PARASIZ AŞI


Sağlık Bakanlığı, Çin’den elli milyon doz aşı alındığını açıkladı. Üstelik bu alınan aşılar, ülkemizde başta sağlık çalışanları olmak üzere birçok yurttaşımız üzerinde test edildi. Bu testlerde de olumlu sonuçlar alındı.

Salgının ilk başından beri Türkiye, Çin’le işbirliği yaptı. Bilim kurulları sanırım iki kez birlikte toplandı. Bu toplantılar aracılığıyla Çin’in salgın deneyimlerinden yararlanıldı. Çin’deki sıkı önlemlerin neredeyse benzerleri uygulandı ülkemizde. Popülizm yapılmadı, bilimin ilkelerine uyuldu. Bu nedenle Haziran 2020’ye dek uygulanan önlemlerden olumlu sonuç alındı ve salgın dizginlendi.

Haziran 2020’de yaşamın normalleşmesiyle ve liberal bakış açısıyla davranıldığından salgın, hızla toplumun kılcal damarlarına dek bulaştı.

Bugüne geldiğimizde liberal anlayışla yapılan toplumsal serbestliğin faturası çok yüklü olduğu anlaşıldı. Yeniden devletçi yaptırımların gereği kendini ivedilikle duyumsatmakta.

Gelelim aşı konusuna…

Sağlık Bakanlığı, Çin’den alınan aşıların halka parasız uygulanacağını açıkladı. Zaten Cumhuriyet’in kurulmasından beri uygulanan tüm aşılar hep parasız oldu. Bu da Kemalizmin devletçilik ve halkçılık ilkeleri gereğiydi. Bugün de aynı sistemin sürdürüldüğünü görmek bizi sevindirip mutlu eder.

Aşının parasız yapılacağı açıklanmasına karşın HDP/PKK, TBMM’ye korona aşısının halka parasız uygulanması konusunda bir önerge verdi. Anlaşılacağı üzere parasız uygulanacağı açıklanan aşının parasız olmasına ilişkin bir önerge bu. Doğal olarak halk avcılığı kokan ve suyu bulandırmaya yönelik, bu yolla da terör partisinin halk desteği aramasına yönelik bu önerge iktidar partisi ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

HDP’yi tanıyoruz… Bu konuda fazla ayrıntıya, açıklamaya gerek yok! Ancak özellikle CHP ve İP yandaşlarının ve bazı yöneticilerinin “Parasız aşı, TBMM’de Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi.” diyerek bunu iktidar karşıtı bir propagandaya çevirmelerinin kime yararı var? Tükenmekte olan bölücü örgüte ve onun siyasal uzantısı HDP’ye… Peki, CHP ve İp bu propagandaya niye alet olur? Aşının parasız yapılacağını bile bile neden böyle bir karşı çıkışı kamuoyunda örgütlemeye çalışırlar?

ABD’nin istediği “Yaratıcı Yıkıcılık” ülkemizde devreye sokulmuştur. Ortaya atılan düşüncenin doğruluğuna ya da yanlışlığına bakılmadan Türkiye karşıtı bir propaganda başlatılmıştır.

Önümüzdeki günlerde Çin aşısına karşı bir kampanya başlatılırsa şaşmam. Çin aşısı karşıtları, ABD aşısının erdemlerini saya saya bitiremeyecekler. Onlar için önemli olan halk sağlığı değil, ABD çıkarları.

ABD’nin devreye soktuğu “Yaratıcı Yıkıcılık” karşısında bizim tavrımız mı ne olacak?

Türkiye, emperyalizme karşı bir savaşla kuruldu. Ülkemizi yaşatmanın yolu da her türlü emperyalist propaganda ve saldırıya karşı durmaktır. Emperyalizme karşı duramazsak ülkemizde yaşayamaz, ulusumuz da.

                                                                       29 Kasım 2020

2 yorum:

  1. Bizim tavrımız bu muhalefete geçit vermemek olacak. Elinize sağlık hocam

    YanıtlaSil
  2. Yıllar yıllar önce kendi aşımızı üretebiliyorken , şimdi yem bekleyen yavru kuşlar gibi ağzımız açık kim aşı üretecek diye bekliyor olmak içimi acıtıyor ... Önemli olan halk sağlığı, ancak yeterince denenememiş hiç bir aşının ülkemizde bedava diye uygulanmak istenmesine karşıyım ... Mecliste ücretsiz olsun diye verilen aşı önergesi Almanya ve Avrupada üretilen aşı için .Bu resmen açıklandı ... Burada , insan hayatı üzerinde siyaset yapılmasına kesinlikle karşıyım . Can sağlığının pazarlığı ve siyaseti olmamalı ...

    YanıtlaSil