ÇÜRÜMÜŞ BATI’NIN KOKUŞMUŞ İSRAİL’İ


Avrupa’nın, ABD’nin devrimci değerleri ayaklar altında. Kapitalizmin en yüksek aşaması emperyalizm, içten içe çürüdü yıllar içinde. Daha çok kazanma, her şeyin sahibi olma düzeni hem çürümekte hem de yıkıma doğru gitmekte doludizgin. Çürüme, küllenmiş gibi görünen ırkçılığı hortlattı. Aile yapısı çöktü. Toplumsal yardımlaşma ve dayanışma rafa kalktı. Bencillik, bir kurt gibi toplumsallığı kemirip yedi. Bu da batı toplumlarının çözülmesini getirdi.

Batı’nın Batı Asya’daki ileri karakolu İsrail. Yasadışılığı, kural durumuna getirmiş bir terör devleti. Vuruyor, kırıyor, öldürüyor, sürüyor, süründürüyor, aç bırakıyor Filistinlileri. Kendi yasalarını bile hiçe sayarak Filistinlilerin topraklarına, evlerine, yaşamlarına el koyuyor. Ait oldukları topraklarda sürgün yaşamakta koca bir halk.

İsrail; yalnızca insanların bedenlerine, günlük yaşamlarına zarar vermiyor. Onların değerlerini, tarihlerini hiçe sayıp yok etmekte. Dünyanın her yerinde, her toplum; başkalarının inançlarına, değerlerine, tarihlerine, geleneklerine, yaşam haklarına yazısız insanlık kuralları gereğince saygı gösterirken İsrail için böyle bir kural yok! Camileri, kiliseleri yıkıyor bombalarla. İbadethanelere postallarla giriyor İsrail askeri ve polisi. İnsanların secdeye vardığı halıların üstüne basıyor fütursuzca.

Nazilerin Yahudilere yaptığı kötülüklerin bin katını Filistinlilere yapmakta İsrail. Bu konuda örnek aldıkları ne yazık ki Naziler… İnsana, insanlık kurallarına zerre kadar saygıları yok! İnsanın usundan bile geçirirken utanıp yüzünü kızartan, zalimce düşünceleri uygularken dünya umurlarında değil. Ne utanmaları ne de yasaları var. Bir kişi vicdanını bir yana bıraktığında onun yasalara uymasını, hele de insan olmasını bekleyemezsiniz.

İsrail’in Gazze’ye saldırıp çoluk çocuk Filistinli kıyımına, kırımına başladığından beri birçok görüntü izlemekteyiz içimizi burkup insanlığımızdan utandıran. Yol kıyısında öldürülen Filistinliler çırılçıplak soyulmuş. Onların üstüne işeyen İsrailli askerler görüntüde. Bununla yetinmeyip cesetleri tekmelemekteler.

Gazze’de öldürülen çocukların çoğunun kimliği belirlenemiyor bedensel bütünlükleri bozulduğu ya da yandıkları için. Gazzeli annelerin çoğu çocuklarının öldürüleceğinin farkında. Hiç olmazsa yavrusunun ölüsünü tanımak için avuçlarına, kollarına adlarını yazmaktalar. Bu nasıl şey, demeyin sakın! Bu işin en kötüsü de çocuklar, adları yazılırken avuçlarına ya da kollarına biliyorlar bunun nedenini. Yani ölümün enselerinde olduğunun farkındalar. Bu tinsel ortamda yaşayıp büyümeye çalışmakta Gazzeli çocuklar. Demokrasi, bilim aşığı görünen Batı; bu duruma suskun. Tinbilim kuralları hiç de uslarına gelmemekte söz konusu Filistinli çocuklar olunca.

Cuma namazı kılmak istiyor Kudüslüler. Gençler Mescid-i Aksa’ya alınmıyor. Müslümanlık temizlik gerektirir. Namaz, temiz yerde kılınmak zorunda. Bunu bilen İsrail polisi, TOMA’lara lağım suyu doldurup caminin çevresindeki cadde ve sokaklara sıkıyor ki buralara seccade serilip namaz kılınmasın diye. Üstelik namaz kılanların ve bu insanlık dışı durumu görüntüleyen gazetecilerin üstüne bu lağım suları boca edilmekte gaz fişeklerinin yanı sıra. Günümüzde şeytanın, iblisin ete kemiğe bürünmüş durumudur İsrail yöneticileri. Ne kendileri utanmakta bu durumdan ne de onları destekleyen batılı emperyalistler.

Gazze saldırısı başlar başlamaz batılı devlet yöneticileri İsrail’e destek vermek için Tel Aviv’e gittiler. Öncelik ABD dışişleri bakanında... Havaalanında sarmaş dolaş oldu İsrailli yöneticilerle. Ne de olsa damarlarında az da olsa Yahudi kanı var. Ardından Biden indi aynı havaalanına. Sarıldılar Netanyahu ile. Ne de olsa gönüllü Siyonist. Hem de apak biri… İkisinin yüzünde üzüntünün kırıntısı yok. Çok mutlular çoluk çocuk Filistinlilerin öldürülmesinden.

Alman Başbakanı geldi İsrail’e. Onunla da sarmaş dolaş olup koklaştılar. Hamas’ın füzeleri gelince yerlere attılar kendilerini. Ne de olsa can. Yerde yatarken günün her dakikasında bombalanan Gazzelileri usundan geçirmiş midir Şansölye Olaf Sckolz acaba?

19 Ekim 2023 günü İngiltere’nin Hintli, kara derili boşbakanı Rishi Sunak indi Tel Aviv’e İsrail’e destek için. Üzüntülü bir yüz takındı Sunak. Elini uzattı Netanyahu’ya. Ardından sarılıp öpmek istedi orundaşını. Netanyahu, kendini geri çekti kara deriliyle öpüşmemek için. Ardından İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’la görüşmesinde tokalaşırken sarılıp öpmek istedi ev sahibini. Ne de olsa geçmiş olsuna, desteğe gelmiş uzak yollardan. Herzog, sol elini Rishi’nin omuzuna destek yaparak sarılma ve öpüşmeyi engelledi.

İsrail’in kurulmasına önayak olan ülkedir İngiltere. Ülkenin boşbakanlık koltuğunda eski sömürgelerinden Hindistan kökenli biri oturmakta. Otursa da onu, kimse İngiliz yerine koymuyor. Ona kullanılan biri gözüyle bakılmakta. Gelişip büyümekte olan Hindistan’ı, yeniden avucunun içine almak isteyen eski efendiler, bir Hintliyi başa getirerek eski sömürgeye yeni zincirler için el atmakta. Bu iş içinde Hintli Rishi Sunak’ı kullanmakta. İsrailli yöneticiler, bunu çok iyi bilmekte. Bu nedenle ırkçı Siyonistler, Sunak’ın dersinin derilerine değmesine izin vermiyorlar. Sunak’ın bu durum karşısında ne düşündüğünü bilemem. Ancak şaşkınlığı gözlerinden, yüzünden belli oldu.

Batıya kaçıp kişisel kurtuluş peşinde koşanlaradır sözüm. Batıda, en yüksek orunda da olsanız doğulusunuz, Afrikalısınız ya da Latin Amerikalısınız. Irkçı Batı, bunu her fırsatta belli eder. Sizi aşağılar. İngiltere’de Sunak olup başbakanlık koltuğunda otursanız da boşbakan olup Tel Aviv’de bu, yüzünüze bir tokat gibi çarpılır. Tabii anlayana… Atalarımız: “Taş yerinde ağırdır.” sözünü boşuna söylememiş.

                                                                       Adil Hacıömeroğlu

                                                                       21 Ekim 2023

2 yorum:

  1. Batı kaybedeceği bir savaşa doğru hızla yelken açıyor. Esas ırkçı, lanet yüzü savaşı kaybettikten sonra ortaya çıkacak. Tıpkı Nazilerin birinci dünya savaşı sonrasında iktidara gelmeleri gibi. O zaman göreceğiz istikbali, insanlığı Batı'da arayan kişilerin kararan yüzlerini.

    YanıtlaSil