AZİZ NESİNLİK TESPİTMİŞ

                                             
KONDA, anket yapmış. Halkın yüzde yetmiş yedisinin bakan ve bakan oğullarının rüşvet aldığına inanıyormuş. Doğru tespit...
KONDA anketine göre AKP oyları hala yüzde 47.7 görünmekte. Yolsuzluğa inanan halkın hala AKP’ye oy vermesi şaşırtıcı. Bu durumda suç kimde? Halkta mı, siyasal partilerde mi?
Eğer bir ülkede rüşvet, yolsuzluk, baskı, adam kayırma diz boyu ise ve hala iktidardaki parti güç yitirmiyorsa halkı suçlamak yanlış. Bu demektir ki muhalefet partileri de halka güven verememekteler. Bu kadar kokuşmanın olduğu yerde muhalefet, iktidar seçeneği olamıyorsa aynanın karşısına geçip düşünmelidir. Nerelerde hata yaptığını ortaya çıkarmalı ve bu hataları düzeltmeli muhalefet.
Temiz topluma giden yol, dürüst ve güvenilir kişilerin siyaset alanında olmasıyla açılır. Adı, şaibeli işlere bulaşmış kişilerle temiz siyaset oluşturulamaz.
6 Şubat 2014 tarihli Cumhuriyet Gazetesi, KONDA anketi için “Aziz Nesinlik Tespit” manşetini atmış. Aziz Nesinlik olan, halkın tercihi değil; muhalefet partilerinin kimliksiz politikalarıdır. Böylesine uygun bir ortamda bile gümbür gümbür iktidara yürüyemeyen muhalefet partileri kara kara düşünmeli.
Dünyanın hiçbir yerinde iktidarın kokuşmuşluğu karşısında yerinde sayan bir muhalefet görülmemiştir. AKP’ye benzer politikalar izlemekle AKP’nin yıkılacağını düşünmek saflıktır, saflık.
Cumhuriyet Gazetesi, “Aziz Nesinlik tespit” derken adresi şaşırmış. Halkı AKP’ye mecbur eden muhalefet olmalı adres. Cumhuriyet’in kuruluşuyla yaşıt bir gazetenin, muhalefete söyleyeceği bir çift sözü olmalı.
                                                                       Adil Hacıömeroğlu

                                                                       7 Şubat 2014  

1 yorum:

  1. Ankette yolsuzluğa , rüşvet batağına girildiğine inananlar , toplumun % 77 olarak göründüğü halde ; AKP oyları % 47,7 çıkıyor. Yani , toplumun yaklaşık % 25 'i , yolsuzluğa ve rüşvete -bilerek - oy veriyor . Bu da Aziz Nesinlik olgu sayılıyor. Sayın A. Haciömeroğlu ; bunu , muhalif partilere halkın güvensizliğinin göstergesi olarak belirlemiş. Katılırım bu görüşe. Ancak ; Türkiye'de DİN İSTİSMARI yapan partiler toplumdaki geleneksel önyargıya bağlı olarak , seçmenin yarıdan çoğunluğunun oyunu alıyorlar hep. Burada , kendisini dindar sayan kesimlere '' SOL , DİNE KARŞI DEĞİLDİR , SAYGILIDIR . '' görüşünü benimsetmek önemlidir kanımca. Çünkü o kesimde '' SOL BİR PARTİYE OY VERMEK , DİNCE GÜNAH SAYILIR. '' algısı kasıtlı olarak yerleştirilmiştir. Tşkkr. ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil