“BEBECAN”


        Başlıktaki ad, rahmetli Kamer Genç’in buluşu. TBMM kürsüsünden onlarca kez zamanın ekonomiden sorumlu bakanı Ali Babacan’a “Bebecan” diye seslendi. Onun ABD’ye ve emperyalist finans kuruluşlarına bağlılığını sürekli gündemde tuttu Kamer Genç. “Bebecan”ın Türkiye’nin yararına değil, ABD çıkarı için çalıştığını hep gündemde tuttu. ABD muhiplerine karşı savaştı usanmaksızın. Bu savaşım, çoğu zaman bazı partililerini de rahatsız etti.

        “Bebecan” bakanlık yaptığı dönemlerde “Açılım süreci”nin en ateşli savunucusuydu. Ayrıca borçlanma politikasıyla ülkemiz ekonomisine ağır darbeler indirdi. Tarım ve hayvancılığı, küresel sermayenin isteği doğrultusunda yok olma noktasına getirdi. Cumhuriyet’in bin bir emekle ve yoksul halkın alıntreriyle yapılan fabrikaları özelleştirme adı altında, yok pahasına elden çıkarıldı. Hem sanayide hem de tarımda dışa bağımlık arttı. İşsizlik çoğaldı. Köyler boşaldı. Kent varoşlarına göçen çiftçiler, boğaz tokluğuna buralarda sürünür oldu. Türkiye’nin kaynakları küresel sermaye gruplarına peşkeş çekildi onun döneminde.

        Ne zaman ki AKP, açılım siyasetinden vazgeçmeye başladı, “Bebecan” da geri çekilir göründü siyasetten. Önce bakanlıktan ayrıldı. 15 Temmuz sonrası ülkemizde oluşmaya başlayan Atlantik’ten kopma eğilimi güçlendi. Buna koşut olarak sıcak para ekonomisinden de vazgeçildi. Ulusal kaynaklar harekete geçirilmeye başlandı. AKP, bu dönemde ulusal ve yerli olanı keşfetti. Bu da en çok ABD’yi rahatsız etti. ABD muhipleri de bu süreçte AKP’den kopmaya başladı. Bu kişilerin başında da “Bebecan” vardı.

        “Bebecan” dünyada gerileyen, ülkemizde nefret edilen ABD’nin eski günlerine dönmesine deva olmak için Deva Partisi’ni kurdu. AKP’nin terk etmekte olduğu küresel politikaların savunucusu oldu Deva ile.

        Habertürk’te katıldığı bir söyleşide “Bebecan” Anayasamızın 66. maddesinde yer alan “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür.” anlatımını yeniden ele almayı önerdi. Bu bölücülüğü yeniden diriltme, kapanan “açılım” sayfasını yeniden açma isteği. Ayrıca tarihin çöplüğüne giden BOP’u, çöplükten çıkarma düşüncesi. Bundan da anlaşılacağı üzere “Bebecan” bildiğinden şaşmıyor, efendilerine hizmet etmekten geri adım atmıyor.

        Anayasamızın 66. Maddesindeki “Türklük” tanımı, Atatürk’ün Medeni Bilgiler kitabında el yazısıyla yazdığı “Türklük” tanımıyla örtüşmekte. Anayasamızda yer alan “Türklük” Büyük Taarruz’la kurtarılan vatan topraklarına Mehmetçiğin süngüsüyle kazındı. Türklüğü yok etmek isteyenler, Türklüğü bu topraklardan silmek, anayasadan çıkarmak için Toroslardaki son Yörük çadırını yok etmeleri gerek. Bu olmayacağına göre bu bölücü, yıkıcı düşünce hiçbir zaman yaşama geçmez.

        “Bebecan” Anayasamızın 66. maddesinin değiştirilmesini düşünüp söylemesi, ABD ve BOP’un bebesi olduğunu göstermekte. Altılı masada yer alan partilerin tabanında “Atatürkçüyüm” diyen birçok kişi var. Atatürk’ü Anayasadan, dolayısıyla da emperyalizmden kurtardığı vatan topraklarından silmeye yönelik bu girişime sessiz mı kalacak “Atatürkçüyüm” diyen yurttaşlarımız? Böyle bir ihanete olası bir seçim utkusu için göz mü yumulacak?

                                                                       Adil Hacıömeroğlu

                                                                       5 Ocak 2023

4 yorum:

  1. Maalesef önemli bir kısmı sessiz kalacak. Ama tepki verenler de azımsanacak oranda değil. Bu sebeple seçimleri büyük bir sürpriz olmazsa Tayyip Erdoğan kazanacak. Ancak küreselci, liberal, etnik ve mezhep bölücüsü Batıcı zihniyetle büyük bir hesaplaşma dönemine giriliyor. Bunu da görmek, ideolojik kavgayı geniş kitlelere yaymak ve sertleştirmek gerekiyor. Muhafazakar denilen AKP tabanını devrimcileştirmek demektir bu bir yandan. Aslında 15 Temmuz bu süreci başlattı, aile mitingleri bunları devam ettiriyor. Daha ilginci seçim düşündüğüm gibi Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanırsa muhalefetin bu pervasızlığına karşı büyüyecek halk hareketleri olacak. İşte o durumda sıkışan ABD, Yunanistan'ın düğmesine basıp bir sıcak savaşı gündeme getirebilir. Bu süreçte CHP'nin daha radikalleşeceğini ve kendi kendini imha edeceğini söylemiştim uzun zaman önce. Gidişat o yönde...

    YanıtlaSil
  2. Ülkede kime güveneceğimizi şaşırdık . Kimi kinci kimi dinci kimi ajan karışmış ülkemiz. Hayırlısı olsun bakalım.
    Ama biz özgürlüklere CUMHURİYETE sahip çıkanların yanında olacağız.
    İsmail GÖKÇE
    DENİZLİ

    YanıtlaSil
  3. Altılı masada CHP ne derse o olur !
    Ali Babacan Doģu Perinçek gibilerden çok daha fazla bu ülke sevdalısıdır(Yahudi bir aile ferdi olmasına rağmen)

    YanıtlaSil
  4. Bebecan Akapenin kuruluşu aşamasında çıkarılan 6 adın yerine ABD tarafından eklenenlerden biridir. Kürşat Tüzmen, Mehmet Şimşek, Babalar gibi satan bunlardandır. Bebecanın Türk Anayasadan çıkarması bir ABD planıdır. Tasarının destekçisi de Akape YChp Hdpkk gelecek deva hüdapar sosyalistimsitraklar, liboşlardır. Günümüzde bu cepheden hiç biri bu tasarının piyonu olmaktan vazgeçmemiştir. Anayasal değişiklik konusunda Hdpkk ile görüşme kararı alan, giden Akape seçmen ve milletvekili çokluğuyla TÜRK ULUSUNU anayasadan çıkarma tasarısının birinci görevlisidir. Aynı zamanda yürütme görevindedir ki, birincil anlamda tehlike Akapedir. Baş örtüsünün altında Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasasının ilk dört maddesini değiştirmede vardır. Yani akapenin değiştiği falan masaldır, ütopyadır.

    YanıtlaSil