ATATÜRK’E YASAK


27 Mart 2018 Salı günü, Cafer Darı adlı bir yurttaş, üzerinde Atatürk fotoğrafı baskılı ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” yazılı tişörtüyle TBMM’ye girmek istiyor.
O da ne?
Cafer Bey’in giydiği tişört, siyasal simge sayıldı TBMM’nin güvenlik görevlilerince. Yurttaşın tişörtü çıkartıldı ve Sayın Darı, tişörtsüz, çıplak olarak içeri alındı.
Evet, Atatürk siyasal simgedir. Türk Devriminin, Türk Kurtuluş Savaşının, Türk Cumhuriyetinin siyasal simgesidir. Bu nedenle İngiliz muhipleri, Amerikan yardakçıları, Vahabi kuyrukçuları, Allah ile halkı aldatanlar, Türk düşmanları Atatürk’ten korkarlar. Onun siyasal görüşlerine hep karşı oldular, karşı olmayı da sürdürmekteler.
Atatürk’ün kurduğu TBMM’ye onun fotoğrafıyla girmek yasaklanmakta. Bunu yapanlar büyük bir aymazlık içindeler. Tıpkı “Mustafa Kemal’in katlinin vacip olduğunu” yayan dünün İngiliz işbirlikçileri gibi.
Atatürk’ün TBMM’nin açılışında söylediği şu sözleri anımsatalım..
“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”
Milletin egemenliğini temsil eden Meclis’e, milletin bağımsızlığının önderinin fotoğrafıyla girilmesinin yasaklanması ilginçtir. Bu davranış, Sayın Cafer Darı’ya karşı değil, milletin varlığına karşı harekettir.
Aymazlara bir çift sözümüz var: Atatürk’e yasak olmaz. Yasaklayanlar, İngiliz gemileriyle kaçıp giderler. Bu, unutulmaya…
                                                                       Adil Hacıömeroğlu
                                                                       29 Mart 2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder