KENDİ YAPTIKLARINA MUHALİF BİR CUMHURBAŞKANI


Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan ve partisi iktidarlarının 21. yılını tamamladı. Sanki 21 yıldır iktidar değilmiş de muhalefetmiş gibi kendi yaptıklarından yakınmakta Erdoğan. Oysa sorunu yaratıp büyüten kendi uygulamaları, politikaları ve izlediği yol.

Cumhurbaşkanı 29 Mayıs 2024 günü partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında, uzun uzun İstanbul’un fethinden söz etti sanki fethi kendisi yapmış gibi. Konuşmasına genellikle söylenceler egemen fetihle ilgili. Oysa Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’un fethinde o dönemin en ileri teknolojisini kullandı. Çağın önünde, bilimi kılavuz edinen bir Fatih görüyoruz İstanbul surları önünde. Yedi yabancı dil bildiği söylenen bir Sultan. Usu, bilgisi, düşünüşü, bakış açısıyla çok farklı, ileri görüşlü bir devlet adamı. Söylenceler yerine, Fatih’in bu yönleri anlatılmalı ki genç kuşaklar onu örnek alsın.

         Erdoğan’ın konuşmasında bizi ilgilendiren bölüm, başıboş köpeklerle ilgili söyledikleri. Ülkemizde dört milyon civarında başıboş köpek olduğunu belirtti konuşmasında. Peki, iktidarda 21 yılını dolduran AKP, başıboş köpek sayısı çığ gibi büyürken ne yaptı? Üstelik yıllarca ülkemiz belediyelerinin birçoğu da AKP yönetimindeydi. Demek ki sorunu yaratıp zamanında çözüm bulup önlem alamayan Erdoğan ve partisi. Öyle bir anlatıyor ki sanki başıboş köpekler uzaydan bir anda gelmiş de Erdoğan’ın haberi yeni olmuş bu durumdan.

         “Son 20 yılda, 4 milyonu aşkın kuduz riskli temas, 30 kuduz vakası tespit edildi. 2018-2022 yılları arasında kuduz riskli temas sayısı ortalama 260 bin iken, 2023 yılında bu sayı 438 bine yükseldi. Yine son beş yılda hayvana çarpma şeklinde 3 bin 534 trafik kazası, 55 ölüm, 5 bin 147 yaralanma vakası gerçekleşti. (www.akparti.org.tr)” İnsanların canlarını bu denli tehlikeye düşüren, anlatılan olaylar ne zaman olmuş? Tayyip Bey’in iktidarı zamanında… Tayyip Bey ve AKP, ne yapmış? İzlemişler yalnızca.

         “Ankara Keçiören’de Tunahan çocuğumuz köpekler tarafından parçalandı. Antalya Serik’te Mahra kızımız köpek saldırısından kaçarken kamyonun altında kaldı ve hayatını kaybetti. Bitlis Adilcevaz’da 10 yaşındaki Mustafa evladımız kuduza bağlı olarak maalesef acılar içinde can verdi. Muş’ta 79 yaşındaki Medine teyzemiz yine köpekler tarafından yaralandı. Daha çok sayıda böyle örnek var.” Bütün bunlar olurken, insanlar sokak köpeklerince parçalanıp öldürülürken, Küçük Mustafa kuduzdan can verirken, çocuklar okullarına gidemezken, evcil hayvanlar sürüleşerek vahşileşen köpeklerce paramparça edilirken, insanlar sokağa çıkamazken iktidarda kim vardı, Türkiye’yi kimler yönetiyordu?

         Sorunları görmezden gelip biriktir, sonra da işin içinden çıkılmaz bir duruma gelsin senin biriktirdiğin sorunlar, sen de kalk; bu durumdan yakın… Ne güzel dünya, ne güzel siyaset, ne âlâ iktidar…

Ayasofya’da meleklerin cinsiyetini tartışan sözde muhalefet partileri yıllardır gözlerini kapayıp kulaklarını tıkayarak dillerini bağlasınlar. Hatta başıboş köpek sorunu ortaya çıkınca meleklerin cinsiyetlerini tartışmaya biraz ara verip hayvan hakları savunucusu kesilsinler halkın çığlıklarını işitmeden. Eee, muhalefet bunları söylemeyince de iş Erdoğan’a düşüyor. Kendisinin önlem almayıp büyüttüğü bir soruna, yine kendisi muhalefet ediyor.

         AKP ve Erdoğan’ın alışılagelen tavrıdır bu kendi yaptıkları uygulamalardan bile mağduriyet çıkarmak. Çünkü mağduriyet söylemleriyle iktidara yürüdüler. Mağduriyet söylemleriyle iktidarlarını sürdürdüler bunca yıl. Şimdi yine sarıldıkları kupkuru AKP ağacının mağduriyet dalı. Biraz sarsılsa kırılıverecek o kupkuru dal.

         Sanmayın ki AKP, yalnızca sokak köpekleri konusunda mağduru oynuyor. Yıllardır yönettikleri ekonomiyi bozan, halkı yoksullaştıran, devlet kaynaklarını çarçur eden onlar… Sonrasında yine kendi yarattıkları olumsuzluktan mağduriyet çıkaran da onlar… Ülkemizdeki neredeyse sorunlarının hepsinde Erdoğan ve AKP parmağı var. Nedense bu sorunların hepsinden mağdur olan da AKP ve Erdoğan. Nasıl oluyor, demeyin; oluyor işte…

         Türk eğitim sistemini Arap saçına döndüren Erdoğan’ın bakanları… Yirmi bir yıl sonra müfredat değişikliği yapıyoruz, diye ortaya çıkanlar da onlar. Nasıl bir iş ki, senin yaptıklarını sen bile onaramayıp düzeltemiyorsun. Bozduklarını düzeltmek için bile halktan alkış, aferin bekliyorsun.

         AKP ve Erdoğan, 21 yıldır şark kurnazlığının nasıl yapılacağının dersini vermekteler. TBMM’deki muhalefet partileri de şark kurnazlığına nasıl çanak tutulacağını öğretmekteler halka. Tabi ki anlayan anlar bu yapılanları.

                                                                            Adil Hacıömeroğlu

                                                                            30 Mayıs 2024

3 yorum:

  1. Önce bozup sonra onarmaya çalışmak mantık dışı. O yüzden inanmıyorum bir şeylerin düzeltilmeye çalışıldığına. Düzelen hiç bir şey yok. Tam tersi bozulan ekonomi, eğitim sistemi, adalet, tarım, ülke sanayisi vs var. Sorsanız mangalda kül bırakmazlar. Ülke uçuyordu ekonomide, sanayide ve daha birçok alanda. Oysa günümüze baktığımızda gelinen nokta aşikar. İktidar çevresi ve yandaşları hariç kimse gram kalkınamadı, bir arpa boyu yol gidemedi. İlimden uzak zihniyetler topluluğundan ne beklenir ki? Yol yapmış olmak büyük başarı onlar için. Ülke arap saçına dönmüş durumda. Çöz çözebilirsen...

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız sayın hocam.22 yıldır iktidarda olan parti memlekette düzelmeyen ve artan sorunlarında ve yepyeni sorunlarında baş müsebbibidir.Çözemiyorsunuz bu sorunları.Çünkü çözme iradeniz yok.Bilginiz yok.Devlet aklınız yok.Ha ana muhalefet nerede peki 22 yıldır? Ara ki bulasın .Fakat yılmak yok.Devletin temel kurumlarını bağımsızlık savaşımızın değerleri üstünde yeniden inşa edecek irade ve bilgiye sahibiz.Milli devletin öncüleri göreve hazır.

    YanıtlaSil
  3. Kim olursa olsun , mesleği ne okursa olsun insan sözünün eri olmalı , yapacaklarını söylerken bin dşnp bşr söylemeli .Yapamayacaklarının sözünü vermemeli . İnsanları birleştirici olmalı , birbirlerine düşman etmemeli . Yapıcı olmalı , yakıcı değil kalıbının adamı olmalı …Ekonomi yok, orman arazileri yok olmakta , her yer elden gidiyor .Gğzelim ülkem can çekişiyor ama biz umudumuzu kaybetmiyoruz . Adil Öğretmenim yüreğinize sağlık Varolunuz . 🙏🏻🍀🌺Fulya Kırımoğlu

    YanıtlaSil