BİLGE CUMHURBAŞKANI ADAYI İÇİN İMZA DESTEĞİ


        Seksen yılı aşan bir yaşamın neredeyse her anı bir mücadele destanı. Dünyanın varlığını, varsıllığını elinin tersiyle itip zorlukları aşmak için ateşlerden, işkencelerden geçmeyi onurlu bir yaşam biçimi olarak gören bir insanoğlu insan. Kendini, halkına, yoksullara, yoksunlara, ezilenlere, her şeyden önce de ülkesinin bağımsızlığına, özgürlüğüne, bütünlüğüne adayan bir adam.

        Çürümüş kapitalist sistem içinde çok kolayca köşe başlarını tutup kişisel kurtuluşunu sağlayacağı yerde, bunlara tamah etmeden ve bu maddi varlıkları elinin tersiyle iterek halkının yanında yer alan bir siyasetçi. Maddi varlıklarını; hak bildiği yoldaki yürüyüşüne, davasına, ülküsüne halk ve ülkesi için adayan bir bilge kişi. Dünya nimetlerinin peşinde koşmayan, üç kuruş için üç bin takla atmayan bir çilekeş.

        Düşüncesi, emeği, öngörüsü, yürekliliği, usçuluğu, ulusçuluğu, kararlılığı, davasına inancı, dostluğuyla halkına doğru yolu göstermek için çalışıp didinen bir âdem. İnandığı ülkü için kararlılıkla yürüyen, Yaşar Kemal’in deyimiyle Kırmızı Sakallı Topal Karınca...

        Belki de Türkiye’de, hatta dünyada hakkında en çok dedikodu, yalan, iftira, kara çalma üretilen bir siyasetçi. Elindeki fenerle gerçeğin üzerine ışık tutmaktan kolu, bedeni, beyni yorulmayan, içindeki enerji her mücadelede çoğalan bir fani. Yaşamının neredeyse dörtte birini tutukevlerinde geçirmiş, buna karşın ağlayıp sızlamayan, bu nedenle kendini acındırmayan bir alçakgönüllü halk kahramanı. Bu anlattıklarımın bu kişiyi, tanıtmakta ne denli az olduğunu farkındayım. Onu kısaca üryan gelmiş, üryan giden biri, olarak anlatsak yeridir. Halkımız, bu kişilere verdiği sıfatsa adam gibi adamdır.

        Kim mi bu kişi? Doğu Perinçek…

        Yüz yıldır Türkiye’yi “Ermenilere soykırım yaptı.” diyerek suçlayan emperyalistler ve işbirlikçilerine, AİHM’in karşısına çıkarak “Bu, emperyalist bir yalandır.” diye haykıran bir cesur yürek. Bu gerçeği, yalnızca haykırmakla kalmadı, bunu bir yargı kararına dönüştürüp birçok Avrupa ülkesinin yasalarını, üniversitelerinde okutulan ders konularını değiştirten bir fedai. Bu mahkemeler sırasında söylediği: “Hiç kimse Türk Milletini katliamcı ilan edemez.” tümcesi hala kulaklarımda çınlamakta.

        BOP denen ABD emperyalizminin “Böl, parçala, yönet!” projesini, ilk kez Türk milletine duyurup anlatandır Doğu Perinçek. Batı Asya ve Kuzey Afrika’da bulunan ulus devletlerin ABD’ce parçalanacağını bıkıp usanmadan halkımıza ve tüm dünyaya ısrarla söyleyendir o.

        Ülkemizin güneyinde İkinci İsrail’in kurulmakta olduğunu dünyaya anlatıp bu ihanet devletinin oluşmaması için gece gündüz çırpınandır Perinçek. Eğer bugün BOP da İkinci İsrail’in kurulması da düşü suya düşmüşse bu işte en büyük pay sahibidir o.

        Zamanın başkanının muzaffer Romalı komutanlar gibi televizyon akranlarına çıkıp “Rus uçağının düşürülmesi emrini ben verdim.” demesi karşısında “Rus uçağı; Türk turizmcisinin, üreticisinin başına düştü.” diye haykıran bir gerçekçiliğin, öngörünün sahibi Doğu Bey. Rus uçağı düşürüldükten sonra bitme noktasına gelen Antalya’daki turizm, sebze ve meyve dışsatımı karşısında Antalyalıların çağrısı üzerine imdada koşandı o. Antalya’daki toplantı sonrası, Vatan Partisi temsilcilerini Moskova’ya gönderip iki ülke arasındaki ilişkileri onaran kişinin adıdır Doğu Perinçek.

        ABD kışkırtmasıyla bozulan Türkiye-İran ilişkilerinin düzeltilmesi için çalışan bir fanidir Perinçek. Ayrıca yine ABD kışkırtmasıyla bozulan Suriye ve Mısır ilişkilerinin yeniden kurulmasının mimarı, köprüsüdür o.

        Türk dünyasıyla ilişkilerin canlandırılmasının öncüsü bir ulus kahramanı.

        İktidarıyla muhalefetiyle her türlü siyasal rengin renksizleşip emperyalizmin isteklerine teslim olduğu ve destekledikleri Annan Planı karşısında dimdik duran bir öngörü bilgesi. Kıbrıs davasının öncüsü Denktaş’ın can arkadaşı, yoldaşı.

        Yaşamı boyunca PKK ve FETÖ ile amansız bir savaşın ön safında bir kahraman. 15 Temmuz Amerikancı darbe kışkırtması karşısında televizyonlara çıkarak ilk karşı çıkan ve “Türk milleti ve Türk ordusu bu Amerikancı kışkırtmayı ezecektir.” diye haykıran biri.

        Doların ülkemizi tutsaklaştırıp ekonomimizi perişan etiği, ülke varlıklarının tek tek elden çıkarıldığı bir dönemde “Doların saltanatına son vereceğiz.” diyerek ülkemizin dört bir yanını “Dolara Hayır!” afişleriyle donattıran adam.

        Bir ABD kışkırtmasıyla sağ-sol çatışması adı altında birbirine kırdırılan Türk gençliğini bu kör kuyudan çıkarmak için “Şebekesi olan herkes okullarına serbestçe okumalıdır.” diyerek emperyalist oyunu bozmak için çırpınan Aydınlıkçıların lideridir Doğu Perinçek.

        Söke, Pazarcık, Diyarbakır Cumhuriyet, Bursa Hürriyet köylülerinin daha nice yurt köşelerinde yoksul halkın verdiği toprak ve hak mücadelesinin öncüsü bir kişi Doğu Bey. O, hakkın ve haklının yanında yer almayı insanlık görevi olarak benimseyip üstlenen biri. Almadan, sürekli vermeyi ülkü edinen koca yürekli birinden söz ediyorum. Anlattıklarımın deryada bir damla olduğunun farkındayım. Ancak sayfalarımız sınırlı, okurlarımızın işleri yoğun. Bir millet fedaisinin yaşamı böyle kısa bir yazıya sığar mı, onun yaşamı ve mücadeleleri ülkemize sığmazken?

        İşçi mücadelelerinin yanında olmaktan onur duyan bir devrimci. İşçilerin örgütlenme ve hak mücadelelerinde hep onu gördük fabrika önlerinde.

        Ülkemizin üç yanı ABD üsleriyle çevrildiğinde bu kuşatmayı; bıkıp usanmadan halkımıza, hükümetimize, iktidar ve muhalefet partilerine anlatan kişidir Doğu Perinçek. 

            Ergenekon’dan çıkıp Silivri duvarlarını yıkan öncü.

        Siyasetten ikbal bekleyip kişisel çıkar umanların anlayamayacağı bir adamdır Perinçek.

        İki satır tümceyi yazılı kâğıttan okuyamayan siyasetçilere karşın yaşamına altmışa yakın kitap, binlerce köşe yazısı ve makale yazmayı sığdıran bir cumhurbaşkanı adayı. Mücadeleleri, yurtseverliği, Atatürk’e bağlılığı, bilge kişiliği, kişisel çıkarlarını değil de toplumun çıkarlarını düşünüşüyle, üretim ekonomisini savunma kararlılığıyla emperyalist ülkelerin desteğiyle iktidar arayan birçoklarına karşın halkının desteğiyle Türkiye’yi yönetmek isteyen biri. O, halkı için hep verdi karşılıksız. Zindanlarda, tutukevlerinde yattı. Atadan kalan maddi varlıklarından vazgeçti. Böyle birine Türk halkı bir imzayı mı çok görecek? İşte, bir kahramanı, cumhurbaşkanı adayı yapma fırsatı ve zamanı! Atalım imzaları ki ulusumuz öksüz ve yetim kalmasın!

                                                               Adil Hacıömeroğlu

                                                               22 Mart 2023

       

 

 

3 yorum:

  1. Kendisi için hayırlısı olsun. Hürriyet köyü Bursa'ya değil KARACABEYE bağlı. Ve daha önce kazanılmış (ki önderi bendim) Danışment Zaferi var. Emsal karar olmasına karşın Akape hükümeti hala köylerin otlak/ çayır/ tarlalarına saldırıp beton dikmeye devam ediyor. Zaferin kazanıldığı dava sonucunda Sayın Perinçek bunun emsal karar olduğunu başkaca bir uygulamanın yapılamayacağını , suç olduğunu belirtti. Ancak uygulamalar farklı. Saldırı olanca hızıyla sürüyor. En son KHK ile ORMAN VE OTLAKLARA İMAR İZNİ verildi. Ancak ne Sayın Perinçek'in ne Parti'nin GIKI çıkmadı. Kalemine yüreğine sağlık Değerli Hocam

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Adil Hocam, çok değerli yazılarınız geliyor, çoğunu zevkle okuyorum, dönüş yapamadığım içim bağışlayın.
    Değerli Cumhurbaşkanı adayımız Dr. DOĞU PERİNÇEK le ilgili yazınız çok iyi olmuş, elinize sağlı, umarım günün birinde oturur konuşuruz... Selam ve sevgilerimle...
    S. Zeki Şanlı

    YanıtlaSil
  3. Perinçek'in bilgeliği tartışmalı bir konudur. Siyasi figürlere bilge etiketi çok uygun değil. Hele hele fikir yelpazesi sürekli dalgalanan bir siyasiye .

    YanıtlaSil