FETÖ, DEMOKRASİ İSTER Mİ?


        FETÖ… Ülkemizin Atlantik süreciyle başlayan ve NATO’ya girmesiyle doruğa çıkan uzun dönemde ABD tarafından örgütlenen dinsel görünümlü Gladyo. Bu örgüt, halkımızın dinsel duyarlılığını kullanarak kısa zamanda örgütlendi. Halkçı devletçiliğin oluşturduğu yatılı okul sistemi ortadan kalkınca okuma olanağı bulamayan yoksul çocuklarını kendi yurt ve okullarına yerleştirdi. Onları okutup meslek sahibi yapma isteği, birçok çaresiz çocuk ve genci saflarına çekmesine yol açtı. Bu yolla bu örgüt, ABD’ye insan devşirdi.

        FETÖ’nün ABD’ye insan devşirmesi çok açık yapıldı. Nedense iktidarda bulunanlar, insanlarımızın devşirilmesine göz yumdu. Göz yummak şöyle dursun, çoğu kez büyük yardımlar gördü iktidardaki ve muhalefetteki partilerden. Onu savunan siyasetçiler: “Bakın, ne güzel çocuk okutuyorlar. Alınları secdede… Bunlara yardımcı olmak gerek.” diyerek destek oldular yıllarca.

        FETÖ, bilinçli bir kadrolaşma ve devleti ele geçirme yolunu izledi. Şüphesiz ki bu izlenceyi örgütün liderinin oluşturması olanaksız. Bu izlence, tamamen CİA’nın yol haritası… Bir cemaat örgütlenmesi gibi görünen sistem, bir istihbarat örgütü disiplininde, işlerliğinde. Çalışma yöntemleri de istihbarat örgütü gibi.

        FETÖ’nün devleti ele geçirmesinde birçok demokrasi dışı, yasalara aykırı eylemlerine tanık oldu halkımız. Kendilerine karşı gelen ve ihanetlerini fark edenlere yaşam hakkı tanımadı bu örgüt. 15 Temmuz gecesi, TSK’ya sızmış örgüt elemanları hem askerimize hem de elinde silah olmayan halkımıza silahlarını doğrulttu. İki yüz elli bir şehit verdik, FETÖ eliyle yurdumuza yapılan ABD saldırısını önlemek için. Gözünü kırpmadan kendi yurttaşını öldüren, bunu da ABD adına yapan bir örgütün demokrasiyle işi olur mu?

        14 Mayıs 2023’te milletvekilliği seçimi var. Neredeyse her partinin milletvekili listesinde FETÖ ile ilişkili adaylar var. Kimi bu örgütte görevler almış. Örgütü açıkça savunanlar çok adaylar arasında… Kimileri ise FETÖ’nün sunduğu olanaklarla palazlanmış. Bazıları FETÖ’nün devlet içinde yolunu açarak onun güçlenmesine neden olmuş.

        Görüldüğü gibi FETÖ’cüler kıymete binmiş. Neden mi? Bu partilerin ABD ile olan göbek bağları… ABD’ye bağlılıkta sınır tanımayan YCHP, İP, DEVA, GP… Emperyalizme boyun eğip korkarak iktidarda kalacağını düşünen AKP… Bu partilerin listelerine bakın bakalım ne göreceksiniz? Çürüyüp kokuşan sistem, iktidarıyla muhalefetiyle ABD’nin FETÖ’cülerinden umar ummaktalar. Ne garip iş bu… Zaten sorunlarımızın neredeyse hepsi ABD’ce yaratıldı. Sorunları başımıza bela edenden çözüm beklenir mi?

        Yılların devrimcileri, milliyetçileri, dindarları FETÖ’ye hoşgörü içindeler. Neden mi? Seçimler için kurulan strateji yanlış… Ülkemizin asıl düşmanını görmezden gelerek kurulan strateji, düşmanla işbirliği yapmayı getirdi birçok partiye. Asıl düşman ABD… Bu partiler arasında bunu deyip buna göre duruş belirleyen var mı? Ne yazık ki altılı masanın bir tek stratejik hedefi var: Tayyip gitsin! Eee, böyle bir hedefe varmak için ülkemizin düşmanlarıyla kol kola girmek de olanakı olmakta. Çok yazık, çok…

        Ne yazık ki AKP de domuz bağcı Hizbullah’ın siyasal uzantısından kurtuluş ummakta. Nasıl bir aymazlık bu, anlaşılır gibi değil.

        Demokrasimizi mahveden ABD’den demokrasi ummak nasıl bir saflık? Eğer saflık değilse bu, ihanet… Emperyalizmin silahlı gücünden demokrasi beklenir mi?

                                                                       Adil Hacıömeroğlu

                                                                       12 Nisan 2023

 

2 yorum:

  1. Darbe sonrasında herkes fotoğraf servisine, isim listesi açıklamaya koştu. Kimse "Gülenizm" nedir, ideolojisi, çizgisi nedir sorgulamadı. Bir süre sonra da hepten gevşeme oldu bu konuda. "Bir de onları dinleyelim" aymazlığı içinde kendisine sosyal medya fenomeni ünvanı verilen asker çocukları bile bu gevşeme seansına katıldı. Bu esnada muhalefetin özellikle adalet yürüyüşü ile beraber giderek Gülenizm çizgisine savrulduğunu gördük. İsimlere takılmanın bedelini muhalefeti Gülen'e teslim ederek ödedi Türk siyaseti. Bugün Gülenizm "Altılı Masa" ile tekrardan atılım yapmak peşindedir. Peki nedir Gülenizm?
    - Dinde akılcılık yerine Eşarilik
    - NATO'culuk ve Amerikancılık
    - Ekonomide serbest piyasacılık, küresel finans oligarşisine teslimiyet
    - Federal bir Türkiye oluşturmak ve bunu AB'nin yerel yönetim özerklik şartı üzerinden gerçekleştirmek
    - İran, Çin ve Rusya ile düşmanlık
    - Dizginsiz neoliberalizm
    Yiyenlere afiyet olsun, Amerikan kuklalarının, sümüklü CIA vaizinin masasına ben oturmam.

    YanıtlaSil
  2. Anladığım kadarıyls Doğu beyin ifade ettiği konu üzerinde yoğunlaşan bir makale.
    Konunun tamamına yakınınını desteliyorum.Lakin hüdapar kendini açıkça ifade etiğini zannediyor.ısrarla hizbulahla aynı kefeye koymanın ne anlamı var.
    Pkk nın bu konuda beyanı var bunlar yüzünden güney doğuda istediğimiz şelilde hareket edemiyoruz.
    Ha sorun dindar olmaları ise ozaman ayrı,

    YanıtlaSil