AYNADA GÖRÜLEN SOYSUZLUK


Eski Rize Belediye Başkanı ve aynı ilin eski milletvekili olan Şevki Yılmaz’ı, kamuoyu Atatürk ve cumhuriyet karşıtlığı, düşmanlığıyla tanır. Yılmaz, her fırsatta Atatürk ve devrimlerine karşı düşmanlığını kusar. Bunu da Müslümanlık ve Osmanlıcılık adına yapar. Söylemlerindeki kin, öfke ve kötücül dil ilgi çekici.

II. Abdülhamit’in torunlarından Berna Osmanoğlu’nun düğününe nikâh şahidi olarak katılan Şevki Yılmaz, mikrofonu bulmuşken bir de konuşma yaptı. Bağışlayın bu bir konuşma değil, kuduz bir varlığın salyalarını ortalığa saçması. Yılmaz, evli çiftlere mutluluk dilemek yerine “Osmanlıyı süren soysuzları da lanetle anıyorum.” diyerek nefretle çoğalttığı salyalarını kustu. Gittiği düğüne de kuduz virüsünü bulaştırmaya çalıştı. Osmanoğlu ailesine yaranmaya çalışırken genç çiftlerin yaşamlarının en büyük mutluluk anı olan düğünlerine kara bir leke düşürdü.

Şevki Yılmaz’ın “Osmanlıyı süren soysuzlar” dediği kimler? Başta Atatürk olmak üzere cumhuriyetimizin kurucuları.

Atatürk’ün soyu sopu belli. Bu konuda yazılan onca araştırma sonunda yazılan kitaplar var. Birkaçını buraya yazayım, belki Şevki Yılmaz ve onun gibiler okuyup öğrenir. 1- Mehmet Ali Öz, Atatürk’ün Ailesi; 2- Ali Güler, Atatürk’ün Saklanan Şeceresi; 3- Ali Güler, Benim Ailem Atatürk’ün Saklanan Ailesi; 4- Vasilis Dimitriadis, Bir Evin Hikayesi…

Atatürk düşmanları, ikide bir soy sop konusunu gündeme getirirler, neden?

Psikolojide yansıtma yöntemini burada anımsatmam gerek. Peki, yansıtma nedir? “Bireyin kendinde bulunan kusurları, eksiklikleri başkalarında görme davranışının” adıdır yansıtma. Toplumda bazı kişilerde sıkça rastlanan bir davranış biçimi bu.

Kendi soyu sopuyla ilgili bilinmemesi gereken şeylerin olduğunu bilen biri, başkalarını soysuzlukla suçlar. Aslında insanoğlu bir ayna. Karşınızdaki kişiye baktığınızda kendinizi görürsünüz aslında. Soylu biri aynada soyluluğunu, soysuz biri ise soysuzluğunu görür. Ayna asla yalan söylemez.

Şevki Yılmaz da Atatürk aynasına baktığında kendini görmekte. Onun adına üzüldüğümü söyleyebilirim. Ne de olsa kılığı kıyafetiyle insan görünümlü biri. Biz, ondan kendi soyağacını kamuoyuyla paylaşmasını bekliyoruz.

Atalarımız, tinbilimdeki yansıtma yöntemini yıllar önce “İşkilli büzük dingilder.” sözüyle dile getirmiş. Ancak ne yazık ki bazılarının ağızları dingildemekte. Ne denli acı bir durum değil mi?

                                                                  Adil Hacıömeroğlu

                                                                  20 Şubat 2024

 

5 yorum:

  1. Günaydın seni takdir ediyorum ve yazılarını takıp ediyorum. Nede olsa yarım İsabey lisin

    YanıtlaSil
  2. Hocam her yazınız gibi ✍️bir solukta okudum sağolunuz , bizleri gözlemlerinizle geçmişimizi de hatırlatıp unutmamamız gerektiğini vurguluyorsunuz🙏🏻👏Fulya Kırımoğlu

    YanıtlaSil
  3. Şevki Yılmaz gibi bir insanımsıyı nikah şahidi tayin etmek, sözüm ona hanedan (!) üyelerinin acizliklerini göstermesi açısından önemli olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Belirli bir maksada yürümek için , bunun gibi soysuzları kullanıyorlar.Amaç laik cumhuriyeti yıkmak.Konuşarak normal karşılanır hale getirecekler, halkın sesi çıkmazsa dozu arttıracaklar.Şeriat boşuna konuşulmuyor yani dertleri İslam değil bu gürühun.

    YanıtlaSil
  5. Yalan, iftira ile aslında Türk ulusuna saldirilmaktadir.

    YanıtlaSil