EY ARAPLAR, MÜSLÜMANLAR NE DURUYORSUNUZ?


         7 Ekim 2023 gününden beri Gazze bombalanıyor İsrail uçaklarınca. Bombalarla öldürülenler bebekler, çocuklar, kadınlar ve silahsız insanlar… Gazze’de, İsrail’in karşısında bir ordu yok! Karşılıklı bir çatışma söz konusu değil. İşinde gücünde, evinde olan Filistin halkı dünyanın gözü önünde yok edilmekte. Buna da “savunma” denmekte. Kime karşı savunuyorsun ülkeni ey İsrail? Küçücük çocuklara, ocağını tüttürmeye çalışan kadınlara karşı mı? Yoksa savunman; hastanelere, okullara, camilere, kiliselere, çocuk parklarına, mülteci kamplarına, pazar yerlerine, sokaklarda yürüyen insanlara mı yönelik?

         Dünya dilsiz, dünya kör, dünya sağır, dünya yüreğini yitirmiş. Uygar dediğimiz ülkeler; topyekûn Filistin kıyımının, kırımının destekçisi... Önce sömürgecilik, sonra emperyalizmle dünyanın kanını emen batılılar çocukların, kadınların öldürülmesini avuçları patlayıncaya dek alkışlamaktalar.

Tarihi yazan halklar ayakta batısı ve doğusuyla. Emperyalist ülkelerin yönetimleri İsrail’e destek verse de halklarının yüreği Filistinlilerle çarpmakta. İsrail’de ya da başka ülkelerde yaşayan aklı başında Yahudiler, bu insan kıyımına karşı çıkmakta. Asya, Afrika ve Latin Amerika halkları ABD emperyalizminin desteklediği, İsrail Siyonizm’inin uyguladığı suçsuz insanları öldürüp yok etme vahşetinin karşısında.

Ne yazık ki uyuyanlar, göbeğinden emperyalizme bağlı olanlar var. Bunların çoğu da İslam ülkelerinin yöneticileri. Bu yöneticiler, “lafla peynir gemisi yürütmeye” çalışmakta. Düşman, büyük büyük sözler ederek, yüksek perdeden atıp tutarak yenilmez. Düşmanla tüm olanaklar kullanılarak savaşılır. Düşman, Gazze’ye söz atmıyor, dünyanın en gelişmiş bombalarını atıyor.

Daha önce de yazdık, Malatya-Kürecik İsrail’in gözü diye. Kürecik radarıyla İsrail, kendisine yönelik saldırıları öğrenmekte. Böylece İsrail’in güvenliği sağlanmakta. Tayyip Erdoğan, neredeyse her gün konuşmakta Filistin’deki kırım konusunda. Konuşmak yerine, Kürecik’i kapat. Böylece Filistin lehine bir iş yapmış olursun. Ardından İncirlik’e ve diğer NATO/ABD üslerine el koy. İsrail’in güvenliği sana mı kalmış?

AKP iktidarı sözden öteye geçemiyor. Çünkü ABD’de para dilenerek İsrail’e tavır alınamaz. Bir yandan Yafa Limanına taze sebze ve meyve gönderip bir yandan da “Ey Netanyahu…” denmez. Dediğinde de bir işe yaramaz. Yaramıyor da…

Kaç kez yazdım, bilmiyorum… Arapların en büyük silahı enerji… Enerji olmadan sanayi olmaz. İsrail’i destekleyen Batı Avrupa ülkelerinin hepsi sanayi ülkesi. Arap petrolüne göbeğinden bağlılar. Dünya petrolünün ve doğal gazının da çoğu Arap coğrafyasında. Ne yazık ki bu silahı kullanmak uslarına gelmiyor. Aslında uslarına geliyor da işlerine gelmiyor yeşil dolarlardan kısa süreliğine ayrılmak. Petrol ambargosu uygulasalar, başta Avrupa ekonomileri olmak üzere dünya altüst olur. Batı ülkelerinde fabrikalar işlemez, yaşam durur. Bu durumda halklar ayağa kalkar. İsrail en büyük desteğini yitirir. Kınama yerine, eylemsel tavırlar göstermeli. Kınayınca İsrail uçakları bomba atmaktan vazgeçmiyor.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Bahreyn… önemli petrol üreten ülkeler. Üstelik çok hızlı silahlanmaktalar. Petrolden kazandıkları parayı, ABD’li silah üreticilerine vermekteler. Peki, aldığınız bu silahlar ne işe yarıyor. Hangarlara dizi dizi dizdiğiniz uçakları ne yapacaksınız? Bir işe yaramayan bu uçakları, Filistinlerin hizmetine verin. Hem uçaklarınız hem de siz bir işe yarayın!

Başta Araplar olmak üzere İslam ülkeleri ne yazık ki güçlerinin farkında değil. Farkında olanlar da ABD’ye karşı duracak yürekliliği kendilerinde bulamamaktalar. Unutmayın ki Güneş Batmayan İngiliz İmparatorluğu bu topraklarda yenildi ilk kez. Bu topraklarda başladı büyük çöküşü. Şimdi niye olmasın ABD’nin yıkılışı aynı coğrafyada? Yeter ki Atatürk’ün örnek alalım sahte kahramanlar yerine. Atatürk’ü örnek aldığımızda o büyük uyanışı durduracak dünyada hiçbir güç yok! Tarih, önümüze büyük bir fırsat koydu. Bu fırsatı kaçırmayalım. Yirminci yüzyılın başında İngiliz sömürgeciliğini ortadan kaldırma fırsatını verdi tarih bize. Biz de bu fırsatı değerlendirdik. Bu yüzyılda da tarih önümüze ABD emperyalizmini yıkma fırsatını koydu. O halde ne duruyoruz bu tarihsel fırsatı değerlendirmek için?

                                                                       Adil Hacıömeroğlu

                                                                       27 Ekim 2023

 

        

2 yorum:

  1. Katılıyorum dediklerinize. 29 Ekim kutlamaları da bence Gazze direnişi bilinciyle yapılmalı, ancak böyle bir şuuru görmüyorum toplumda. Bize ne Gazze'den diyenler unutmamalı ki nihai hedef Türkiye'dir.

    YanıtlaSil
  2. Amerika kendi sonunu getirecek.Planlı yapılmış , iyi niyetsiz işler kendine dönüyor. maalesef ,Filistin’ e sahip çıkmak için Müslüman olmaya da gerek yok insan olmak yeterli.Yitirilen kayıplar geri gelemez ama topraklar kayıp edilmesin…Duyarlı hiç kimse bu konuda kayıtsız kalamaz.Gazze’ de yaşanan katliam ,hatta soykırımdan yüreğimiz yanıyor. Ölen ,yaralanan ,sakat kalan, evini barkını bırakıp da ailelerini kaybedenler ,bırakanların halini acısını yüreğimizde yaşıyoruz onlar için üzülmekten başka bir şey yapamamak insanı utandırıyor .Nedir paylaşamadığımız herkesin yaşam hakkına saygı duymalıyız ,sevgisizlik her kötülüğün başıdır sevgisiz yürek şiirden etkilenir ,ne şarkıyla hüzünlenir.Dünya barışına giden yol yaşam hakkına özgürlüğe müdahale etmemektir.Sadece birey olarak değil ülkeler olarak birlik olunur sa sonuç alınabilir.Umuda giden yol Barış’ tır.🕊️Fulya Kırımoğlu

    YanıtlaSil