TGB’NİN BLİNKEN PROTESTOSU


AKP hükümetleri masayı ve kasayı çok sevmekte. Sözde denge politikası uygulayacaklar ya, bunun için yabancı devlet yöneticileriyle sık sık görüşmeyi bir iş sanmaktalar. Asıl yapılması gerekeni yapamayan hükümet, durumu kurtarmak ve halkın gözünde bir şeyler yapmış gibi görünmek için her gün onlarca yabancı devlet temsilcisiyle telefonla ya da yüz yüze görüşmekteler. Bu görüşmelerin Gazze’nin yok edilmek istenmesine bir yararı oldu mu? Hayır…

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail’e ve bazı Arap ülkelerine gitti birkaç kez. Türk dışişlerinin gözü yollarda, ama ne gelen var ne de giden. Bir türlü gelmedi Blinken.

Blinken kim? İsrail, Gazze’ye saldırdığında hemen Tel Aviv’e gidip Netanyahu’ya: “Buraya Yahudi olarak geldim.” diyen biri. Zaten bu sözüyle kimin yanında olduğunu açıkça belirten bir Amerikalı yönetici. Yani İsrail’in Filistin’de uyguladığı soykırımın en büyük destekçisi. Ankara, soykırımın en büyük destekçisinden umar aramakta. “Aman Hamas yaptı, siz yapmayın mı?” diyeceksiniz Tel Aviv’e bir Yahudi olarak giden bakana.

Sen, yapman gerekeni yaptın mı öncelikle? Kürecik üssünü kapatıp İsrail’in demir kubbesinin gözünü kör ettin mi? İncirlik üssüne el koyup ABD’nin kolunu kanadını kırdın mı? Türkiye’nin dört bir yanındaki ABD/NATO üslerinin kapısına kilit vurabildin mi? Hiçbirini yapamadın, yalnızca bol bol kınama yapıp savaşan taraflara itidalli olmalarını önerdin. Ne oldu bu kınama ve itidal isteği? İsrail’in vahşetini bir milim durdurdu mu? Başta ABD olmak üzere batılı emperyalistlerin bedenlerinde bir gram vicdan oluşturdu mu?

Eli kanlı ABD’nin eli kanlı bakanı Ankara’ya geldi. Seksen beş milyon nüfusu ve birçok siyasal partinin, demokratik kitle örgütünün, sendikanın, meslek odasının var olduğu ülkemizde bir tek Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi gençler, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Türk Dışişleri Bakanlığı’nın önüne gidip Blinken’ı protesto ediyor. Ona: “Katil Blinken Türkiye’den defol!” diye bağırarak soykırımcı olduğunu anımsatıyor TGB. Bu eyleme Vatan Partisi Öncü Gençlik de destek verdi.

TGB, daha önce İncirlik üssünün kapatılması için eylem yaptı. Malatya-Kürecik üssüne el konması için yürüdü buraya. Ülkemize gelen ABD askerlerini nerede gördüyseler çuval geçirdiler başlarına.

Ankara’da, dışişleri bakanlığı önünde Blinken protestosu yapan gençleri Türk polisi dağıtmaya çalıştı, gözaltılar var. AKP hükümeti, ABD’yi protesto eden gençlerin eylemlerini niye engellemeye çalışıyor. Bu eylem, demokratik bir hakkın kullanılması. Protesto sırasında şiddet yok! Yakıp yıkma, kırıp dökme hiç yok!

Atatürk’ün tam bağımsızlık düşüncesini şiar edinmiş TGB’li gençleri kutluyorum. Böyle gençlerimiz oldukça ülkemizin geleceğine dair ulusumuzun umutları çoğalacak.

Devrimci de milliyetçi de olmak için emperyalizme karşı çıkmak gerek. 

Filistin sorunu katillerle el sıkışarak değil, onlarla topyekûn bir savaşla halledilir. Bu nedenle AKP hükümeti “denge” adı altında yürüttüğü “dengesizlik” politikasından vazgeçmeli. Hem NATO’nun hem de Filistin’in yanında yer alamazsınız. İkisinden birini seçmek zorundasınız. Hem Zelenski’nin hem de Filistin’in yanında olamazsınız. Suriye ile el sıkışmadan Gazze’ye düşen bombaları engelleyemezsiniz.

Çözüm tektir, o da Avrasya’dadır. Unutulmasın ki ABD/NATO’nun Filistin’den sonraki hedefi Türkiye… Hesap kitap buna göre yapılmalı, siyasetler buna göre belirlenmeli.

Adil Hacıömeroğlu

6 Ekim 2023

                                                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder