ASKIDA VEKİL


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Deva ve Gelecek partilerinin olası seçimlere katılabilmeleri için onlara milletvekili vererek TBMM’de grup kurmalarına yardımcı olabileceğini söyledi. Daha önce aynı şey, İyi Parti için de yapılmıştı. Bunun adı hülle...

 Ne yazık ki halka çözüm içeren izlenceler sunamayanlar, hülleci demokrasiyi buldular.

 Hülle yapacağına, siyasal partiler ve seçim yasasının değişmesi için uğraşsana be adam! Hangi alanda olursa olsun hülle, yanlış bir iş! Hülle demek, aldatma demek.

 “Hülle” sözcüğü, dilimize Arapçadan girdi. “Medeni Kanun’un kabulünden önce, kocasından üç kez boşanan kadının, yine eski kocasıyla evlenebilmesi için yabancı bir erkeğe bir günlüğüne nikâhlanması” demek hülle. Hülle konusunda halk arasında ilginç öyküler anlatılır. Bu öykülerin nerdeyse hepsi yüz kızartıcıdır. Hülle yoluyla bir nevi çokeşlilik yaygınlaşmaktaydı. Medeni Kanun’la kadın korundu bu saçma sapan gelenekten.

 Şimdi kalkmış Kılıçdaroğlu, bu ayıplı ve çoktan yok olmuş bir geleneği siyaset sahnesinde canlandırmaya çalışıyor. Ne kadar kötü değil mi?  

 Askıda ekmek, askıda çorba, askıda faturayı görmüştük daha önce. Şimdi de Kılıçdaroğlu sayesinde askıda milletvekili dönemini de göreceğiz. Dürüst(!) denen bir genel başkan, siyasette büyük bir yozlaşmanın öncüsü olmakta. Hülle yoluyla yasaları delmenin peşinde.

 Askıda vekil işi, ABD’nin “Ankara’daki adamımız” dediği Davutoğlu ve küresel sermayenin gözdesi Babacan’ın kurduğu partiler için söz konusu. Zaten küreselciliğe de hülle yakışır.

                                                                                   14 Mayıs 2020

 

 

1 yorum: