İYİ PARTİ, KİME İYİ?

    Seçim barajını aşar mı, aşamaz mı tartışmaları arasında İyi Parti sözcülerinden art arda ilginç açıklamalar geldi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Mart 2018 günü Trabzon’da yaptığı konuşmada hedefine Kurtuluş Savaşı kahramanı İsmet İnönü’yü oturttu, tıpkı AKP sözcüleri gibi. Çok partili yaşama geçildikten sonra özellikle ABD destekli sağ partiler, cumhuriyetin kurucu değerlerine karşı zaman zaman sert eleştiriler yaptılar. Amaçları, cumhuriyetin üstüne oturduğu tam bağımsızlık çizgisini yok ederek ABD bağımlısı bir ülke yaratmak. Bir ülkeyi, emperyalizme bağımlı yapmak istiyorsanız, onun bağımsızlığını yok etmek için değer sistemini aşındırmanız gerek.

Türkiye’de ABD severler, Atatürk’ü doğrudan eleştirmez, hep arkadan dolanırlar. Atatürk’ün çevresinde yer alan kişileri karalamaya çalışırlar sürekli. Bu konuda en çok eleştirilen ise İnönü’dür. Çünkü O, Atatürk döneminin en uzun süreli başbakanıdır. Batı cephesinin komutanı olarak düşmanı denize döken adam. Lozan’da, sömürgeciler karşısında dimdik duran, onlara boyun eğmeyen kahramandır. Atatürk’ten sonraki cumhurbaşkanı... İkinci Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin burnunu kanatmayan sorumlu lider… Bu nedenle İnönü, cumhuriyetle kavgası olanların ilk hedefi olur hep.

Akşener, güya AKP’yi ve onun lideri Erdoğan’ın baskıcı yönetimini eleştiriyor. “Milleti, İsmet İnönü’nün ruhuna Fatiha okunur hale getirdiniz.” demekte. Bu sözle amaç, Erdoğan’ı eleştirmek mi; yoksa fırsatı kaza etmeyerek İnönü üzerinden Atatürk’e, cumhuriyete vurmak mıdır? Bizce amaç, Atatürk’e bindirmektir bu sözlerle… İnönü’yü, aklınca diktatör ilan etmekte Akşener.

Peki, İyi Parti’nin genel başkanı İnönü’ye vurarak emperyalist odaklara selam çakarken diğer üst düzey yöneticiler farklı mı düşünmekteler? Biraz da onların söylediklerine bakalım…

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Afrin’de PKK’nın kaçmasından pek memnun olmamış gibi… Özdağ, Yurt gazetesinin Ankara Temsilcisi Mehmet Yurtseven’in sorularını yanıtlarken “PKK hiçbir zaman böyle hazırlık yaptığı bir bölgeden ya da şehirden çekildiğini görmedim.” diyerek PKK’nın yenilmesi karşısındaki şaşkınlığını belirtmekte. Sayın Özdağ, ABD’nin kara gücünden kahramanlık belemekte, bu da olmayınca ne yazık ki şaşırmakta.

“Afrin’e girilmeden önce Halk tv’de yapmış olduğum yayınlarda bir anlaşma durumunda çatışmasız da Afrin’e girilebileceğini bu durumda ‘Afrin’i almak için ne verdiniz?’ sorusunun sorulması gerektiğini ifade etmiştim.” diye sürdürmekte sözlerini Özdağ. Afrin’in Türk Milletinin birliği, Türk ordusunun kahramanlığıyla terör örgütünden temizlendiğini, Mehmetçiğin gücü karşısında PKK’nın direnemediğini bir türlü kabul edemiyor. Sözde milliyetçilik böyle bir şey işte… Uzaktan kumandalı dümensiz gemi gibi hep aynı limana gidersiniz.

Türk Milletini, Türk Ordusunu bir yana bırakarak ABD’nin gücünü yüceltmekte. Bir kişi, NATOTürkçü olmaya görsün, emperyalizmin gücüne tapınmayı görev sayar.

İyi Parti demişken parti sözcüsü Aytun Çıray’ın sözlerine de yer vermek gerek. “Afrin’de olup bitene bakınca Amerika ile AKP arasında su sızmadığını görürsünüz. BOP tam olarak işliyor. O, şahin; bu, bilmem ne; boş medyatik oyunlar. Reza orada oldukça ABD sistemi işler.” demekte Çıray. Sayın Sözcü de Özdağ’dan farklı düşünmüyor. Türkiye’nin Afrin’de kime karşı savaştığının farkında değil. BOP’un çoktan yırtılıp çöp kutusuna atıldığından hiç haberi yok! Türk Milletinin gücüne inanç sıfırın altında, tıpkı Özdağ gibi.

Kendi milletini tanımayan, halkının gücünü fark etmeyen, Mehmetçiği görmeyenler Türkiye’yi yönetecek öyle mi? Gözlerindeki Amerikan gözlükleriyle gördükleri tek nokta Washington. Gerisi mi? Gerisi, onlara göre figüran bile değil. Bunun içindir ki Afrin’de ABD’nin yenildiğini söylemeye bir türlü dilleri varmıyor.

Evet, İyi Parti birilerine iyi geliyor. Ancak bu birileri Türkiye değil. İyi geldiği yer ABD. Hem de çok iyi geliyor…

Not: Bu konuyla ilişkili daha önce yazdığım aşağıdakileri yazıları da konuyla ilişkileri nedeniyle okumakta yarar var.

İNÖNÜ DÜŞMANLIĞI https://adiladalet.blogspot.com/2012/07/inonu-dusmanligi.html?spref=tw

SABİHA GÖKÇEN VE ALİ ÇETİNKAYA https://adiladalet.blogspot.com/2011/11/sabiha-gokcen-ve-ali-cetinkaya.html?spref=tw

                                                         Adil Hacıömeroğlu

                                                         25 Mart 2018


1 yorum:

  1. Bence yanlış düşünüyorsunuz.vatan partisinin yapacağı iyi parti ile birlik.kabul etmiyorlarsa o zaman dediğiniz gibi olabilir.

    YanıtlaSil