SEÇİMLERLE İLGİLİ TEHLİKELİ BAKIŞ AÇILARI

        Son yıllarda ülkemizde özellikle sosyal medya üzerinde kışkırtıcılık yapılmakta ülkemizin dirlik ve düzenine karşı. Asılsız görüşlere gerçekmiş gibi inananlar çok. Ne yazık ki sosyal medyada yazılan her şeye inanıp doğru sanmak ülkemize zarar vermekte.

Bazı kişiler, önceki seçimlerde sığınmacıların toplu olarak oy kullandıklarını söylediler. Bu, yenilgilere kılıf uydurmadan başka bir şey değildi. Çünkü seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmayan hiç kimse oy kullanamaz. Bu yalın gerçeği bile bilmemek, büyük bilgisizlik. Hele bilip de bile bile kışkırtıcı bozgunculuk yapmak, ülkemize açıkça düşmanlık.

Neyse 31 Mart’ta muhalefet seçimlerden yengiyle çıktı da “Sığınmacılar oy kullandı.” tümcesini duymadık. Yani sosyal medyada muhalefet yapan kadrolular, böylece kendilerini yalanlamış oldular.

Sosyal medyada yazıp çizen kimileri ise muhalefetin seçim başarısını yurtdışındaki gurbetçilerimizin oy kullanmamasına bağlamaktalar. Ne acı değil mi? 1960 sonrası ülkemizin kalkınmasında önemli pay sahibi olan gurbetçi işçilerimizin oy kullanmasına karşı çıkmak büyük bir aymazlık. Gurbetçi döviz getirip iç piyasamızı canlandıracak, ancak oy kullanamayacak öyle mi? Gerçi bu seçimde oy kullansalar da durum değişmezdi. Ancak gurbetçilerin oy kullanmamasını istemek, ayrımcılık ve içten içe bir bölücülük sayılmaz mı?

Kimler oy kullanır, kimler seçmen olur tartışması bilir bilmez bir biçimde sürmekte. Oysa bu konu çok açık ve yasalarla belirlenmiş.

31 Mart Pazar günü Şırnak ve Ağrı’da olanları izleyince ürperdim. Bu PKK/DEM’lilerin bilinçaltlarına yerleşmiş öylesine bölücülük var ki anlatılamaz. Toplu olarak oy vermeye giden subay, astsubay ve sözleşmeli erlere hakaret eden, bağırıp çağıran bölücü örgüt yandaşlarını görünce kaygılandım. Bu ırkçı, yasa tanımaz tutumun faşistçe olduğunu söyleyebilirim. Oysa yasalar çok açık. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olan her birey, ikamet ettiği yerde oyunu kullanır. TSK mensupları da herkes gibi ikamet ettikleri yerde sandığa gitmekteler. Onların seçme haklarını ellerinden almak mıdır sizin sözde demokrasiniz? Hem oy kullanacak subay ve astsubayların hangi partiye oy vereceklerini nereden biliyorsunuz? Bu kafatasçı, faşist mantıktın kişiyi ülkesine düşmanlaştıran.

Sonradan Ağrı Belediye Başkanı seçildiğini öğrendiğimiz kadın avazı çıktığınca bağırmakta: “Bunların hiçbiri Ağrılı değil!” diye. Ağrılı yurttaşlarımız ülkemizin seksen ilinde oy kullanınca sesini çıkaran oluyor mu? Türkiye’nin hiçbir yerinde “Sen şuralısın, o buralı diye yurttaşlık hakkı engellenen birisi oldu mu bugüne dek. Üstelik seçmen listeleri çok önceden askıya çıkarılıyor. Askıdaki seçmen listelerine niye yasalar çerçevesinde itiraz etmediniz? Amacınız üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek... Kışkırtıcılık yapıp emperyalizme hizmet etmek…

Seksen bir ilimizde yalnızca o ilde doğup büyüyenler, oranın nüfusuna kayıtlı olanlar oy vermiyor. Neredeyse her ilimizde farklı illerden yurttaşlarımız yaşamakta. Her yurttaşımız da yaşadığı yerde oyunu kullanmakta. TSK mensuplarının diğer yurttaşlarımızdan ayrı tutulması niye? Subay ve astsubay ve sözleşmeli erlere bu düşmanlık neden?

 Sosyal medyada bilip bilmediği her konuda uzman kesilen kimi kendini bilmezlerin ülkemizi getirdiği nokta, ayrımcılık ve faşistçe düşünüp davranmaları içler acısı. Bunun adı demokrasiyse ben demokrat değilim.

                                                                            Adil Hacıömeroğlu        

                                                                           4 Nisan 2024

 

2 yorum:

  1. hocam bir konuyu aydınlatalım.Silahaltında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları, izinli bulunsalar dahi her ne sebeple olursa olsun oy kullanamaz.Sosyal medyada izlediğimiz toplu oy görüntülerinfeki insanların subay-assubay olmadığını biliyoruz.her zaman nesnel olalım ve doğruların yanında saf tutalım.

    YanıtlaSil
  2. "Adalet gücü bağımsız olmayan bir ulusun,
    devlet halinde varlığı kabul olunmaz."
    M. Kemal Atatürk

    "Türk için adalet esastır, devlet adalettir.
    Adalet sarsılınca Türk devletleri parçalanır."
    “Adalete dayanan Töre, gökyüzünün direğidir, eğer adalet bozulursa gökyüzü yerinde duramaz çöker.”
    Yusuf Has Hacip, Kutadgu Bilig Hocam aklınıza , yüreğinize sağlık 👏👏✍️🙏🏻🌺📚sağolunuz Fulya Kırınoğlu

    YanıtlaSil