CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YASAK KİME?



Cumhurbaşkanlığı seçiminde, seçime katılma hakkı elde eden on partinin önkoşulsuz aday göstermesi gerektiğini baştan beri söylemekteyiz. Çünkü seçimlerin eşit koşullarda yapılması için partilerin özgürce, hiçbir engel olmadan adaylarını belirlemesi gerek. TBMM’de görüşülmekte olan yasada Meclis dışındaki partilerin adayları için yüz bin imza toplaması istenmekte.
Meclis’te grubu bulunan partiler hülleyle, türlü oyunlarla aday gösterecek; ama Meclis dışındaki partiler aday göstermek için beş gün içinde yüz bin imza toplayacak öyle mi? Sonra da bunun adına adil, eşit seçim diyeceğiz değil mi? Böyle adalet olur mu? Beş günde yüz bin imzayı toplayacak fiziksel koşullar ilçe seçim kurullarında var mı? Neden yurttaşa eziyet edilmekte? Yurttaşın seçme, seçilme haklarını gasp etmekle demokrasi olur mu?
Görüldüğü üzere cumhurbaşkanlığı uyum yasaları çıkmadan hülle yoluyla İyi Parti seçimlere katılma hakkını kazandı. İyi Partili yirmi vekilin imzasıyla bu parti de kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarabilecek. O zaman beş gün içinde yüz bin imza dayatması niye? Bu yasak kim için? Hangi adayın, hangi partinin önü kesilmek isteniyor?
Açıkça söyleyelim… TBMM’de görüşülmekte olan cumhurbaşkanlığı adaylığı için yüz bin imza koşulu Doğu Perinçek içindir. Çünkü Sayın Perinçek, emperyalizmin yönlendirmesiyle oluşan siyasal tabloya karşı çıkıyor. Avrasya’yı savunuyor. Bölge ülkeleriyle Türkiye’nin dost olmasını istemekte. ABD emperyalizmine karşı açıkça karşı çıkıp meydan okuyan tek lider o. NATO’dan çıkmayı savunan da o. “Üretim ekonomisi” diyerek Atatürk’ün devletçiliğini, halkçılığını savunan Doğu Perinçek ve Vatan Partisi.
TBMM’de grubu bulunduğundan vekil imzalarıyla aday gösterecek partilere bakalım. Hepsi NATO’cu… Hepsi AB’ci… Hiçbiri ABD’ye söz söyleyemiyor. Hepsi Suriye’de emperyalizmin yanında… Hepsi özelleştirmeci, taşeroncu… Atatürk’ü, Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerini göğsünü gere gere savunan biri var mı içlerinde? Hepsi Seyit Rıza’nın, Şeyh Sait’in dostu...
Türkiye umurlarında mı? Hepsinin derdi koltuk… Kavga, koltuk üstüne… Türkiye’nin hiçbir sorunu tartışılmamakta…
Neyse sözü uzatmayalım… NATO’cu partilerin hepsi düşünce birliği içinde TBMM’de Sayın Perinçek’in adaylığının yolunu kesmek için el kaldırmaktalar. Neden mi? Sistem sürsün istiyorlar. TBMM’de gereksiz tartışmalarla halkın gözünü boyamanın peşindeler. Atlantik sisteminden görev almak için tek sıra olmuşlar. Bu nedenle tam bağımsızlığı ve gerçekten demokratik Türkiye’yi savunan birinin aday olması, onların rahatlarını kaçırmakta; Atlantik rüyalarını bozmakta.
Doğu Perinçek’in adaylığı için söz Türk Milleti’nindir. Milletimiz 19 Mayıs ruhuyla önündeki tüm engelleri aşarak Sayın Perinçek’in adaylığını gerçekleştirmelidir.
                                                                                   Adil Hacıömeroğlu
                                                                                   24 Nisan 2018
                                                          




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder