HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ?

7 Ekim 2023 günü başlayan İsrail-Filistin savaşı, Hamas’ı hem Türkiye hem de dünya gündemine oturttu. Bu savaşta İsrail’i destekleyen batılı emperyalist ülkeler, Hamas’ın terör örgütü olduğunu savladılar ısrarla. Kadın ve çocukları öldürdüklerini söylediler. Daha da ileri giderek 7 Ekim günü İsrailli bebeklerin başlarını kesip kadınlara tecavüz ettikleri açıkladılar. Bu savları ortaya atan ABD Başkanı Biden, bebeklerin başlarının kesildiği görüntüleri gördüğünü anlattı basın toplantısında. Nedense bu görüntüler, bir türlü ortaya çıkmadı. ABD’li bazı yöneticiler ise görüntüler paylaşılamayınca böyle bir şeyin olmadığını söylemek zorunda kaldılar.

İsrail’in Gazze saldırıları sırasında binlerce bebek, çocuk ve kadın öldürüldü Siyonistlerce. İki ayı aşkın bir süredir elinde silah olmayan sivil insanları öldüren İsrail. Silahsız bir halkı havadan, karadan ve denizden neredeyse yirmi dört saat aralıksız bombalayarak bir halkı dünyanın gözleri önünde öldüren yine İsrail. Demek ki terör örgütü olan emperyalizmin Batı Asya’daki yapay devleti. ABD’nin Hamas’a “terör örgütü” demesi, İsrail’in her gün yapmakta olduğu soykırımı ve terörü saklamak için.

Peki, Birleşmiş Milletler Örgütü’nün Hamas’ın terör örgütü olduğuna dair bir kararı var mı? Yok… BM’nin bu yönde bir kararı yoksa Hamas’a terör örgütü diyenler, dünyayı ABD ve İsrail’den ibaret saymaktalar.

Ne yazık ki ülkemizde daha çok muhalefet kanadında yer alan bazı siyasal partilerin yöneticileri ve kimi dernek, meslek odası yöneticileri ile bazılarınca kanaat önderi(!) sayılan ünlü kişiler; utangaç, üstü örtülü bir biçimde İsrail’i desteklemekteler.

Nasıl mı?

“İsrail’in orantısız şiddetine karşı çıkıyoruz, ancak Hamas da terör örgütü…” biçiminde, benzer tümceler kurmaktalar. Nerdeyse tüm tümcelerinde “ancak, ama, fakat, lakin, yalnız…” gibi bağlaçlar yer olmakta. Görülüyor ki söylemi söyleyenler, İsrail’in Filistinlilere uyguladıkları soykırıma doğrudan karşı çıkamıyorlar. Biçimsel, yasak savmak için söyledikleri sözde karşı çıkışlarda aslında Hamas’ı kötüleme içeriği ağırlıkta.

Peki, sizler Hamas’ın terör örgütü olduğuna nasıl karar veriyorsunuz; BM’nin, Türkiye’nin böyle bir kararı yokken? Bu kişiler; bilinçleri, dünya görüşleri ve mideleriyle ABD’ye bağlı. Bu derneklerin ve kişilerin bazıları ABD vakıflarından, AB fonlarından yardım adı altında para almaktalar. İsrail saldırganlığına karşı çıkarlarsa ya da Hamas’a terör örgütü demeseler para muslukları kesilir, mideler boş kalır. Bu kişilerin Hamas düşmanlıkları duygusal değil, tamamen parasal. Bazıları da düşünce ve duygularını gönüllü olarak satmışlar emperyalizme.   

Hamas, Filistinlilerin direniş örgütü… Anımsamak gerekir ki 1948’den beri Filistin direnişine katılan tün örgütler, terörist olarak görüldü ABD, İsrail ve onların yandaşlarınca.

Emperyalizmin yanında yer alıp Filistinlilerin soykırımına karşı çıkamayan bu kişiler gâvurun ekmeğini yedikleri için gâvurun kılıcını sallamaktalar. Şaşırdık mı buna? Doğaldır ki hayır!

Ezilen ve emperyalistlerce yok edilemeye çalışılan bir halkın yanında yer alamayanların kendilerinin şu ideolojiden, bu düşünceden olduklarını söylemeleri; insanlığa ihanetlerinin perdesi. Bir düşünce sahibi olmak için öncelikle insan olmak gerekmez mi?

                                                                  Adil Hacıömeroğlu

                                                                  13 Aralık 2023

 

2 yorum:

  1. Meşhur milliyetçilerimiz, sözde radikal Cumhuriyetçi "Dertyansıncılarımız", siyonizmin solcuları da aynı açıklamaları yaptılar.

    YanıtlaSil
  2. Saygıdeğer Hocam, Hamas'ın İsrail tarafından kurulduğu ile ilgili onlarca yazarın yazısı var. Hüseyin VODİNALININ BLOGSPOTUNU öneririm. Twitter hesabı var. Facebook bazı yazıları yayınlamamı engelliyor.

    YanıtlaSil