SURİYE DÜŞMANLARI, FİLİSTİN’İ SAVUNAMAZ


                        
ABD daha önce söylediği gibi İsrail büyükelçiliğini, Kudüs’e taşıdı. Hem de İsrail’in Filistin topraklarını işgal ederek kuruluşunun yetmişinci yıldönümünde. Elçiliğin taşınma işinin yapıldığı günün özellikle seçilmesi, Filistinlilere ve tüm ezilen uluslara emperyalizmin bir iletisidir.
İsrail güvenlik güçleri, silahsız halka saldırdı. Bu saldırılarda elli dokuz kişi öldürüldü, iki bin yedi yüz yetmişi aşkın da yaralı var. Katledilen Filistinlilerin suçu ne? Kendilerinde ait topraklarda, yani Kudüs’e, ABD büyükelçiliğinin taşınmasını protesto etmek. Kudüs’e elçiliklerin taşınması demek, buranın İsrail tarafından ilhakının uluslararası planda meşruiyet kazanması demektir. Oysa Kudüs, tüm uluslararası antlaşmalarda ve BM kararlarına göre Filistin toprağıdır. İşte, Filistinlilerin karşı çıkışı, bu uluslararası haydutluğu kabul etmemektir.
ABD ve İsrail, Ortadoğu’da yenildi. Suriye’de amaçlarına ulaşamadılar. Irak’ta, siyasal gelişmeler onların kurgulamalarının tersine oluyor. Bu nedenle savaşı daha geniş coğrafyaya yaymaya çalışıyorlar. Görünür hedef İran… Ama aslında ABD-İsrail’in asıl hedefi Türkiye. Çünkü Türkiye’yi parçalamadan ikinci İsrail kurulamıyor. Bu nedenle Türkiye’deki iktidar da muhalefet de İran’a karşı yapılmakta olan ABD kışkırtmalarına karşı tavır almalı ve İran’ın yanında saf tutmalı. ABD tehdidine karşı komşularla birleşmeli iktidar ve muhalefet.
ABD’nin Türkiye’yi hedef almasının nedenlerinden birisi de Doğu Akdeniz’dir. ABD, İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs ittifakı Doğu Akdeniz’i Türkiye’ye kapatmak için askeri tatbikatlar yapmakta. Ne yazık ki Türkiye’yi hedef alan bu tatbikata karşı iktidar ve muhalefet partilerinden en küçük bir tepki gelmiyor, Vatan Partisi dışında.
İsrail askerleri, Filistinlileri katlederken RTE, İngiltere’de Esat aleyhine konuşuyor. Yani ABD-İsrail’in Esat’ı devirip Suriye, Türkiye, Irak, İran’ı parçalama projesini savunmakta büyük bir aymazlıkla. Sen, Esat’ı hedef alırsan Filistinli vatanseverlere, kundaktaki çocuğa, iki bacağı olmayan engelliye, kadınlara, silahsız erkeklere acımasızca kurşun sıkan İsrail’in ve bunu destekleyen ABD’nin yanında olursun. Öncelikle nerede, kimin yanında olduğuna karar ver ey Erdoğan!
Başta Erdoğan olmak üzere cumhurbaşkanı adaylarının tümü Suriye ve Filistin’e sonuna kadar destek olduklarını açıklamalılar. Bu açıklamalarında başta ABD olmak üzere İsrail şiddetli bir biçimde kınanmalı. Cumhurbaşkanı adayları, şu sözü Türk Milletine vermeli: “Cumhurbaşkanı seçildiğimde ilk fırsatta Şam’a gideceğim.” Bakalım, ABD-İsrail’e tavır alabilecek ve bu vesileyle Türkiye’nin çıkarlarını koruyabilecek kaç cumhurbaşkanı adayı var?
Esat ayakta kalsın ki, Filistin davası amacına ulaşsın. Suriye’ye düşmanlık yapılarak Filistin savunulamaz. Güçlü bir Suriye, İsrail’e aman vermez.
                                                                                   Adil Hacıömeroğlu
                                                                                   15 Mayıs 2018




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder