HALKI ADAM YERİNE KOYMAYAN AKP


                               
AKP Hükümetinin Enerji Bakanı ve RTE’nin damadı Berat Albayrak, Kocaeli’de Sondaj Gemisi için yapılan törende konuştu. Kürsüde daha önce bir yurttaşla arasında geçen konuşmayı anlattı, tabi övünerek.
Yurttaş, Albayrak’a demiş ki: “AK Parti’ye o kadar güveniyoruz ki Sayın Bakanım, Cumhurbaşkanımız çıksa şuradan Ay’a kadar dört şeritli yol yapacağım derse vallahi inanırız.” Sayın Bakan bu sözlere katılmasa kürsüde bunları söylemezdi. Bu sözler aslında bir itiraf…
Yıllardır göz boyama, algı yönetimi, bire bin katarak anlatma, eğriyi doğru gösterme, olmayanı olmuş gibi anlatma… yoluyla yurttaş hep kandırılmış. “Biz, yanlışı olmayacak olanı, yapamayacaklarımızı da yurttaşa söyler ve inandırırız.” demek istemekte Berat Albayrak.
Ortalıkta o kadar yalan dolan var ki, içinden gerçeği bulup çıkarmak çok zor. Toz duman içinde yurttaşın gözü, ışığı seçememekte.
AKP’li bakan; kendilerini överken yurttaşın gerçekleri görerek ve aklından tartarak oy vermediğini, birine körü körüne inanarak bir kandırmacayla kendilerine oy verdiğini anlatmakta. Çünkü halk, AKP yöneticilerince kandırılıp elinden varlığı, emeği, oyu alınan bir topluluktur.
AKP, önce halkı yoksullaştırdı. Ardından yoksullaşan halkın karşısına iyilik meleği(!) olarak çıkarak ona yardım etti. Ona verdiği birazcık erzakla açlıktan ölmesini önledi. Özelleştirmeler, işyerlerinin kapanması yüzünden işinden olan yurttaşa asgari ücretin çok altında maaşlar ödeyerek onu aldattı. Çalışmadan kazanan kişiler durumuna getirildi birçok yurttaş.
İkinci olay, Rize Fındıklı’da oldu.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yanındaki partilileriyle esnaf gezisi yaparken bir dondurmacı dükkânı sahibine: “Nasılsınız?” diye sordu.
Dondurmacı: “İyi değiliz, nasıl iyi olalım?” yanıtını verdi.
Yazıcı’nın yanında bulunan Fındıklı’nın AKP’li Belediye Başkanı esnafa: “Terbiyesizlik yapma!” diye çıkıştı. Bunun üzerine esnaf, başkana: “Sen ne hakla terbiyesiz dersin, asıl terbiyesiz sensin!” karşılığını veriyor.
AKP yöneticileri, yurttaşlardan mutlak boyun eğmesini istiyor. Hükümet uygulamaları konusunda en küçük bir eleştiriye bile tahammülleri yok! Bu, halkı kul olarak gören bir anlayış. “Eline vur, ekmeğini al!” türünden yurttaşlar istiyorlar karşılarında. Derdini söylemeyeceksin, söylersen azarı işitirsin.
Halka saygısı olmayanın Hakk’a saygısı olur mu?
Halkı adam yerine koymayan, ulusa ve ülkeye hizmet edebilir mi?
                                                                       Adil hacıömeroğlu
                                                                       1 Haziran 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder