DÜŞMAN, SENİ NİYE ÖVER?


İsveç’in NATO’ya girmesi, 23 Ocak 2024 günü TBMM’de onaylandı. Düşmanın güçlenmesine olanak veren bu kararın Türk halkının hoşuna gitmediği kesin. TBMM’deki oylamada ABD/NATO lehine oy veren ya da oylamaya katılmayarak içinden geldiği gibi oy verme yürekliliği gösteremeyen milletvekilleri de mutsuz bu karardan. Bu karar ülkemizin dostlarını da memnun etmedi.

Türk ulusu, düşmana güç kazandıran bu karardan memnun değilse birileri çok mutludur. Kim mi? Ülkemize, 1945’ten bu yana düşmanlık yapan ABD yöneticileri.

Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake, İsveç’in NATO’ya kabul edilmesi kararı karşısında memnuniyetini şu açıklamayla duyurdu: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bugün aldığı İsveç’in NATO’ya katılımını onaylama kararını büyük bir takdirle karşılıyorum. İsveç’in NATO’ya katılımı, bugün her zamankinden daha önemli olan İttifak’ın güçlendirilmesi yönünde atılmış kritik bir öneme sahip bir karardır. Türkiye’nin NATO İttifakı’na olan bağlılığı sarsılmaz ortaklığımızı açıkça ortaya koymaktadır. Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetine teşekkür ediyorum.”

ABD Büyükelçisinin yukarıdaki açıklamasına sevinelim mi, üzülelim mi? Düşmanın övgüsüne sevinilmez. Ben de sevinmiyorum halkımızın ezici çoğunluğu gibi. Üstelik bu karar, halkımız gibi beni de üzmekte.

TBMM’de NATO’nun genişlemesine oy veren milletvekillerine bir sorum var: ABD/NATO, PKK/PYD’yi desteklemeyeceğine, Türkiye’nin bölünmesine yönelik terör eylemlerinin arkasında durmayacağına dair bir söz verdi mi? Gerçi böyle bir söz verse de tutmaz onu. Çünkü ABD tarihi; tutulmayan sözler, yalanlar, iftiralarla dolu. Amerikalı yöneticilerin en güzel yaptıkları iş, sözlerinden kolayca dönmeleridir. Bunun içindir ki bu emperyalist gücün sözüne güvenilmez.

Ey TBMM’de İsveç’in NATO’ya katılımına oy veren milletvekilleri! Düşman size teşekkür ediyor, verdiğiniz oylardan çok memnun olduğunu belirtiyor; siz verdiğiniz oylardan memnun musunuz acaba? Düşmanın övgüsü, sizi bir an olsun düşündürüyor mu verdiğiniz oyla ilgili.    

NATO’nun genişlemesini onaylayan milletvekilleri ve siyasal parti yöneticileri sorum sizedir. Yarın öbür gün Ukrayna da NATO’ya alınırsa bu karara “Evet!” diyecek misiniz?

Bir yurtsever olarak düşmandan övgü almak, beni üzer ve kendimi tepeden tırnağa sorgularım bu nedenle. Ya siz NATO’cu vekiller, ne yapacaksınız yaşamınız boyunca? Sorgulayacak mısınız kendinizi? Vicdanınıza nasıl anlatacaksınız yaptığınız bu işi?

                                                                  Adil Hacıömeroğlu

                                                                  25 Ocak 2024

 

4 yorum:

  1. Benzer şekilde belgesellerde,dağ kedisi,dağ faresini yakaladığında onu yalar.(Amerika'nın bize süslü övücü sözler söylemesi gibi.) Dağ fareside kendisinin düşmanı olan,dağ kedisi tarafından sevildiğini,şefkat gösterildiği hissine kapılır. Halbu ki,bu yalama ameliyesi,fareyi yemek için ön hazırlıktır. Bu fıtrat canlıların tümüne insanada,hayvanada,bitkiyede şamildir. Bazı bitkilerin hızlı büyümesinin sebebi,komşusu olan bitkinin güneş almasını engelleyerek öldürüp,kendisine yaşam alanı açması gibi.

    YanıtlaSil
  2. Şükran Şen

    YanıtlaSil
  3. Kanla beslenen Amerika'ya NATO ya hangi vijdanla çoğalmasına izin verilir. Askerlerimizin kanı sizlerin elinde de olmayacak mı. NATO dan çıkın katilleri Vatanımızda beslemeyin artık.

    YanıtlaSil
  4. Şehit cenazelerinde nutuk atanlarla İsveç ' in NATO üyeliğene " Evet" diyenler aynı kişilerdir . Vatandaşa düşen görev, bu ikircikli tavrı görüp ona göre seçimlerde şamarı atmaktır . İhsan Keleş

    YanıtlaSil