SURİYE ÇIKMAZINDAN KURTULMALI TÜRKİYE


ABD’nin, BOP kapsamında mahvettiği/mahvettirdiği ülkelerden biri Suriye. “Diktatörleri devirip demokrasi getirdiklerini” söyleyerek Ortadoğu ülkelerine Haçlı seferine çıkan Batılı emperyalistlerin işbirlikçileri ise Suudi Arabistan, Katar ve AKP yönetimindeki Türkiye. Sanki bu ülkelerde demokrasi varmış gibi diktatörlükleri yıkmaya soyundu bu üç Ortadoğu ülkesi.
Açık diktatörlüklerle yönetilen Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye; para, silah ve diplomatik destekle dünyanın dört bir yanından teröristleri Suriye’ye topladılar. Yıllardır çeşitli ülkelerde savaşan bu terör grupları, Suriye’nin altını üstüne getirdiler. Kundaktaki bebeklerin doğranarak öldürülmesi, çocuk yaştaki gençlerin ciğerlerinin sökülüp yenmesi, masum sivillerin tekbir getirilerek kurşuna dizilmeleri, kadınlara akıl alamaz tecavüzlerin yapılması gibi insanlık dışı eylemlere imza attı bu terör grupları. Suriye’nin tarihsel yapıtları hunharca yakılıp yıkıldı. Bu ülkede vahşet kol gezdi. Kimler sayesinde? ABD destekli Suudi Arabistan, Katar ve AKP sayesinde.
Suriye’de muhalefet adı altında toplanan terör gruplarının yaptıkları insanlık suçudur. Burada işlenen suçlar, insanlık için yüz karasıdır. İnsanlık tarihi, böylesi bir vahşetle çok az karşı karşıya gelmiştir. Bu nedenle bu suçu işleyenlerin, bu suça yardım edenlerin uluslararası tarafsız mahkemelerde yargılanması gerekir.
Suriye’de terör gruplarının yaptıkları,  Nazilerin işledikleri suçlardan farksızdır. Böylesi bir insanlık ayıbına uygar dünya, insan vicdanı sessiz kalmamalı.
Başta ABD olmak üzere Batılı devletlerin hemen hepsi Suriye’de işlenen insanlık dışı suçların farkındadır. Bu nedenledir ki müdahale düşüncesinden vazgeçerek Esat’la uzlaşmanın yollarını aramaktalar. Rusya’nın kararlı, barışçı tutumuyla Esat’ın direnişi Suriye’ye müdahale cephesini çatlatmıştır. Siyasal anlamda aynı cephede yer alanlar, askeri müdahale düşüncesini terk ederek barışa yönelmişlerdir.
Suriye’de teröristlerin eylemlerine her türlü desteği verenlerse büyük bir boşluğa düşmüşlerdir. Diplomatik yolları kapattıklarından yapabilecekleri fazlaca bir şey yok. Bir noktada Suriye’de işlenen insanlık suçlarının ortağı olmuşlardır. Bu mahcubiyetle barış masasında yer bulmaları çok zor.
Türkiye; AKP iktidarının bilgisiz, dar görüşlü, Ortaçağ kafalı siyasetçileri yüzünden Suriye’de vahşet uygulayan teröristlerle aynı safta yer almıştır. Bu çok üzücü ve yanlıştır. Bu siyasal çıkmazdan sıyrılması gerek ülkemizin. Bu ayıptan kurtulmak gerek, hem de ivedilikle. Bu nedenle muhalefete büyük görevler düşmekte. AKP’nin yıkıp yok ettiği diplomatik köprüleri kurmak için.
Bölgesinde yalnızlaşmış, terör örgütlerinin insanlık dışı eylemlerini destekleyen bir Türkiye görüntüsü ortadan kaldırılmalı tez elden. Bu yapılmazsa Türkiye’yi içinden çıkılmaz siyasal sorunlar beklemekte uluslararası ve bölgesel düzeyde. Türkiye, ne yapıp edip Suriye çıkmazından kurtulmalı. Yoksa AKP’nin başına sardığı belaların vebalini ödemek zorunda kalır.
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           13 Eylül 2013
Not: 16 Eylül 2013 tarihli Ulus Gazetesinde yayımlanmıştır.


2 yorum:

  1. '' Yıllardır çeşitli ülkelerde savaşan bu terör grupları, Suriye’nin altını üstüne getirdiler. Kundaktaki bebeklerin doğranarak öldürülmesi, çocuk yaştaki gençlerin ciğerlerinin sökülüp yenmesi, masum sivillerin tekbir getirilerek kurşuna dizilmeleri, kadınlara akıl alamaz tecavüzlerin yapılması gibi insanlık dışı eylemlere imza attı bu terör grupları. Suriye’nin tarihsel yapıtları hunharca yakılıp yıkıldı. Bu ülkede vahşet kol gezdi. Kimler sayesinde? ABD destekli Suudi Arabistan, Katar ve AKP sayesinde.'' Yazının temel iletisi diyebileceğimiz bölüm bu tümceler. Böylesi TERÖR ÖRGÜTLERİ militanlarıyla işbirliği , Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin temel ilkelerini yok saymaktır. Bundan dolayı , Türkiye , bu Suriye serüveni dışında kalmalı ve onurlu duruşunu korumalıdır. Adil Haciömeroğlu'nun kaleminden yine önemli bir yazı bu..Teşekkürler! ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil
  2. Akıl almaz vahşetlerinin bedeli biz Türkiye olarak ödemek istemiyoruz. Akp çeksin bu suçlarının cezasını inşallah.

    YanıtlaSil