SİYONİZM'E AMBARGO VE İSRAİL MARKALARI


Neredeyse her gün onlarca defa listeler elimize ulaşmakta sosyal medyadan. Listede Yahudilerin sahip oldukları firma adları var. Bu firmalardan alışveriş yapılmaması istenmekte. Bu şirketlerin ürünlerine verilen paralar İsrail’e gittiğinden mermi, bomba, füze, roket olarak Filistinlilere ölüm yağdırdığını söylemekteler. İlk bakışta doğru bir kampanya. Ancak sorulacak asıl soru şudur: Siyonizm’e parasal kaynak sağlayan bu şirketlerin Türkiye’de ne işi var?

Ben beni bildim bileli, elimden geldiğince yerli malı kullanmaya özen gösteririm. Bir malın yerlisi varsa yabancısına bakmam bile. Zorunlu olmadıkça yabancı malları almam. Bu alışkanlığı bana kazandıran köy enstitülü babam. Cumhuriyetimiz ve ülkemizle onur duyardı. Ürettiğimiz her şeye kutsal gözüyle bakardı. Bize de aynı alışkanlığı, düşünceyi verdi.

Nedense ülkemizde yediden yetmişe yabancı mal kullanma özentisi, alışkanlığa dönüştü. Buna tüketim çılgınlığı da eklenince durum, hiç de iç açıcı değil. Üretimden kazandığımız, tüketime yetmemekte. Bu tüketim çılgınlığını, yabancı mal özentisini yüreklendirip yaygınlaştıran, canlı tutanlar; her türlü medya ve ulus bilinci olmayan siyasetçilerle devlet yöneticileri. Yerli araba kullanan Kıbrıs Kahramanı Başbakan Bülent Ecevit’le dalga geçildiğini görüp işitti bu satırların yazarı.  Topluma örnek olması gereken Ecevit, dalga konusu yapıldı sonradan görme görgüsüzlerce.

Ne yazık ki ABD sever siyasetçiler, Atatürk’ün öncülüğünde kurulan onlarca fabrikamızı özelleştirme adı altında elden çıkardılar. Bunu da bir beceri olarak sundular kamuoyuna. Sen, kendi üretimini yok edersen yabancı firmalar yok edici çekirge sürüsü gibi ülkeni işgal eder. Kendi üretim alanlarının kapılarına kilit vurup İsrail markalarının ülkemize yerleşmesinin yolunu açan kimler, yıllardır Türkiye’yi yönetenler değil mi?

12-18 Aralık tarihleri arasında Yerli Malı Haftası kutlanırdı okullarımızda. Amaç, yurttaşlarımıza küçük yaşta yerli malı kullanma bilincini vermekti. Zamanla önemsizleştirildi. Aslında öyle bir duruma geldi ki ülkemiz, bu hafta kutlamalarında öğrenciler masalarının üstüne neredeyse yerli malı koyamayacaklar.

Birçok sebzenin tohumu her yıl İsrail’den alınmakta. Kimse: “Koskoca Türkiye’nin tohumlarına ne oldu da İsrail’den tohum alıyoruz?” diye sormadı. Bin yıllık ata tohumları neredeyse elimizden uçup gitti. Bunu yapan kim? Ülkemizi yöneten iktidarlar… En çok da İsrail’e karşı söylev vermekten başka bir şey yapamayan Tayyip Erdoğan’ın AKP hükümetleri. Sen, çiftçini göbeğinden İsrail’e bağla; ondan sonra kalk Filistin için gözyaşı dök öyle mi?

Evet, Siyonizm’in para muslukları kesilmeli, bu çok doğru. Bunun için toplumsal, siyasal tutarlılık gerek. Sen, neredeyse yirmi dört saat İsrail şirketlerinin ürünlerinin reklamlarını yap her yanda. Ondan sonra da çoluk çocuğa “Bunları tüketme!” de… Bu tavrınla inandırıcı olacağını mı sanıyorsun?

Neredeyse en kuytu köşelerde bile kocaman AVM’ler yaptıracaksın. Böylece çarşı esnafını yok edeceksin. O AVM’lerde neredeyse yerli markalar olmayacak. Buralardaki dükkanların ezici çoğunluğunu ırkçı Siyonistlere vereceksin… Sen, böylece her köşe başına İsrail’in para musluklarını koyacaksın seçeneksizce, ondan sonra kalkıp halka şirin görünmek için “Halk, bu malları almasın!” diyeceksin. Be hazret, halkın alabileceği yerli ürün mü bıraktın çarşıda, pazarda?

Önce kes bakalım İsrail’le ticareti. Çağır bakalım Türk büyükelçisini Ankara’ya. Malatya-Kürecik’te radarı kapatıp İsrail’e güvenlik darbesini vur da görelim Filistin severliğini. Sen yapacağını yap, halk senin yaptığının bin katını yapar İsrail saldırganlarına, soykırımcılarına karşı.

                                                              Adil Hacıömeroğlu

                                                              11 Kasım 2023

 

 

1 yorum:

  1. Öğretmenim ben sabah marmaraydan yenikapıya gidiyorum inanin her tarafta arap ve yabancı gençler ve adim başı Starbaks kahve ve benzeri ürünler ve kıyafet reklam panoları inanın kendinizi memleketinizde yabancı görüyorsunuz.Memleket işgal edilmiş gibi izlenimi içinizi duyğularını yaşıyorsunuz😔😔iyi akşamlar

    YanıtlaSil