PKK, DEMOKRASİ GÜCÜ MÜ?


        Bölücü örgüt PKK’nın kuruluş ve var olma amacı, Türkiye’yi bölerek bir etnik devlet kurmak. Bunu da silahlı savaşımla olacağını dünyaya duyurmuş durumda. Örgüt, kendi parti programında bu amacını açıkça yazmakta. Yalnızca Türkiye’yi mi bölmek istemekte? Tabi ki hayır…

        PKK, Türkiye’nin yanı sıra İran, Irak ve Suriye’den de parçalar koparmanın peşinde. Bu dört parçayı birleştirerek II. İsrail’i kurmak istemekte. Bunun için de bu terör örgütünün dört ülkedeki uzantıları, silahlı mücadele yürütmekte. Bölücü örgütün saldırıları en çok Kürtlere zarar vermekte. PKK ortaya çıktı çıkalı, bu ülkelerde yaşayan Kürt kökenlilere dirlik düzenlik yok!

        Kendi buyruğuna girmeyen Kürtlere toplu kıyımlar uygulamakta bebek, çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden. Halkı yıldırıp sindirerek destek alma peşinde. Çocuk yaştaki gençleri dağa kaçırıp örgüte militan devşirmekte. Örgüt içi infazlarda öldürülen kişi sayısı bilinmemekte. Kırk bine yakın insanımızı şehit etti bu kanlı örgüt asker sivil demeden.

        Türkiye’nin her yanından, illerden, ilçelerden, köylerden PKK terörüne verdiğimiz şehitlerimiz var. Dinlencelerde yurt topraklarında gezerken yol üstündeki köy gömütlüklerini görürüm. Gömütlüklerde Türk bayrakları dalgalanır yer yer. Neredeyse her köyün gömütlüğü aynı durumda. Her gördüğümde içim sızlar. Çünkü bayrakların altında yatanlar şehitlerimiz. Evlatları toprağa düşmüş, yüreği yaralı aileleri düşünüp duygudaşlık yaparım. Bu sırada gözyaşlarıma engel olamam.

        Ülkemizin insanına, bütünlüğüne, kalkınmasına, gelişmesine saldıran PKK’dan neredeyse tüm yurttaşlarımız nefret ederdi yıllar önce. AKP, açılım döneminde onları toplumun bazı kesimlerine kabul ettirdi. Onların şiddetini haklı gösteren izlenceleri dinledik yüreğimize taş basarak. Neredeyse “Bu işin sorumlusu devlettir, PKK suçsuzdur.” kararına varacaktı açılımcılar. Neyse ki bu yanlıştan dönüldü.

        PKK, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkmak, bölmek, parçalamak için silah elde dolaşmakta. Asıl hedefleri, Atatürk’ü silmek bu topraklardan. Atatürk’e karşı İngiliz ve Fransızların kışkırtmaları, çil çil altınlarıyla isyan eden Şeyh Sait’le Seyit Rıza bölücü örgütün esin kaynakları. Bazı illerimizde heykelleri bile var. Ne yazık ki Atatürk’ün kurduğu partinin yöneticileri bile bu rezalete ses çıkarmayı bırakın, durumu kabul etmişler bile.

        ABD, PKK’ya on binlerce TIR silah veriyor. Yetmiyor bu, üstüne üstlük helikopterler verip ona hava gücü oluşturmakta. ABD bütçesinden milyonlarca lira ödenek ayrılmakta bu örgüte. Ancak cumhur ve millet ittifaklarında bulunan partiler çıkıp da bunun nedenini ne soruyor ne de konu üzerinde düşünüyor. Anlaşılacağı üzere ABD’nin ülkemizi bölme planlarına hizmet etmekteler bilerek ya da bilmeyerek.

        Bölücü örgüt kan dökerek ülkemizi bölmek istiyor. Ancak onun siyasal uzantısı olan parti, TBMM’de. Üstelik devletimiz bu bölücü partinin kasasına milyonlarca lirayı koymakta. Bu parti, altılı masanın vazgeçilmezi. Bu durumu gören Cumhur İttifakı da bir başka bölücü örgütü TBMM’ye sokmak için ona kollarını açmış durumda. TBMM; HDP ve HÜDA PAR’ın bölücü düşüncelerinin, ihanet çalışmalarının yapılacağı bir yer değil. Meclis’imiz, ülkemizin birliğinin merkezi.

        Elinde silahla gezen, binlerce yurttaşımızı toprağa düşüren, yol kesip insan soyan, çocukları dağa kaçıran, demokrasimizi ortadan kaldıran örgütlerden demokrasi gücü olur mu? Oluyor, nasıl mı? ABD isteyince oluyor. Eğer senin tüm siyasal izlenceni ABD oluşturursa dostla düşmanı ayırt edemezsin. Dostuna düşman, düşmanına dost olursun. Atatürk’ün kurduğu partide bile Büyük Kurtarıcı’nın adını ağzına almaktan ya korkarsın ya da utanırsın. İktidar da domuz bağlarıyla işkence yaparak insan öldüren bir örgütü, dindar diye halkın önüne getirir.

        Bölücü örgütleri meşrulaştırma çabanız niye?

        Soruyorum; bu bölücülük sevdanız neden kaynaklanmakta; aymazlıktan mı, aklınız ermediğinden mi, yoksa ihanetten mi? Hiç eli silahlı, işinde gücünde olan günahsız insanları çoluk çocuk demeden katleden bir örgütten demokrasi gücü olur mu? Eli kanlı bölücü örgütten demokrasi beklemek kimlere hizmettir?

                                                                       Adil Hacıömeroğlu

                                                                       12 Nisan 2023

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder