HAÇLI SEFERİNİN KIŞKIRTICILARI

                                   
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın şu sözleri ılımlı İslamcılarının kıblesinin neresi olduğu konusunda şüpheye yer bırakmamakta.  “Suriye’ye yönelik bir cezalandırma olacaksa bunu ABD yapacak.” diyor Arınç. Bu söz; Amerikancılığın, küresel güçlerin görevlisi olmanın açık bir itirafıdır.
 AKP’nin çekirdeğini oluşturan ve düşünsel yapısını belirleyen ılımlı İslamcılar, ilk bakışta Batı karşıtıdırlar. Her fırsatta Batı’ya karşı İslami değerleri koymaya çalışırlar. Ama Batı’da karşı oldukları tek şey, modernleşme ve çağdaş değerlerdir. Yoksa batı emperyalizmini oldum olası sever AKP yöneticileri. Hele koltuklarını güvence altına almak söz konusuysa ABD kapısında gece gündüz yatmayı onlardan iyi beceren de olmaz.
Ağlak Bakan, ABD’ye bağlamış bütün umudunu. Komşusu, dindaşı, tarihsel akrabalıkları olan Suriye’ye ABD müdahale etsin, diye yalvarmakta. Dün Haçlı seferleri yapıldı Anadolu ve Suriye topraklarına. Bu seferlere, Ortadoğu’daki tüm halkalar birlikte karşı koydular. Bu savaşlarda kahramanlaştılar. Haçlı çizmesine ezdirmediler topraklarını. İslam’ı, Ortaçağ Avrupa’sının dinsel saldırganlığından korudular.
Arınç’ın bu sözleri, AKP yöneticilerinin İslam ülkelerine olan düşmanlığını da göstermekte. ABD gelecek, kardeş Suriye’yi bombalayıp yerle bir edecek. Yüz binlerce insan ölecek. Komşumuz mahvolacak. Din sömürüsüyle iktidar olan AKP yöneticileri mutlu olacak. ABD eliyle İslam’a ve demokrasiye hizmet ettiklerini böbürlenerek anlatacaklar herkese.
Eğer gücün ve yüreğin varsa ABD’ye karşı savaşsana. Milyonlarca insanı katleden, Müslüman ülkelerde her gün kan döktüren ABD’yi adaletin kılıcı gibi göstermek insanlık kitabının hangi sayfasında yazar?
Ayıptır, ayıp! Savaş kışkırtıcılığı insanlık suçudur. Allah’tan korkmuyor, kuldan utanmıyorsunuz; bari zalimin kılıcıyla masumları öldürtmeyin. Kan içici emperyalizmin yardakçılığını yapanları bu topraklar affetmez, bunu da unutmayın.
Dünya tarihinin en büyük zalimi olan ABD’den adalet istemek gaflettir, şaşkınlıktır, insanlığa düşmanlıktır. Zalime hizmet, mazluma düşmanlıktır bu.
                                                                       Adil Hacıömeroğlu
                                                                       3 Eylül 2013



6 yorum:

  1. İslam dünyasından yanaymış gibi görünüm vermek isteyen AKP ' nin Ortaçağdan beri süren Haçlı saldırılarının günümüzdeki devamına destek verişi ; Batı dünyasının çağdaş yapılaşmasına karşı olup , küresel sömürüsüne destek verişi , bu doğrultuda savaş çığırtkanlığı içinde oluşu ... İşte bu yazıda göz önüne serilen önemli bilgiler...Teşekkürler Sayın Adil Haciömeroğlu ! özgen kara

    YanıtlaSil
  2. HIZIR DOGANAY: Adil bey siz oleceklerden bahsediyorsunuz keske olmese fakat birde olen su yuzbinin uzerindeki insanlardan ve multeci durumuna dusen iki milyon insandan bahsetseniz o inciler dokturen kaleminiz ve sahsiniz icin daha iyi olacagini dusunuyorum bu nasil bir anlayis ki Misirda ellerinden haklari alinan insanlari munafik kardesler olarak nitelendireceksiniz olmasi muhtemel olaylar icin feryadu figan edeceksiniz buna insanlar "timsah gozyaslari" diyor ve kimse inanmiyor. inandirici olabilmek icin bugun madur olmus insanlar icinde zalimlere bir cift soz soylemeniz gerek diye dusunuyorum.Gozlugunuzun cami hangi renkte ise dunyayi oyle gorursunuz fakat sizden baskalari dunyayi oldugu gibi yesili yesil siyahini siyah vs gorenler cogunlukta oldugunu bilmenizi isterim.Tarafsiz bir sekilde kaleminizin gercekleri yazacagi bir gunu beklemek dileklerimle Allaha emanet olun.

    YanıtlaSil
  3. Son elli yılda ABD'nin katlettiği insan sayısı nedir?İster müslüman olsun,isterse olmasın.Hiroşima,Nagazaki,Vietnam,Kampoçya,Afganistan,Irak...toplam ne eder?Bir insanı öldürmek,Kabeyi yıkmakla eş sayan dinimizin değerlerini düşünün.Kararınızı ona göre verin.Medeniyeti katliam üzerine oturtmuş bir sistemle karşı karşıyayyız."Ya bizdensiniz,ya bizden değilsiniz"sözü şöyle dönüştürülebilir.Ya Haclısınız,ya değilsiniz.İnsanoğlunun başı çok ağaracağa benziyor.Sevgiler değerli dost.

    YanıtlaSil
  4. Peygamber bir gün kendi kendine ben galiba bu işi başaramayacagım 12 yıldır anlatıyorum daha hiç kimseyi inandıramadım diye üzülüp aglarken ALLAH Ona şöyşe seslenir Ey MUHAMMET SEN HİÇ ÜZÜLME SEN CÜMLE ALEMİ İSLAM ETSEN BEN GENE FİTNE ÇIKARIP KAN DÖKECEK İNSANALR YARATIRIM DER...Şimdi bu sözü göz önünde bulundurursak bu oluşum pekte yadırganmamalı ...Mühim olan ben nerdeyim Fitne nin içindemi dışındamı çünki herkes kendinden sorumludur ....

    YanıtlaSil
  5. Çarpık bir düzenin savunucusu islam rejimi militanları yıllarını koinizmin düşmanlığına adarken,bugün müslümanların savunusu konumunda yer alan koministleri farketmeleri ve o uyku uyşturulma anlayışından vaz geçmeleri kacınılmazdır.

    YanıtlaSil
  6. Son_Amaz10
    Aman bir savaş daha olmasın diye kendi başbakanımız yerine Obama nın ağzının içine bakmak.. pek Müslüman! başbakanımızın Haçlılara kılavuzluğa bu kadar hevesli olması.. ne utanç verici.

    YanıtlaSil