altun, karargâhlardaki çatışmaları görmezden gelmekte. Hem de bilerek... Yani gerçeğin üstünü örtmeye çalışmakta, doğruları saptırmakta.
Ey Altun, ABD askeri FETÖ’cülerin karşısına dikilen subaylar kimin askeriydi? FETÖ’cülerin şehit ettiği Atatürkçü subayların anılarına da mı saygın yok?
Altun, Kemalistlere karşı kışkırtmasını şu satırlarla sürdürmekte: “Sol Kemalistlerin Fetullah Gülen ve örgütü hakkında ürettikleri eleştirel literatüre vurgu yapıp, daha kimse uyanmamışken onların her şeyin farkına vardıklarını iddia ediyorlar. Sol Kemalistlerin Fetullah Gülen ve örgütünü hedef alan birçok çalışma ürettikleri doğrudur. Fakat ben daha bu çalışmalar içinde İslamofobik öğeler taşımayan bir çalışmaya rastlamadım.
Hemen hepsi ‘bu dini cemaatler böyle’ deyip kesip atıyor. Onlara göre dini gruplar, cemaatler sapma. Hem de siyasi olmaktan çok teolojik sapma!” Köşe yazıcısının anlatımına ve kullandığı sözcüklere bakıldığında FETÖ’yü aklama peşinde olduğu görülmekte. Nasıl mı?
Altun, İslamcı gruplardan söz ederken “tarikat” demiyor, özellikle “cemaat” sözcüğünü kullanıyor. Çünkü “cemaat” deyince İslamcı gruplar içinde FETÖ akla gelmekte. Bu söylemle FETÖ’yü İslam’ın içinde gösterme gayretini saklayamıyor köşe yazıcısı. “Sol Kemalistlerin” FETÖ ile savaşımını, İslam’la, dinle savaşmış gibi göstermekte. Bu nedenle de FETÖ’yü arkalanıp aklama girişiminde bulunmakta. Kemalistleri hedefe oturturken ABD’nin FETÖ aracılığıyla Türkiye’ye saldırısını unutturma çabasında havuzun ABD hormonuyla üretilen ılımlı İslam yemiyle beslenen şaşkın balığı.
Aklınca Kemalistlere yeni kumpaslar kurarak FETÖ’nün ihanetini ortadan kaldıracak havuzcu yazıcı. Bu kafa, ABD’ci FETÖ ve PKK’nın Türkiye’ye yapacağı yeni saldırılara ortam hazırlamakta, bilerek ya da bilmeyerek.
Bak Fahrettin Altun!  1 Mart 1985 tarihli 2000’e Doğru Dergisi, FETÖ’yü Amerikancı Gladyo olarak belirleyeli kaç yıl oldu biliyor musun? O günden bugüne kadar FETÖ hakkında “Sol Kemalistler” kaç kitap, makale yazdı merak ettin mi? “Sol Kemalistler” FETÖ kumpaslarıyla tutsak edilirken bugün iktidar yanaşmalığı içinde yeni kumpaslar kurmak isteyenler, o kumpasın maaşlı neferleriydi. FETÖ’nün iftira ve yalanlarını yayarak hem para kazanıyorlar hem ABD’ye hizmet ediyorlar hem de Türkiye’nin altını oyuyorlardı.
Şimdi diyeceksin ki “Sol Kemalistler” kumpaslara karşı ne yapıyorlardı? “Vatan, millet, bağımsızlık, Cumhuriyet, Atatürk” diyorlardı Atatürk. Niye mi? Bu topraklarda bağımsızlığın, birliğin, emperyalizme karşı utkunun bayrağıdır Atatürk. Bunu ABD yapımı ideolojilerle beslenenler anlayamaz. Kılavuzu Damat Ferit olanların, burnu ABD çöplüğü eşeler. Bu nedenle Atatürk’ü, Kemalizmi anlayamazsınız...
                                                           Adil Hacıömeroğlu

                                                           4 Ekim 2016

1 yorum: